|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gaz do Sigma / Diamante Kraków |
Autor |
Wiadomość |
montal [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 10:40 Gaz do Sigma / Diamante Kraków
|
|
|
Witam wszystkich!
I na wstępie wiem, że jest forum Warsztat, funkcja szukaj itd.
Ale nie znalazłem sensownych info odnośnie naszych pojazdów.
O co chodzi...
Chce założyć gaz. Dobre czasy na PB się kończą.
W Krakowie wg informacji zebranych tu i ówdzie są polecane FUGAZI, BKZ czy jakos tak przy polibudzie.
Ale oba warsztaty zabijają ceną od 5400 do 6000
To porównywalne z ceną zakupu mojej miśki.
Jest jeszcze GREENGAZ (montują STAG 300) za 3400 zł - /robili galanta 2.5
i zakład na cystersów Gaz Hurt - oni montują na KME za 3600 zł - /nie kojażą mojego silnika
To ceny za sekwencję
mój silnik 3.0 24V
Diamante '92
Macie jakieś doświadczenia z tymi zakładami?
Może polecicie kogoś innego z Krakowa lub okolic
Pozdrawiam
Michał Urasiński |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 01-09-2007, 15:58
|
|
|
cześć montal. to że czasy jazdy na pb się kończą to nie prawda aczkolwiek drogo jest ale z tego co wiem tendencja gazu ma iść w górę .../pracowałem kiedyś gdzieś.../ma kosztować ponad 3 zeta za litr.no i ta mieszanina na stacjach daje duzo do myślenia. jak kupiłem sigme gaz zaoferowali mi za ok.6.000tys zł.statystycznie będzie taniej na gazie ale praktyczniej i bez problemów na pb . mi mała spala mało niecałe 9pb/na 100km ale uwaga ...normalna jazda do 120km/g póżniej spala ...15/17 gdy gniotę ja do konca obrotosciomierza .co zdarza się rzadko .normalnie sobie pływajac tym autkiem rozliczam się z 10/11 pb. na gazie było by z 15/16l.kalkulując cene tego i tego paliwa ,koszty regulacji ,wymian...zostaje niewiele ale to moje zdanie .ja bym przemyślał sprawe a tania instalacja to zła instalacja /chodzi mi o gaz na 24v-163kw/151kw.pozdro |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
adpiekar
Forumowicz
Auto: sigma 92r.12V, Pajero IV Dakar
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2007, 10:55
|
|
|
montal, Witam,nie wiem czy jeszcze aktualne,ale w Krakowie zakładał poprzedni właściciel mego autka.Sigma 12V 92r.Pół roku temu dał 4600pln ,sekwencja.Sprawuje się bardzo dobrze,chodzi tak jak na benzynie,no może trochę wolniej biegi wrzuca bo to automat.
Gość nazywa się Jacek Menżyński
ul.Mogilska 118
tel.4113322
ul.Gen.Bora-Komorowskiego 17
tel4124702
w Krakowie oczywiscie.
Wszystko jest założone jak ustawa przewiduje nie dopatrzyłem się żadnej fuszerki.
Pozdrawiam. |
|
 |
|
|