Zastanawiam się nad Space Starem? Co radzicie? |
Autor |
Wiadomość |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 09:37
|
|
|
Też byłem zagorzałym przeciwnikiem instalacji gazowej. Zawsze chciałem diesla. Jednak trafiła mi się okazja na ten samochód i on już miał zrobioną instalacje gazową. Z czasem przekonałem się do tego rozwiązania, a raczej przekonał mnie stan portfela |
|
|
|
 |
pawel73 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 09:56
|
|
|
Ja dzisiaj swojego "gazuję". Oczywiście sekwencja Stag 300 i butla w koło zapasowe. Zobaczymy jak będzie się sprawował. Na pewno bedzie taniej |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 18:00
|
|
|
pawel73 napisał/a: | Ja dzisiaj swojego "gazuję". butla w koło zapasowe |
ilu litrowa butla tam wejdzie ???
Ja na razie jeszcze jeżdżę Tipo z gazem (już prawie 4 lata) i też wam powiem że będę gazował wszystko co mi wpadnie w łapy . MSS też zagazuję .
SUPER SPRAWA . dOBRA INSTALACJA TO 100% SUKCESU . Zrobiłem na gazie 55 kkm i autko sprawuje się rewelacyjnie. |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 19:36
|
|
|
u mnie weszło 39 litrów |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 20:04
|
|
|
djandrew napisał/a: | u mnie weszło 39 litrów |
ja w tipku mam więc taki sam . W sumie zatankować można do niego 34-35 l a reszta ro poduszka bezpieczeństwa. Tyle że w Tipku (też koło 14") zbiornik wystaje 2 cm ponad poziom podłogi bagażnika i powiem że nie było to najlepsze rozwiązanie...
A jak jest u ciebie - zbiornik jest na równo z podłogą ? |
|
|
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 01:31
|
|
|
Może wystaje z 0,5 cm ale to max więc jak się położy wykładzinę bagażnika to wygląda tak jakby było na płasko i tak samo jest funkcjonalnie. Nie odczuwam by było coś nie tak. |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 08:43
|
|
|
zastanawiam się jak to możliwe , że MSS niby na podwoziu Carismy ma bagażnik o 1/4 mniejszy od carismy . Czy ktoś kuma co jest tego powodem skoro MSS jest przecież wyższy itd.. |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 21:46
|
|
|
MSS nie jest na płycie Carismy!!
Płyta jest ta sama co np. w Volvo s40 (starym oczywiście) i być może Mercedes C, ale tego nie jestem pewien. |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 16:12
|
|
|
minimus napisał/a: | MSS nie jest na płycie Carismy!!
Płyta jest ta sama co np. w Volvo s40 (starym oczywiście) |
i Carisma i MSS są na podłodze Volvo S-40 tak wyczytałem na którejś ze stron samochodowych . Poszukam i jak uda i się to znależć to zapodam linka |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 22:56
|
|
|
Moje źródło to ASO |
|
|
|
 |
slawicz [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 20:04
|
|
|
policier napisał/a: | Witam forumowiczów. Ja użytkuję MSS 1.6 Family. Jestem bardzo zadowolony. Ekonomiczne, zwinne i posłuszne autko. Od czerwca 2003 roku do chwili obecnej ani jednej awarii. Niestety potrzebuję większe i szukam nabywcy. |
kupuję ! Podaj rocznik bo nie wiem czy będzie w moim zasięgu i naila na priv |
|
|
|
 |
Dyzio i Saba
mitsumaniacy
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2007, 17:30
|
|
|
slawicz napisał/a: | minimus napisał/a: | MSS nie jest na płycie Carismy!!
Płyta jest ta sama co np. w Volvo s40 (starym oczywiście) |
i Carisma i MSS są na podłodze Volvo S-40 tak wyczytałem na którejś ze stron samochodowych . Poszukam i jak uda i się to znależć to zapodam linka |
To VOLVO jest na podłodze Carismy (tak jak Space Star)
Pasują również części z zawieszenia (końcówki drążków,felgi itp.)
Produkowano je w tej samej fabryce w Holandii (podobno na tej samej taśmie) |
_________________ Dyzio i Saba ASX 1,6 |
|
|
|
 |
|