|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zdjecie panelu otaczajacego radio |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 22:41 zdjecie panelu otaczajacego radio
|
|
|
witam, mam pytanie w jaki sposob zdjac panel znajdujacy sie w centralnym punkcie kokpitu space star'a , dokladniej rzecz biorac chodzi mi o panel otaczajacy 3 kieszenie ( regulator nawiewu , radio i kieszeń na CD ) chodzi o to ze w panelu tym mam kilka dzior bo cos bylo do niego przykrecone a w zamiarze mam go zdjac zakleic czyms dziory i pomalowac na kolor srebrny ( w tym kolorze akurat w niektorych MSS i carismie sa oryginalnie montowane te panele ) co myslicie o tym zabiegu ? i w jaki sposob go zdjac tak aby nic nie uszkodzic? bo probowalem i dolna czesc bez problemu natomiast u gory cos trzymalo i nie chcialo poscic a nie chcialem nic na sile pozdrawiam serdecznie wszystkich mitsumaniakow i czekam na odpowiedz |
|
|
|
 |
Dominik77 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 11:56
|
|
|
Jeżeli masz Space Stara przed liftem to wszystko jest na spinkach, prawda góra siedzi troszkę mocniej i trzeba użyć więcej siły. Panel wychodzi razem z kawałkami nawiewów. |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 12:59
|
|
|
Nie wszystko jest na spinkach. Spinki sa 4. 2 na wysokosci radia i 2 na samym dole. Oprocz tego na samej gorze sa dwa (nie wiem jak to nazwac) wypusty które wchodza bezposrednio w szczeliny w obudowe deski rodzielczej. Najłatwiejszy sbosób na to to moim zdaniem włożyć jakiegoś srubokreta w górna szczeline (pomiedzy obudowe deski a obudowe panela srodkowego) i po odpieciu dolnych zatrzasków delikatnie rozpychać tą szczeline pamietajac aby dół obudowy odciagać w strone wnetrza kabiny. Poza tym tak jak Dominik77 napisał trzeba uzyc troszke siły. |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 21:46
|
|
|
dziekuje serdecznie poradzilem sobie ;] |
|