|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 17:07 |
Pęknięty pasek rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
jacko25 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2007, 17:47 Pęknięty pasek rozrządu
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam duży problem, chyba skończył się mój MSR 1,8 GLXi. Podczas jazdy pękł mi pasek rozrządu. Jeszcze nie byłem u mechanika, ale z opowieści różnych ludzi wynika, że remont będzie nieopłacalny. Inni mówią, że mogłem mieć więcej szczęścia niż rozumu mogło się nic nie stać. Może ktoś miał podobny problem? Czytałem jeden post o pęknięciu paska rozrządu, ale historia się urwała po wprowadzeniu samochodu do warsztatu. Może ma ktoś silnik do sprzedania ? |
|
|
|
 |
patrycja [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 11:29
|
|
|
witam, tak przy okazji ja tez ze szczecina
widziałam na allego dużo silników i ceny wcale nie takie straszne... |
|
|
|
 |
jacko25 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 09:17 koniec historii
|
|
|
Witam
Dzisiaj odebrałem od mechanika swój MSR, postanowiłem dokończyć moją historię może komuś się przyda. Jak pisałem wcześniej pękł mi pasek rozrządu podczas jazdy przy prędkości ok 110 km/h i obrotach silnika ok 4500. Mechanik stwierdził że pogięte zostały wszystkie 16 zaworów. Zastanawiałem się nad wymianą całego silnika, jednak zostałem postawiony przed faktem i głowica poszła do roboty. Całość napraw obejmowała: planowanie głowicy, zawory, uszczelki, oczywiście pasek rozrządu, olej, filtr, płyn do chłodnicy. Koszt całej imprezy to 1900zł- czy warto było okaże się po pewnym czasie.
Pozdrawiam Wszystkich. |
|
|
|
 |
|
|