Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Miśka Lancera 94 kombi
Autor Wiadomość
kryzys 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA 2000 Tiptronic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2007, 13:55   

Zdaje sobie sprawę że za 4000 nie kupie niewiadomo czego - ale wkładając w to powiedzmy kolejne 2000-3000 można takie auto doprowadzić do dobrego stanu - a przynajmniej wiem później co i kiedy było robione a co najważniejsze w jaki sposób.. i że nie grzebał w nim "pan miecio" w garażu z młotkiem i przecinakiem :)
Fotki tragiczne - przydałoby się mieć dokładniejsze, zdjęcie komory silnika itp.
:)
Pozdr
K

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 05-11-2007, 14:35   

kryzys napisał/a:
Zdaje sobie sprawę że za 4000 nie kupie niewiadomo czego - ale wkładając w to powiedzmy kolejne 2000-3000 można takie auto doprowadzić do dobrego stanu
Trzeba naprawdę dokładnie wszystko obejrzeć. Kiedyś się władowałem i więcej nie kupię auta podejrzanie taniego. Mówiłem sobie wtedy, ach tam pomaleję prawy bok, wymienię sprzęgło, coś tam w zawieszeniu i mam auto cacy. Jak się później okazało musiałbym wymienić wszystko, dosłownie wszystko w tym aucie, żeby było OK. Dostał wycieki z każdego możliwego (a nawet niemozliwego) miejsca, wszystko w nim rąbało, piszczało. Oczywiście po jakimś czasie, jak zacząłem go robić. Doszło do tego, że ani go nie pomalowałem, ani nie wymieniłem sprzęgła, bo wciąż były ważniejsze rzeczy do zrobienia. Koszmar, zszargane nerwy, rozpacz. Także ostroznie, przestrzegam przed takimi egzemplarzami.
A propos mówiłem o tym białym Colcie poniżej. Mimo to następnym autem też jest Colt (ten czerwony) i jest absolutnie bezawaryjny.

kryzys 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-11-2007, 18:40   

Ano, niewątpliwie można się wkopać, są jak widać plusy i minusy kupowania aut, jak to ująłeś "podejrzanie tanich" :)
Kurcze, rozglądam się - szukam, przepatruje wszelkie "ogłoszeniownie" :P a otomoto, allegro, autogiełdą na czele i nie ma zbyt wielu egzemplarzy... . A do grudnia potrzebuje nabyć Misia :)
Pozdr
K

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 06-11-2007, 08:35   

kryzys napisał/a:
szukam, przepatruje wszelkie "ogłoszeniownie" :P a otomoto, allegro, autogiełdą na czele i nie ma zbyt wielu egzemplarzy

a nie chcesz sobie przywieźć z Niemiec??? ... blisko masz. W Polsce niestety nie ma zbyt wiele dobrych egzemplarzy Lancerów na sprzedaż ... jeśli w ogóle są.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

kryzys 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2007, 14:45   

Misio o którym mowa znalazł już nabywcę :) przegapiłem - pojawił się natomiast świeżo sprowadzony taki:
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3762361
cena tez niska, miał "zdarzenie parkingowe" w lewe drzwi, bez większych wgnieceń - tapicerka nie uszkodzona - w rozmowie telefonicznej sprzedający przyznał że kupił pukniętego i w Polsce starał się sam zrobić) posiada juz zerowy przegląd i PL ubezpieczenie... oczywiście wg sprzedawcy stan techniczny b.dobry (sic! - jakże by inaczej :) )
Jeśli to tylko kwestia uszkodzeń lakieru to wezmę go przed zakupem na stacje diagnostyczną niech mi powiedzą co w nim piszczy ;)
Co sądzicie? odpuścić na wstępie? zawsze to auto które nie widziało naszych dziurawych dróg :P

BTW: Widziałem że mamy na forum 2 kolegów z Gniezna - chyba uderzę do nich po prośbie aby nie jechać na darmo 180km :)

Pozdr
K

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-11-2007, 15:11   

kryzys napisał/a:
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3762361
Kiepskie zdjęcia, ale chyba rdza tu i tam wychodzi. Na 1995 roczniku :roll: . Poza tym co ten lakier taki mieniący się (albo to wina zdjęć).
kryzys napisał/a:
wezmę go przed zakupem na stacje diagnostyczną niech mi powiedzą co w nim piszczy
Prawidłowo.
kryzys napisał/a:
zawsze to auto które nie widziało naszych dziurawych dróg
Dokładnie.

secki 
Forumowicz

Auto: Ford Focus, Lancer GLXi '94
Wysłany: 12-11-2007, 19:37   

Hugo napisał/a:
Kiepskie zdjęcia, ale chyba rdza tu i tam wychodzi. Na 1995 roczniku :roll: . Poza tym co ten lakier taki mieniący się (albo to wina zdjęć).

Coz ja mam lancerka z 1994 i tez mam rdzy troszke moze bez jakiegos dramatu ale ruda atakuje :)

Autko generalnie fajne, oszczedne i dynamiczne.
Nie duze a kombi - idealne dla kogos kto potrzebuje troszke wiecej miejsca w aucie
a nie chce od razu ciezarowki ;)

Od konca maja zrobilem autkiem ok 10tys i niegdy na trasie mnie nie zawiodlo.

Autko ma swoje lata i poza rdza gubi troszke olej i maglownica nie wyglada najlepiej.
Ale na razie jestem zadowolony.

Odpowiedz do tematu