|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jakie wybrać głośniki?? |
Autor |
Wiadomość |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-09-2007, 20:52
|
|
|
Ja mam pytanie - czy do 250zł Helix Blue 62 to najlepszy wybór? Czy warto dopłacić do Helix Dark Blue?
Zestaw pod wzmacniacz, interesują mnie tylko zestawy nowe do max 300zł. |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 14:23
|
|
|
w zwiazku z tym ze Mikołaj nie przyniosl mi prezentu z pierwszych miejsc na mojej liscie zyczen postanowilem sam sobie kupic prezent prosze o pomoc w wyborze zestawu:
ten:
http://www.essa.com.pl/of...kid=179&pid=945
czyli, PowerBass ES-6C
czy ten:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=287990999
Jest to PowerBass L-6C
w pytaniu o wybór do sprzedawcy z allegro uzyskalem odpowiedz:
> Witam,
>
> Wszystko zalezy od tego jakiej Pan chce sluchac muzyki na tym
> zestawie. ES-6C jest bardzo dobrym jakosciowo zestawem komponentowym.
> Gra bardzo przyzwoicie i napewno bedzie Pan zadowolony, chociaz model
> L-6C jest wyzszym modelem, grajacym mocniej i glosniej. U mnie
> niestety na chwile obecna jedynie model L-6C.
>
> Jakiej muzyki glownie pan slucha?
odpowiedzialem i napisal ze lepsze beda L-6C i teraz pytanie czy rzeczywiscie beda lepsze, czy wkreca mnie zebym tylko u niego kupil...
tak wiec pytanie do Was: kupic ES-6C za 379zł czy L-6C za 349zł
aaa i jeszcze dodam, ze na poczatku glosniki beda graly pod samym radiem ale w niedalekiej przyszlosci planuje rozbudowe... |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 16:55
|
|
|
Zdecydowanie wybrałbym ES-6C:
1. Membrana woofera papierowa ("jaśniejszy" i bardziej naturalny dźwięk)
2. Pewny sprzedawca i pewna gwarancja (0czywiście ten z linku)
3. Lepsza efektywność (grają głośniej)
4. Niższe partie niskich częstotliwości są w stanie przenieść.
5. Człowiek z Allegro jest NIEWIARYGODNY i nie zna sie na sprzęcie... |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 18:38
|
|
|
no wlasnie tez mi sie cos wydawalo ze facet z allegro sciemia patrzac na dane z essa.com.pl, tylko jeszcze jedno mnie zastanawia: skoro ES-6C sa lepsze to dlaczego sa tansze od L-6C??
i jeszcze jedno pytanko dotyczace samej instalacji... gdzie najlepiej zamontowac te zwrotnice zwazywszy na to ze maja przełącznik regulacji głośności, oraz diode LED informująca o poziomie sygnału? |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 11:39
|
|
|
Rado - tutaj naprawde wiele zalezy od tego jakiej muzy sluchasz
Mialem kiedys L-6C, sluchalem ES-6C, sa to zestawy rozniace sie znacznie ale... jest to klasa totalnie budzetowa wiec dopatrywanie sie tam wielkich roznic jest błędem.
W L-6C dobrym komponentem jest tweeter ktory jest ,jak na zestaw za takie pieniadze, zadziwiajaco neutralny i nienatarczliwy - choc to oczywiscie zalezy od reszty komponentow.
Woofer ma mocny wykop czym potrafi zaskoczyc ale troche kuleje srednica. Generalnie zestaw oceniam na duzy "+" sam zmienialem wielokrotnie wzmacniacze , radia itp ale L-6C dlugo zostaly. Przy dobrym wzmocnieniu potrafia duzo.
ES-6C ma bardzo muzykalny woofer. Wyraznie wiecej srednicy niz w L-6C. Tweeter tez dobry ale brakuje mu "przestrzeni" i "oddechu" wzgledem tego z L-6C. Zestaw przeznaczony dla osob lubiacych bardziej kulturalne granie, spokojnie i na temat, znacznie bardziej stonowany co ma swoje plusy i minusy. Chcialbym dodac ze mialem okazje tylko raz posluchac tego zestawu , 2 wzmacniacze 2 zrodla wiec nie znam go tak dobrze jak L-6C.
P.S ES-6C kosztowaly kiedys ok 550zl
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 12:21
|
|
|
głównie jest to muzyka nowoczesna... hip hop, techno, house, dance, ale czasami także włączę cos bardziej klasycznego typu lekki rock, muzyką klasyczną też nie gardzę... wszystko zależy od nastroju.
ktore beda lepsze? |
|
|
|
 |
KamykGdynia [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:33
|
|
|
Jezeli takie proporcje to L-6C ale do tych PB konieczny jest wzmacniacz, jezeli maja grac pod samym radiem to ES-6C beda lepsze. Polecam zakupy u p.Jerzego w Essie - sprawdzona firma, importer PB na Polske.
Pozdrawiam
Kamyk |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 16:34
|
|
|
tak jak wyzej napisalem ze narazie pod radio ale w niedalekiej przyszlosci bedzie rozbudowa czyli wzmacniacz + cos do bagaznika |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2008, 19:21
|
|
|
powerbass -mam jestem zadowolony
lub helixy tez super jak za ta cene
do hertzow trzeba wzmaka i maja natarczywe wysokie tony |
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 21:50
|
|
|
Rado,
W kwestii car audio jestem kompletnym laikiem ale ale moge się wypowiedzieć na temat pb es-6c
Do tej pory wszystko co montowałem w swoich samochodach grało koszmarnie.
Jakieś 4 miesiące temu kupiłem z essa powerbassy es-6C i od jakieś miesiąc temu zamontowałem.
Zestaw jest pod samym radiem, drzwi wygłuszone tanimi matami APP i ponieważ robiłem to I raz to na pewno mało profesjonalnie.
Ale efekt jest jak najbardziej pozytywny.Słucham głównie hip hop reggae więc sporo niskich tonów.
PB grają bardzo ładnie, dźwięk naturalny, czysty, nie męczy.Niskie tony nie kartonowe. przede wszystkim w ogóle są.
Polecam te głośniki. |
|
|
|
 |
|
|