Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
"Stop noc": nowy pomysł na złodziejów samochodów
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 17:28   "Stop noc": nowy pomysł na złodziejów samochodów

Za http://wiadomosci.gazeta....00,3104673.html

W ramach akcji przeciwko złodziejom samochodów policja w Płocku rozpoczyna od wtorku akcję znakowania pojazdów specjalnymi nalepkami "Stop noc". To trzecie miasto w kraju i pierwsze na Mazowszu, w którym podjęto takie działania prewencyjne

Jak powiedział w poniedziałek rzecznik prasowy płockiej policji Mariusz Gierula, istotą akcji jest oznakowanie specjalnymi nieusuwalnymi, odblaskowymi nalepkami tych samochodów, których właściciele zobowiążą się, że nie będą jeździli oznakowanymi pojazdami w wybranych godzinach nocnych.

Jeśli w tym czasie policyjny patrol zauważy na drodze oznakowany pojazd, obowiązkowo zatrzyma go do kontroli.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2006, 17:47   

Do 1 kwietnia jeszcze daleko........ a tu takie jaja.....

IMHO: Wiekszej bzdury nie wymyslono od niepamietnych czasow

Rozumiem, jak ktos uzywa samochodu na dojazdy do pracy w godzinach 8-16...... to ma jakis ograniczony sens, ale zastanowmy sie nad jednym:

Jezeli program ma dzialac, to przejazd przez miasto w godzinach "zabronionych" powinien byc przerywany zatrzymaniem sie przy KAZDYM patrolu policji..... wiec przejazd przez Warszawe powinien zabrac ok. pol nocy. Jezeli zas nie beda psy zatrzymywaly......

Nie ma najmniejszego sensu ograniczac sobie prawo do korzystania z wlasnosci w imie poprawy wykrywalnosci zlodziei samochodow (ktorzy nota bene coraz zadziej kradna auta w nocy.....) to tak jak na gieldzie w Slomczynie "gubiono" mase dokumentow, ktore faktycznie byly kradzione, ale statystyki wykrywalnosci szly w gore ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-01-2006, 17:50   

ta sama akcja była w Łodzi i z tego co widze się nie sprawdziła...samochodów z naklejkami jeździ jak na lekarstwo, nawet jak wracam noca do domu, to na parkingach też raczej się nie spotyka takich naklejek, a inna sprawa, że radiowozów też jeździ tyle, że chyba łatwiej o złapanie gumy, a jak już się spotka, to jeszcze wypadałoby aby taki poruszał sie na naszej "kolizyjnej" bo co z tego, jeżeli złodziej jedzie naszym autem, a chłopcy w radiowozie widzą go tylko z bocznej i tylnej perspektywy, gdy dojeżdżają sobie z bocznej uliczki.

Jedyna sznasa to jak widzą auto od przodu....

Nie znam statystylk i rezultatów tej akcji, ale empirycznie stwierdzam, że nasze społeczeństwo z lenistwa i niedowiarstwa kompletnie olewa takie inicjatywy...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-01-2006, 19:21   

W Malborku też była, jest zresztą nadal. Jeszcze nie widziałem auta z taką naklejka - inna sprawa, że nie oglądam się za innymi niż Mitsu, a tych jest w Malborku kilka sztuk.

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 09-01-2006, 22:35   

Pierwsza sprawa to napotkac patrol policji w nocy. Czasem graniczy to z cudem. :) Druga sprawa to znakowano kiedyś auta piaskowaniem numerów na szybach i w ukrytych miejscach... tez kradli :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 10-01-2006, 01:31   

W Bydgoszczy podobno to zdaje egzamin, a istnieje już dłuższy czas. Ale to nie dla mnie - ja zbyt często jeżdżę nocą.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-01-2006, 09:33   

Efa! napisał/a:
W Bydgoszczy podobno to zdaje egzamin, a istnieje już dłuższy czas. Ale to nie dla mnie - ja zbyt często jeżdżę nocą.

Ja tam też wolę nocą jeździć - fakt, że łatwiej wpaść w dziurę, ale przynajmniej:
- jest mniejszy ruch
- z daleka widać, czy ktoś jedzie i ułatwia to wyprzedzanie
- jest tak przyjemnie cicho - chodzi głównie o dźwięki otoczenia, ale i samo auto jakby ciszej pracuje

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 10-01-2006, 10:06   

Krzyzak napisał/a:
z daleka widać, czy ktoś jedzie i ułatwia to wyprzedzanie
- jest tak przyjemnie cicho - chodzi głównie o dźwięki otoczenia, ale i samo auto jakby ciszej pracuje

