Powitanie i pytanie |
Autor |
Wiadomość |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2007, 16:26 Powitanie i pytanie
|
|
|
Witam.
Jestem tutaj nowy, ale generalnie posty na forum czytam od 6 miesięcy a więc od dnia zakupu MSS. Niestety wcześniej nie mogłem się zarejestrować.
No więc witam wszystkich serdecznie
Mam mały problem ze swoim autem - notabene przez własną głupotę.
Prawdopodobnie zerwałem wewnętrzną klamkę tylnich drzwi- drzwiczki trochę przymarzły no i z uwagi na to że się spieszyłem niestety stało się bęc. Drzwi otwierają się tylko od zewnątrz.
No więc moje pytanie jest takie - czy mogło tam coś tylko spaść czy raczej ułamałem jakiś plastyk i trzeba będzie kupić nową klamkę.
Oczywiście pytanie następne - ile taka klamka może kosztować w ASO lub czy ewentualnie ktoś miałby na zbyciu.
A tu słów kilka o moim bolidzie:
MSS z 2001 roku (rejestracja 2002). Udokumentowany przebieg 106 tkm. Kolor: antracyt.
Wersja 1.8 GDI AVANCE z dodatkowym pakietem fabrycznych spojlerów (zderzaki oraz progi). Samochód kupiony w Polskim salonie. Mój zakup był od pierwszego właściciela (sprzedającym była osoba pracująca w MMC POLAND). |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 14-12-2007, 21:18
|
|
|
witam, mogą być dwie przyczyny albo ułamało sie mocowanie wodzika w klamce oczywiście plastik lub wypadł wodzik z mocowania, proponuje odkręcić klamkę torxem i zajrzeć i będzie wszystko wiadomo a kosz używanej klamki to 50-70 zł |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 15-12-2007, 14:07
|
|
|
Sprawa z klamką może być jeszcze bardziej banalna - być może masz włączoną blokadę otwarcia drzwi od wewnątrz przez dziecko. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
|
Wysłany: 16-12-2007, 17:21
|
|
|
Niestety, zerwałem przy szarpaniu się z nią. Także napewno nie jest włączona blokada
[ Dodano: 16-12-2007, 17:26 ]
futrzany napisał/a: | witam, mogą być dwie przyczyny albo ułamało sie mocowanie wodzika w klamce oczywiście plastik lub wypadł wodzik z mocowania, proponuje odkręcić klamkę torxem i zajrzeć i będzie wszystko wiadomo a kosz używanej klamki to 50-70 zł |
Wystarczy odkręcić na żywca bez ściągania boczka czy trzeba ściągnąć boczek?
A nie wiesz gdzie można w Wawie takie cudo dostać? |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
|
Wysłany: 17-12-2007, 10:33
|
|
|
Robson86 napisał/a: | http://www.motoallegro.pl/item282809573_klamka_wewnetrzna_land_rover_mercedes_mitsubishi.html
szukaj np. tu ew2entualnie jakies szroty...
Pozdroo |
Dzięki |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
|