|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] hamownia,,, cari po tuningu |
Autor |
Wiadomość |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 14:44
|
|
|
marcin84k napisał/a: | pojezdze to zobacze,, jak z kaska sie troche odkuje to sie wybiore na hamownie.. z tego co wiem zadnych przerubek takichw silniku raczej nie bylo,,, pierwszy wydech zalozone z bmw ,a koncowy z volwo,, wyrzycony katakizator i strumienice,, |
Przy takich przeróbkach to max 6-8 KM może (?) mieć więcej...
A tak na marginesie to żadne przeróbki kolego...
Jeżeli kupiłeś to autko tylo dla tego "tuningu" to nie spodziewaj się, że pod maską masz 130 KM... Sprzedający po prostu Cie wkręcił... |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 10-12-2007, 21:56
|
|
|
Gattsu napisał/a: | Przy takich przeróbkach to max 6-8 KM może (?) mieć więcej... |
Smiem przypuszczać, że nawet mniej. Cari z zasady ma luźny wydech i łatwiej tam coś zepsuć niż poprawić. Jedyne co mozna uzyskać to "wypiard" sugerujący, że jest się posiadaczem stada wściekłych rumaków. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
ttomek550
Mitsumaniak
Auto: Carisma EVO 1.6 GL '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2011, 19:32
|
|
|
Chooper napisał/a: | leser napisał/a: | technicznie to samo pudło, zmienione oprogramowanie
oczywiście obie wersje fabryczne 4g92 |
Inny ECU |
Można prosić o jakieś konkretniejsze informacje w temacie? Bo nie wiem, czy mam 90, czy 100 KM, ale gdybym miał 90, a zmiana oprogramowania by pomogła to dlaczego nie a może da się "wyczarować" 113 jak w Colcie z tym silnikiem? ;> I jakie mogłyby być orientacyjne koszty takiej operacji?
Pozdrawiam |
_________________ Jeden problem to nie problem. Dwa problemy to jest problem |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2011, 09:49
|
|
|
leser napisał/a: | daleko przykładu nie trzeba szukać,
ten sam silnik w cari 1.6
90KM - 12,9 sec
100KM - 12,4 sec
technicznie to samo pudło, zmienione oprogramowanie
oczywiście obie wersje fabryczne 4g92 |
90KM - 11,9s ; 99KM - 12,4s. Zmienione ECU i w wersji 99KM przedłużona dwójka. |
|
|
|
 |
|
|