Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
coś się pokaszaniło ale co?
Autor Wiadomość
pawlos 
Mitsumaniak
Boski wiatr

Auto: EAxW
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2007, 22:06   coś się pokaszaniło ale co?

Witam

mam problem po wymianie rozrządu oraz koncówki drązka i gum stabilizatora coś się złego zaczyna dziac z moim misiem

W czasie jazdy jednostajnej z predkosciami różnymi niewiadomo skąd i dlaczego zaczyna cos wyc pulsacyjnie amplituda wycia zmienia się z predkoscią samochodu

w czasie jazdy około 6 godzin (autostrada niemcy) wystąpiło to 5-cio krotnie i po około 1 minucie jak reką odjął nastepne 100km i znów kilka minut czegos takiego

co to może byc ?
czy ktoś już miał takie coś?

w czasie tego ataku wyczuwalne to jest na kierownicy i czasami na pedale hamulca
koła świezo wyważane

czekam na sugestie bo robie długie trasy i nie chce gdzies w nocy się rozkraczyc

pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 03-12-2007, 22:57   

Końcówka drążka to pewnie nie będzie więc przyczyna może być w silniku.Po wymianie paska rozrżądu w moim aucie przez pewien czas było wycie,ale po jakimś czasie ustało.Ja bym sprawdził naciąg paska.Druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy to rolka napinacza.Powodzenia.

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 22:39   

To może dziwne, ale oprócz tego powyżej zobacz także poziom płynu we wspomaganiu. Jeśli jest go bardzo mało to wtedy wyje...

pawlos 
Mitsumaniak
Boski wiatr

Auto: EAxW
Wysłany: 09-12-2007, 19:24   

przy rozrządzie - wymienili mi wszystko oprócz napinacza hydraulicznego ,
częsci od japaneze to raczej powinno byc cacy a jednak mam to cały czas i to coraz częsciej i to tylko w czasie dłuższej jazdy - czy jest mozliwosc że to łozysko z winy zle złożonego zawieszenia?
a moze rozrząd naprawde w czasie jazdy nie mogę namierzyc miejsca tego wycia-buczenia
dzieje sie to tylko w czasie trasy przy predkosciach w granicach 100-120 km/h ipo pewnym czasie ustaje,w miescie i na postoju zupełnie nic sie nie dzieje cisza jak makiem zasiał

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu