Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt na NIE!
Autor Wiadomość
Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2008, 18:35   

ja moge powiedziec wady cao 1.6 i cjo 1.6
CAO: rdza na dachu, kantujace sie szyby w drzwiach - pewnie kwestia regulacji, padające kondki w komputerze,zgrzytajaca czasem jedynka i dwójka, słabe światła przód, gnijące halogeny, złe dojście do filtra paliwa, słabe prowadzenie przy felgach 15'. co dziwne mój cao nie ma typowych wad o których pisało kilka osób wyżej typu stuki tylnego zawieszenia w czasie deszczu, wysokie spalanie itp
CJO: mimo słabszego o 23KM silnika wyższe o 1,5-2 litry na setkę, rdza na podwoziu - szczególnie tylne podłużnice, zgrzytające jedynka i dwójka, złe dojście do filtra paliwa, słabe prowadzenie przy felgach 15'.
są to rzeczy, z którymi można sobie łatwo poradzic a plusów oba autka mają nieporównywalnie wiecej.
jak cos mi sie jeszcze przypomnie to napiszę

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 06-01-2008, 19:20   

mam colta z rok wcześniej miałem jego krewniaka hyundaia pony/excel i sie nie zgadzam z pogladami o aucie. korozja colta jes ale sladowe jej slady to wynik zaniedbń nie mycie auta po zimielub [przetarcie fabr. zab. zobacz podwozie forda w tym samym wieku. sito wiem bo miałem. kondensatory to małe piwo w innych autach trzeba całe modóły mienać niema opcji wymiany kondziów a sie sypia tak samo. szyby korozja dachu i inne userki świadczą o powypadkowej przeszłsci auta. a dostęp do silnika nie jest tradiczny w porównaniu do podobnych aut klasy b i tak jest o niebo lepszy. potwirdzeniem jakości colta jest wysoka poz. w rankingu dekry i adac i wysokie ceny aut uzywanych. polecam

Jogurt 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-01-2008, 20:13   

marecki338, to żeś ****** kulą w płot. po pierszwe mój colt ma fabryczny lakier. ja malowałem 2 elementy jako pierwszy bo miały ryse. mam colty dłużej od Ciebie i korozja o której pisze dotyczy modeli cjo i to powie wiecej użytkowników tego modelu. rdza na dachu w modelu cao nie jest tylko na moim aucie bo gnębi więcej bezwypadkowych cao. pozatym czytaj ze zrozumieniem bo pisałem o niewygodnej wymianie filtra paliwa a nie o dojściu do silnika. kolega pytał o wady coltów i padanie kondków to nie jest chyba zaleta. pozatym porównywanie mitsu do forda tez tu sie ma do niczego bo mitsu pod każdym względem wygrywa.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-01-2008, 21:37   

Jogurt napisał/a:
słabe światła przód
Bzdura. U mnie na standardowych żarówkach świecą super. A długie to już w ogóle rewelka.
Jogurt napisał/a:
co dziwne mój cao nie ma typowych wad o których pisało kilka osób wyżej typu stuki tylnego zawieszenia w czasie deszczu
Trochę się nad tym zastanawiam i dochodzę do wniosku, że ogromną rolę w tym czy stuki są czy nie ma stan zużycia tylnych amortyzatorów. Wymieniałeś amorki na tyle?
marecki338 napisał/a:
korozja dachu i inne userki świadczą o powypadkowej przeszłsci auta
Bzdura, nie masz pojęcia to nie pisz.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 21:59   

Jogurt napisał/a:
poza tym porównywanie mitsu do forda tez tu sie ma do niczego bo mitsu pod każdym względem wygrywa.

