[1.9 DiD] Gaśnie na luzie |
Autor |
Wiadomość |
bartoszeek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 23:09 [1.9 DiD] Gaśnie na luzie
|
|
|
Witam!
Totalnie nie wiem od czego zacząć , autko gaśnie kiedy hamuje przed skrzyżowaniem, wrzucam na luz i obroty bez niczego spadają do zera i bez żadnego znaku silnik gaśnie. Później odrazu odpala bez problemu , dzieje się to bardzo nielegularnie czasami 3 razy dziennie czasami raz na 3 dni , filtr paliwa wymieniałem jakieś 5 tys. temu , niedawno była czyszczona przepustnica więc nie wiem za co się jeszcze zabrać...??
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 29-11-2007, 08:25
|
|
|
Ktoś pisał już na ten temat. Chyba chodziło o ciśnienie paliwa. Tzn. może być uszkodzona pompa, albo zawór zwrotny. Musisz pomierzyć ciśnienia i sprawdzić czy są zgodne z wymaganymi.
Poszukaj podobnych tematów także w dziale Carisma, bo tam też są DID-y. |
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 29-11-2007, 11:23
|
|
|
regulator cisnienia paliwa w pompie paliwowej wiecej info znajdziesz tutaj :
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2837
aha i wg mnie to gasnie Ci jezeli masz wcisniete sprzeglo tzn nawet na luzie, jezeli masz minimalnie dotkniete sprzeglo to auto gasnie, zgadza sie ? |
|
|
|
 |
16298
Mitsumaniak
Auto: space star 1,6
|
Wysłany: 29-11-2007, 19:03
|
|
|
A czy czasem nie był odłączony wcześniej akumulator? Jeśli tak to nastąpił reset kompa i musisz na nowo "nauczyć" go wolnych obrotów. |
_________________ piotr |
|
|
|
 |
Jacek Jabłoński [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 22:00
|
|
|
Trzeba wymienić zaworek utrzymujący ciśnienie paliwa.Znajduje się on zaraz nad pompa crv. Polecam zaworek z BOSCHA który jest orginałem(bosch robi to dla miśków)jest trzykrotnie tańszy.Zalecam przy tej operacji wymienić filtr paliwa ,mimo że był niedawno wymieniany.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 01-12-2007, 02:57
|
|
|
Jacek, moze jakis nr czesci >? cos w tym stylu ? |
|
|
|
 |
bartoszeek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2007, 07:40
|
|
|
Właśnie też słyszałem o czujniku pompy, jednak dużo mi to nie mówi, więc jeśli wiesz to opisz dokładnie jak wygląda i gdzie się znajduje? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 04-12-2007, 23:13
|
|
|
Zaworek znajduje się zaraz nad pompą crv.Można z niego odczytać nr. boscha(10 cyfr)Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartoszeek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 08:30
|
|
|
Dzięki. Udało mi się kupić używany za 100 zl (byłem w JC nowy 1300) więc nie zastanawiałem się nad numerkami bo wyglądał identycznie jak mój i dopiero jak zdjąłem go ze swojego silnika zobaczyłem że zaworek różni się jednym numerkiem w moim silniku końcówka jest 493 a ten co kupiłem ma 492 i są identyczne i nie wiem czy mogę przynajmniej na próbę go podłączyć żeby sprawdzić czy problemy z gaśnięciem są powodowane tym zaworkiem?? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:46
|
|
|
Myślę że na próbę możesz ten zaworek spokojnie podłożyć.Pamiętaj jednak o odpowietrzeniu układu paliwowego(pompka przy filtrze paliwa.)Powodzenia |
|
|
|
 |
|