Pod warunkiem ze nie idzie nabity koles w czarnej kurtce, lub jakis pan ktory do roboty na goralu smiga :lol:

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 13:54   

Chooper napisał/a:
a inna sprawa, że radiowozów też jeździ tyle, że chyba łatwiej o złapanie gumy

spoko, tez tak myślałem do ubiegłego piątku

wracałem z Janowa o 1.30 i zatrzymali mnie 3 !!!! razy
na Rokicińskiej, na Zachodniej i na Zgierskiej

hmmm no nie mam żadnej naklejki z wyjątkiem Radia Plus :D
ale tylko sprawdzali dokumenty
chyba akcja jakaś cy co :lol:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-01-2006, 13:59   

No cóż - łatwiej zatrzymać kogoś kto jedzie sam i nie wygląda groźnie niż BMW z czterema "karkami" w środku. Policjant tez człowiek i też ma instynkt samozachowawczy, dzieci, żonę i chce dożyć emerytury...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 10-01-2006, 16:13   

Hubeeert napisał/a:
Policjant tez człowiek i też ma instynkt samozachowawczy, dzieci, żonę i chce dożyć emerytury...

to dlaczego zatrzymywał Cichego ??? :mrgreen: toż to prawie jak kamikaze

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 10-01-2006, 16:31   

Powiem Wam jak to wyglada w miescie gdzie to wymyslono - we Wroclawiu.
Otoz naklejke biora ludzie ktorzy nie korzystaja z auta w nocy takie jest zalozenie inaczej bedzie to bardzo uciazliwe dla posiadacza pojazdu.
Co do idei tej akcji to we wrocku zdaje egzamin. Niedawno przekonali sie o tym dziennikarze ktorzy chcieli zorientowac sie ile razy beda kontrolowani. Kontrolowano ich 20 razy.
A co do patroli to we Wroclawiu przynajmniej w centrum gdzie mieszkalem w nocy jest bardzo duzo Policji. Z tego 2/3 to samochody cywilne.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

Ivona
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 20:16   

Według mnie,to i tak jest bez sensu.
Dobra,zalożmy-naklejam sobie to odblaskowe cudo,daklaruje,ze nie bede w nocy jezdzila,a tu wypada :!: PILNA SPRAWA!!! :!: Np. no nie wiem- rodze czy cos ( :mrgreen: choc nie planuje w najblizszym czasie), wsiadam w samochod i co? Niby kontrol co 100 m. (bo przeciez mam magiczne naklejki) FAJNIE!!! To póki dojade do szpitala to chyba trojaczki urodze!!!
Albo załóżmy jeszcze z innej strony-OK,fajna sprawa te naklejki,wszyscy z czasem sie do nich przekonuja,naklejaja,ale tez maja pilne sprawy i jezdza w nocy-TO ALBO POLICJA ZWARIUJE,BO NIE DA RADY WSZYSTKICH NA RAZ ZATRZYMAC,ALBO STANA SIE NA TYLE NORMALNE I POSPOLITE,ZE ANI POLICJA,ANI ZLODZIEJE NIE BEDA ZWRACAC NA NIE UWAGI.

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 09:43   

Ale skoro dziennikarze byli kontrolowani 20 razy to tak bez sensu to ten pomysł nie jest. W każdym razie może pomagać policji w odpowiednim nastawieniu się do jadącego w nocy autem z naklejką.
Dla mnie każdy sposób na utrudnienie kradzieży w jakimś tam stopniu jednak obniża ryzyko kradzieży.
Znajoma chciała, (co oczywiście jest naganne) żeby ukradli jej auto, zostawiała na parkingu otwarte, potem z uchylonymi oknami - i co? , no i nawet radia, ani koła zapasowego nikt nie buchnął. Normalnie czuła się jak w Szwecji. A jak narzekała na to.
Ludziom sie Panie nie dogodzi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 11-01-2006, 10:26 ]
Ja np. chciałbym taką naklejkę "STOP 70", żeby zatrzymywali wszystkich, którzy jeżdżą wolniej niż 70 km/h.
Poparłbym także akcje "STOP KAPELUSZ", "STOP BERET", "STOP MOHER", "STOP BRUDAS", "STOP ZAWALIDROGA NA LEWYM PASIE", oraz "WSZYSCY STOP BO BUBEK Z URZEDU JEDZIE" :lol:

Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 12:31   

Widzę, że także w naszej wiosce olimpijskiej podobna akcja rusza z kopyta:
http://www.portel.pl/arty...t=16553&id_dz=1

inne akcje naszej Policji
http://www.portel.pl/arty...t=16518&id_dz=5
http://www.portel.pl/arty...t=16546&id_dz=5

Odpowiedz do tematu