katalizator lancer |
Autor |
Wiadomość |
wsza-lancer [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 17:25 katalizator lancer
|
|
|
siema witam poraz pierwszy na forum mam takie pytanko zna ktos wymiary katalizatora z lancera chodzi mi o dlugosc i srednice rur bo chce zamiast niego wspawac strumiennice powiedzcie mi cyz wogole to ma sens czy lepiej zrobic zwykly przelot albo zostawic katalizator ?? |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 12-11-2007, 17:43
|
|
|
Jesli masz sprawny kat to zostaw go w spokoju. |
EA5W

|
|
|
|
 |
wsza-lancer [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 23:32
|
|
|
podejrzewam ze jest zapchany bo jakos tka przymula mi auto a pozniej jak juz pojdzie wieksza dawka spalin to go przepycha jak by troszke ... podajcie mi te wymiary katalizatora z lancera |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-11-2007, 08:50
|
|
|
A skąd podejrzenie, że to katalizator? To raczej coś z osprzętu silnika szwankuje, a nie kat. Nie usuwaj ceramicznego katalizatora, zastępując go gównianą rurką. Zwłaszcza, że po tej operacji nie jesteś w stanie przejść przeglądu. Najpierw odczytaj błędy komputera, sprawdź wszystkie filtry, posprawdzaj czujniki a potem się bierz za wycinanie czegokolwiek. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
wsza-lancer [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 21:26
|
|
|
dobra mniejsza o to ... bez urazy ale nie interesuja mnie wasze teorje o tym co chce wyciac i co mam z tym zrobic mam ochote wyciac kata i wspawac sobie jaka kolwiek rurke i jesli ktos wie to niech laskawie poda mi te wymiary jak nie to dziekuje bardzo za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-11-2007, 08:52
|
|
|
wsza-lancer napisał/a: | chce wspawac strumiennice | wsza-lancer napisał/a: | mam ochote wyciac kata i wspawac sobie jaka kolwiek rurke | Jeśli nie chcesz nas posłuchać to ja jeszcze dodam, że przez wspawanie "jakiejkolwiek rury" przede wszystkim pogorszysz osiągi w swoim aucie. Będzie po prostu słabsze. Ale moze o to Ci chodzi żeby go zmulić, więc jaknajbardziej polecam rurę zamiast katalizatora. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2007, 09:12
|
|
|
wsza-lancer,
to jest Twoje pytanie z pierwszego postu:
wsza-lancer napisał/a: | powiedzcie mi cyz wogole to ma sens czy lepiej zrobic zwykly przelot albo zostawic katalizator ?? |
Więc wszelkie przedstawione przez wichura1, i Hugo, ...jak to określasz "teorie" są tutaj na miejscu.
Proszę Cię więc, abyś się określił dokładnie jakiej oczekujesz odpowiedzi, bo kolejne słowa typu"
wsza-lancer napisał/a: | dobra mniejsza o to ... bez urazy ale nie interesuja mnie wasze teorje o tym co chce wyciac i co mam z tym zrobic |
będą "nagrodzone" ostrzeżeniem |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
wsza-lancer [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2007, 21:51
|
|
|
dobra okresle sie chce cos zorbic zeby to auto nie bylo zamulone mechanikt twierdzi ze to 100% wina kata bo jest zajebany i mowi zeby go wyciac w pizdu i wstawic strumiennice ale skoro wedlug was pogarsza to osiagi to nie wiem co o tmy sadzis w astrze mialem i bylo super nic mi nie pogorszylo w polaczeniu ze stozkiem |
|
|
|
 |
|