Wcale ze nie :P

Hugo napisał/a:
Trochę się nad tym zastanawiam i dochodzę do wniosku, że ogromną rolę w tym czy stuki są czy nie ma stan zużycia tylnych amortyzatorów. Wymieniałeś amortyzatory na tyle?

bylem na sprawdzeniu amorkow i maja powyzej 80% skutecznosci a mimo tego zawias mi skrzypi weic chyba to nie od tego :?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 06-01-2008, 23:46   

SlaVkoEg napisał/a:
bylem na sprawdzeniu amorkow i maja powyzej 80% skutecznosci a mimo tego zawias mi skrzypi weic chyba to nie od tego
80% to super wynik (tyle mają nowe, bo żaden nawet nóweczka nie ma 100%). Ja mam na lewym 45% a na prawym coś koło 65%. Dużo za duża rozbieżność i w ogóle 45% to kiepsko. Więc miałem wytłumaczenie, ale to jednak nie będzie to.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 10:52   

tzn. prawy z tylu ma troszke mniej(cos duzo ponad 70%) ale ogolnie amorki sa w dobrej kondycji :]

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 07-01-2008, 11:58   

To ja dorzucę swoje 3 grosze:
I grosz - kiepskie wyciszenie wnętrza (zwłaszcza w tylnych nadkolach),
II grosz - zbyt wydajne wspomaganie (nieprecyzyjne prowadzenie, koła nie oddają na kierownicę drobnych uślizgów),
III grosz - jeśli chodzi o jazdę bardziej sportową to zawieszenie jest tylko ciut powyżej średniej (dużo gorzej niż w Peugeotach 205 GTi/Cti/Gld, ale dużo lepiej niż w Fieście). To chyba wina tyłu i nie mówię tu tylko o moim seryjnym, ale jeździłem jeszcze dwoma Coltami CA0 i jeździłem z czarnuchem23 i uważam że nawet po modyfikacjach nie ma rewelacji.

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 12:02   

jak czytam niektore wypowiedzi to juz sam nie wiem czy mam colta czy jakies inne auto ze znaczkiem mitsubishi :doubt:

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 07-01-2008, 12:15   

Hugo napisał/a:
Jogurt napisał/a:
słabe światła przód
Bzdura. U mnie na standardowych żarówkach świecą super. A długie to już w ogóle rewelka.

Potwierdzam slowa Jogurta, u mnie za mijania to jakby sie swieczki palily, a na dlugich sie jedzie jak na krotkich... Rozmawialem z wieloma osobami na ten temat i potwierdzaja, jedyna rada sa zarowki typu GT150 czy Night vision.

Dalej zgadzam sie z cns80, wspomaganie jest nieco za mocne i odbiera 'czucie auta'. Niedlugo montuje mala sportowa kierownice wiec bedzie nieco lepiej.
Zawieszenie jest rowniez przyjemnie komfortowe ale dosc sztywne, swietne i do jazdy relaksacyjnej i do przycisniecia. Ma spora rezerwe bezpieczenstwa. Dokuczaja tylko te trzaski z tylu jak jest mokro (choc od kilku tygodni ich nie slysze). Sprawnosc amorkow u mnie wynosi ok 70% przod, 60% tyl, nie mam mowy o zadnym bujaniu czu dobijaniu.

Niemniej ergonomia wnetrza, wygoda, moc, zawieszenie czy widocznosc oceniam bardzo wysoko. Zdecydowanie to najprzyjmniejsze auto w codziennym uzytku jakim jezdzilem.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 07-01-2008, 13:23   

mugen napisał/a:
jak czytam niektore wypowiedzi to juz sam nie wiem czy mam colta czy jakies inne auto ze znaczkiem mitsubishi
To zależy od tego jak zadbany jest dany egzemplarz.

Jogurt 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-01-2008, 14:40   

Hugo niewiem jakie mam amory i jaka jest ich sprawność. auto trzyma sie bdb drogi i nie buja sie wiec musza być dobre. kupiłem colta juz na takich i przez 3 lata wymieniałem jedynie drobnostki w przednim zawiasie. z tyłu nie ruszałem nic a nie wyglądają na nowe. słabe światła mijania to u mnie niestety prawda (reflektory są ori) o niebo lepsze światła mam w cjo. z cns80 zgadzam sie w 100% odnośnie wyciszenia a w zasadzie jego braku.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 07-01-2008, 16:00   

Co do wyciszenia to się zgodzę, co do świateł napewno nie.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 00:45   

hmmm w sumie nie jezdzilem za duzo w nocy na trasie ale raczej w moim egzemplarzu nie moge narzekac na swiatla :)

Angela
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 11:43   

U mnie światła są idealne. Całą drogę widać jak podczas jazdy w dzień. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu