Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Legnum z silnikiem 2.0 GDI
Autor Wiadomość
swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-11-2007, 17:59   Legnum z silnikiem 2.0 GDI

Spotkałem sie z aukcją świeżo importowanego do UK Mitsubishi Legnum, który w opisie ma podany silnik 1997ccm GDI. Na zdjęciu ten silnik wygląda bardzo podobnie do 2.4 GDI, więc można podejrzewać zwykłą literówkę w pojemności. Jednak jest to na pewno Legnum, model ST. Ma skrzynię INVECS II.
Czy w ogóle ktoś wie coś o tym modelu?? I tych silnikach 2.0 GDI (były takie??).
Będę wdzięczny za info, bo na razie cena na aukcji jest atrakcyjna i nie wiem czy się w to pchać...

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 22:01   

tak byly ST'ki takie E-A/C-7W oba z silnikiem nieznanym u nas zbatnio 4G94 16v 2 litry i GDI, chyba wszystko od 2000 i fajne akcesoria mozna spotkac nie mowiac o fajnym zderzaku :roll: . C z AWD, A z FWD.

swinks_UK 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-11-2007, 23:16   

No właśnie takiego wynalazłem z przebiegiem 40k mil.
Z zewnątrz niczym się nie różni od Legnum, zresztą w środku też (np. licznik po konwersji tarcz do 180 mph). Na razie jest za 1000 GBP, ale boję się, że z częściami mogę mieć w przyszłości ból głowy :cry: .

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 23:21   

spoko, wiekszosc bedzie z EA jesli to EA, jesli EC to w UK masz dostep wiekszy jak w PL do takich gratow. w sumie to martwilbym sie o czesci do silnika tylko, moze zbadaj rynek czy duzy dostep zebes nie zostal na mieliznie wysylek z JP. albo kup sobie ST'ka z 6A13 i AWD, fajny tez no i czesci wszedzie.

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 00:40   

swinks_UK napisał/a:
ale boję się, że z częściami mogę mieć w przyszłości ból głowy .

Jest w UK kilka firm ktore zajmuja sie uzywanymi czesciami do tych z importu.Ja chcialem kupic w Polsce wtryski do mojego MSW i uslyszalem cene pomiedzy 800-1000zl i oczywiscie mialy one byc sciagane z UK :lol: tutaj kupilem je za 78 funtow.
Te auta z importu wyglad maja super, w srodku zadbane jak z fabryki.Ja niestety szczescia nie mialem i kupilem cos co okazalo sie najwieksza porazka i chyba bede go teraz nazywal Shitsubishi Shitwagon.
Pozdrawiam
Sebastian

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 06:40   

swinks_UK no pokaż go nie wstydz sie ! hehe daj jakiegos linka
nikt nie pojedzie go sprzatnac Tobie sprzed nosa
pozdro

swinks_UK 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-11-2007, 12:02   

No więc znalazłem na eBayu bez "reserve". Puściłem wieki temu "bida" i... brak reakcji, nikt nie przebija. Właśnie boję się, że to ten silnik odstrasza. A ja nie potrzebuję drugiego Misia pod domem :cry:
Ale i tego przygarnę jakby co... :lol:
Link do aukcji:
http://cgi.ebay.co.uk/199...1QQcmdZViewItem

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów

Odpowiedz do tematu