|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
sprężyny zawieszenia przedniego |
Autor |
Wiadomość |
kotomi
Forumowicz
Auto: Sigma 12V kb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-11-2007, 09:46 sprężyny zawieszenia przedniego
|
|
|
Witam. Wczoraj pękła mi jedna sprężyna w przednim zawieszeniu. W związku z tym mam kilka pytań: Czy ktos przerabiał temat wymiany sprężyn przednich w sigmie kombi? Czy są jakies zamienniki? czy tylko oryginał lub uzywane? Będę wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 15:08
|
|
|
Witam,
temat przerabiany wielokrotnie, możliwe są następujące opcje:
- oryginalna sprężyny używane, piszę o dwóch bo powinno się wymieniać komplet. Mogą być od sedana byle bez ECS-u. Użytkownik arek0927 (kontakt), brał u mnie ostatnio komplet progresów dla szwagra. O ile pamietam im też strzeliła jedna sztuka, drugą powinni mieć na zbyciu...
- druga opcja to zamówienie kompletu sprężyn w sprężynowni, podajesz wymiary a oni Ci takie robią.
Wymiary orginalnych:
- wysokość: 420 mm
- szerokość: 185 mm
- średnica drutu: 15 mm
- ilość zwojów: 6 szt.
Wymiary wzmacnianych (te nie pękają):
- wysokość: 380 mm
- szerokość: 186 mm
- średnica drutu: 16 mm
- ilość zwojów: 5 szt.
O ile pamietam TU robili dobrze i nie byli kosmicznie drodzy. Wochodziło około 350 zł/szt. Najlepiej szukać sprężynowni w katalogach branżowych PKT lub Panoramy Firm. Te, które reklamują się w internecie są zazwyczaj drogie, nie oferując wcale lepszej jakości - sprawdzone
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kotomi
Forumowicz
Auto: Sigma 12V kb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2007, 13:21
|