Radia kradną... |
Autor |
Wiadomość |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 11:51
|
|
|
josie napisał/a: | Już kiedyś pisałem - pod PG w Gdańsku gościowi 2 razy stłukli szybę i kradli radio.
W końcu z radia zrezygnował i zostawił kartkę w środku "Radia nie mam". Po zajęciach przychodzi - szyba zbita, a na fotelu leży stary kaseciak i kartka "To już masz" |
Mistrzostwo świata - nie wiem czy się śmiać czy płakać....
W temacie seryjnie montowanych radioodtwarzaczy - kolega kupił ostatnio nowe używane auto Volvo z seryjnie zamontowanym sysytemem audio. Też myślał, że sprzęt jest bepieczny bo wymontowanie go możliwe jest (teoretycznie jak się potem okazało) tylko specjalistycznym narzędziem. Któregoś dnia schodząc rano do auta zobaczył koszmarny widok - pogięte zmasakrowane drzwi i wybebeszoną kompletnie zniszczoną konsolę środkową. Wyglądało to tak jakby ktoś dosłownie korzystając z łomu dostał się do auta i wyjął nim radio. Naprawił wszystko z AC i zamontował radio z kieszenią i rączką....
Ja już nie mam złudzeń - można wymontować wszystko i nic w aucie nie jest bezpieczne..... |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2007, 12:35
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Ja już nie mam złudzeń - można wymontować wszystko i nic w aucie nie jest bezpieczne..... |
Dlatego ja na widoku nie zostawiam nawet gazety - bo ktos moze bedzie chcial ja z bliska poczytac.
A jak moja Pani sie denerwuje, ze nie pozwalam jej zostawiac w aucie plecaka czy reklamowki - przeciez tam w srodku nie ma nic wartosciowego - to jej przypominam, ze oryginalne szyby sa bardzo drogie i jesli pokryje mi koszty wszystkich uszkodznen samochodu to moze zostawic. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 15:00
|
|
|
Arek to już masz nową pannę
Ciężko za Tobą nadążyć |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 14-12-2007, 16:49
|
|
|
Ja wlasnie ubezpieczam pojare i place (znaczaco) wiecej. Mam strate znizek po masakrze srodka i zajumaniu radia na wiosne. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
wlad [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 17:28
|
|
|
akbi napisał/a: | Oczywiście zawsze jeszcze można trafić na gościa, który ryzykuje za 20-50 zł (czytaj antena CB Arturro) ...ale chyba ich jest już coraz mniej. |
mnie ze skody 105 ukradli[wybiwszy wczesniej szybe]radio bodajze safari bez UKF-u i magnetofonu.wartosc-jakies 5 zl. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24341 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2007, 18:09
|
|
|
jak mieszkalem na Przymorzu, to gosciowi ukradli radio przez wybita szybe i zostawili kartke - przynies panel, bo wybijemy reszte szyb
gosc nie zostawil, wiec wybili i zostawili kartke - panel, albo podpalimy auto...
konca historii nie znam |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
|
Wysłany: 14-12-2007, 18:27
|
|
|
Co do ewentualnego prawie sposobu na zlodzieja moj koles mial w 126p tak jak juz kolega tu wczesniej pisal zaslepke z jakiegos starego radia i naprawde fajny sprzet ale w cari to raczej nie przejdzie... U siebie poprostu wyjmuje panel ale jak beda chcieli to i tak ukradna... niestety... no mozna sprobowac ukryc sprawko w schowku:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24341 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2007, 18:29
|
|
|
a kiedys sprzedalem Bartkowi moj stary sprzet: Kenwood KRC 1xxx (jakis model na tysiac), ktory procz panela mial firmowo kieszen - cyk i wyciagam cale radio
jest to jakis pomysl, choc slyszalem ze i w takich przypadkach sie wlamuja - sprawdzic, czy ktos na pewno zabral (a moze zostawil pod siedzeniem??) |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 22:14
|
|
|
Jest sposó na naszych złodziei - odcinać łapy - kilku by straciło łapki to reszta by sie zastanowiła............. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 15-12-2007, 00:10
|
|
|
dm17 napisał/a: | Ciężko za Tobą nadążyć |
Widzisz, naleze do tych co jesli im na czyms bardzo zalezy, to raczej z tego nie rezygnuja ... conajwyzej odpuszczaja sobie na chwile
Poczekalem, pojechalem i powiedzialem co mi sie nie podoba. Sprawy sie poukladaly. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|