Zakup Miśka Lancera 94 kombi |
Autor |
Wiadomość |
kryzys
Mitsumaniak

Auto: Galant EA 2000 Tiptronic
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 57 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 05-11-2007, 13:55
|
|
|
Zdaje sobie sprawę że za 4000 nie kupie niewiadomo czego - ale wkładając w to powiedzmy kolejne 2000-3000 można takie auto doprowadzić do dobrego stanu - a przynajmniej wiem później co i kiedy było robione a co najważniejsze w jaki sposób.. i że nie grzebał w nim "pan miecio" w garażu z młotkiem i przecinakiem
Fotki tragiczne - przydałoby się mieć dokładniejsze, zdjęcie komory silnika itp.
Pozdr
K |
_________________ 00967/KMM - i wszystko jasne |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-11-2007, 14:35
|
|
|
kryzys napisał/a: | Zdaje sobie sprawę że za 4000 nie kupie niewiadomo czego - ale wkładając w to powiedzmy kolejne 2000-3000 można takie auto doprowadzić do dobrego stanu | Trzeba naprawdę dokładnie wszystko obejrzeć. Kiedyś się władowałem i więcej nie kupię auta podejrzanie taniego. Mówiłem sobie wtedy, ach tam pomaleję prawy bok, wymienię sprzęgło, coś tam w zawieszeniu i mam auto cacy. Jak się później okazało musiałbym wymienić wszystko, dosłownie wszystko w tym aucie, żeby było OK. Dostał wycieki z każdego możliwego (a nawet niemozliwego) miejsca, wszystko w nim rąbało, piszczało. Oczywiście po jakimś czasie, jak zacząłem go robić. Doszło do tego, że ani go nie pomalowałem, ani nie wymieniłem sprzęgła, bo wciąż były ważniejsze rzeczy do zrobienia. Koszmar, zszargane nerwy, rozpacz. Także ostroznie, przestrzegam przed takimi egzemplarzami.
A propos mówiłem o tym białym Colcie poniżej. Mimo to następnym autem też jest Colt (ten czerwony) i jest absolutnie bezawaryjny. |
|
|
|
 |
kryzys
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2007, 18:40
|
|
|
Ano, niewątpliwie można się wkopać, są jak widać plusy i minusy kupowania aut, jak to ująłeś "podejrzanie tanich"
Kurcze, rozglądam się - szukam, przepatruje wszelkie "ogłoszeniownie" a otomoto, allegro, autogiełdą na czele i nie ma zbyt wielu egzemplarzy... . A do grudnia potrzebuje nabyć Misia
Pozdr
K |
_________________ 00967/KMM - i wszystko jasne |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 06-11-2007, 08:35
|
|
|
kryzys napisał/a: | szukam, przepatruje wszelkie "ogłoszeniownie" a otomoto, allegro, autogiełdą na czele i nie ma zbyt wielu egzemplarzy |
a nie chcesz sobie przywieźć z Niemiec??? ... blisko masz. W Polsce niestety nie ma zbyt wiele dobrych egzemplarzy Lancerów na sprzedaż ... jeśli w ogóle są. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
kryzys
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-11-2007, 14:45
|
|
|
Misio o którym mowa znalazł już nabywcę przegapiłem - pojawił się natomiast świeżo sprowadzony taki:
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3762361
cena tez niska, miał "zdarzenie parkingowe" w lewe drzwi, bez większych wgnieceń - tapicerka nie uszkodzona - w rozmowie telefonicznej sprzedający przyznał że kupił pukniętego i w Polsce starał się sam zrobić) posiada juz zerowy przegląd i PL ubezpieczenie... oczywiście wg sprzedawcy stan techniczny b.dobry (sic! - jakże by inaczej )
Jeśli to tylko kwestia uszkodzeń lakieru to wezmę go przed zakupem na stacje diagnostyczną niech mi powiedzą co w nim piszczy
Co sądzicie? odpuścić na wstępie? zawsze to auto które nie widziało naszych dziurawych dróg
BTW: Widziałem że mamy na forum 2 kolegów z Gniezna - chyba uderzę do nich po prośbie aby nie jechać na darmo 180km
Pozdr
K |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-11-2007, 15:11
|
|
|
kryzys napisał/a: | http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3762361 | Kiepskie zdjęcia, ale chyba rdza tu i tam wychodzi. Na 1995 roczniku . Poza tym co ten lakier taki mieniący się (albo to wina zdjęć). kryzys napisał/a: | wezmę go przed zakupem na stacje diagnostyczną niech mi powiedzą co w nim piszczy | Prawidłowo. kryzys napisał/a: | zawsze to auto które nie widziało naszych dziurawych dróg | Dokładnie. |
|
|
|
 |
secki
Forumowicz

Auto: Ford Focus, Lancer GLXi '94
|
Wysłany: 12-11-2007, 19:37
|
|
|
Hugo napisał/a: | Kiepskie zdjęcia, ale chyba rdza tu i tam wychodzi. Na 1995 roczniku . Poza tym co ten lakier taki mieniący się (albo to wina zdjęć). |
Coz ja mam lancerka z 1994 i tez mam rdzy troszke moze bez jakiegos dramatu ale ruda atakuje
Autko generalnie fajne, oszczedne i dynamiczne.
Nie duze a kombi - idealne dla kogos kto potrzebuje troszke wiecej miejsca w aucie
a nie chce od razu ciezarowki
Od konca maja zrobilem autkiem ok 10tys i niegdy na trasie mnie nie zawiodlo.
Autko ma swoje lata i poza rdza gubi troszke olej i maglownica nie wyglada najlepiej.
Ale na razie jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
|