Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamulce...
Autor Wiadomość
delgado
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2007, 19:41   Hamulce...

Przede wszystkim pragne sie przywitac. Bylem kiedys uzytkownikiem chyba na tym forum (niektore nicki kojaze) pozniej cos sie forum rozpadlo- nie wiem dlaczego- jesli to nie to forum to mnie sprostujcie.
Bylem juz w posiadaniu Eclipse , pozniej Sigma 24v, ktora kilka miesiacy temu sprzedalem mojemu bratu.

Niestety w aucie pojawil sie problem. Pedal hamulca stal sie twardy, a niekiedy sie zakleszczaly klocki podczas hamowania.
Mechanik posprawdzal wszystkie przewody ham. itd. i stwierdzil, ze to pompa ABS.
Brat zamowil pompe na Allegro, okazalo sie, ze nie dziala. Teraz czeka na druga.
Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, czy moze cos innego jest uwalone.
Macie panowie jakies inne pomysly co moze byc przyczyna tej awarii ukladu ham.
Pamietam jak kiedys po wymianie lozyska w przednim kole byl chyba zle wyregulowany czujnik ABS . bo pulsacyjnie sie hamulce wlaczaly przy tym kole a pozniej calkiem uklad padl.
Za wszelkie info bede wdzieczny. Szkoda mi braciszka, bo jest zakochany w Sigmie :) a autko stoi juz chyba 2-3 mies.

Dzieki i pozdrawiam

Odpowiedz do tematu