|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: cns80 27-05-2008, 10:02 |
[MSS ALL] [ELEKTRYKA] Wymiana żarówki kierunkowskazu w lampi |
Autor |
Wiadomość |
mitch [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2007, 10:36 [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Wymiana żarówki kierunkowskazu w lampi
|
|
|
Wymiękłem. Poddaję się. Jak do jasnej cholery wymienić żarówkę kierunkowskazu w prawej tylnej lampie?! Chętnie posłucham jakiejkolwiek wskazówki, oprócz "udaj się do serwisu", bo w moim wolnym czasie żadne serwisy nie pracują |
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 15:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Szpak [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2007, 14:51
|
|
|
Cześć
Odkręcasz dwie śruby które są widoczne po otwarciu klapy bagażnika. A potem musisz pociągnąć cały klosz lampy do siebie - oczywiście nie za mocno by nie wyrwać kabli.
Klosz siedzi na dwóch bolcach (w gumowej otoczce), które wchodzą w otwory w karoserii. Ciasno wchodzą, więc może być z nimi mały problem.
Dobry sposobem jest podważenie śrubokrętem pomiędzy kloszem a karoserią, tylko śrubokręt okręcasz jakąś szmatką by nie porysować lakieru i tyle.
Potem już wszystko widać co i jak, czyli przekręcasz gniazdo żarówki, wymieniasz i wykonujesz wszystko w odwrotnej kolejności.
Powodzenia
szpak
ps. Instrukcja dotyczy MSS po liftingu, ale to chyba nie ma znaczenia. W razie czego patrz manualu. |
|
|
|
 |
mitch [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2007, 16:35
|
|
|
Acha. Dzięki za podpowiedź. Wczoraj odkręciłem te dwie śruby, ale nie szło wyjąć lampy, a siłować się nie chciałem. No to teraz pora użyć większego młotka
Ok, chwilka w ciepłym garażu i faktycznie wszystko się da zrobić Jeszcze raz dzięki. |
|
|
|
 |
|
|