Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
schemat elektryczny
Autor Wiadomość
andant
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 13:23   schemat elektryczny

Witam szanownych kolegów.Poszukuję schematu elektrycznego do dwunastozaworowej Sigmy (kłopot z automatem-raz jeździ ok, a czasami na biegu serwisowym).Z tego co wiem jest z tym problem, ale z góry dziękuję.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2006, 13:45   

andant napisał/a:
kłopot z automatem-raz jeździ ok, a czasami na biegu serwisowym)
takie zachowanie wcale nie musi wynikać z błędnego działania układu elektrycznego :wink: .

Jeżeli skrzynia przechodzi podczas jazdy w tryb awaryjny to szybciej takie zachowanie moze świadczyć o ewentualnym uszkodzeniu elementów wykonawczych skrzyni :? Pytanie jak długo jeździsz na obecnym oleju :?: Czy w ogóle był wymieniany :?:
Jeżeli tak to, czy przy okazji był wymieniany filtr oraz czyszczone magnesy :?:
Po jakimś czasie użytkowania filtr oraz magnesy nie sa w stanie całkowicie zebrać opiłki metalu, które dostają się do elementów wykonawczych skrzyni, powodując nieprawidłowości w działaniu.

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

andant
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2006, 21:38   

Olej jest czysty, był wymieniany rok temu (Sigma ma 80 tys. przebiegu, sprowadziłerm ją z Niemiec rok temu od pierwszego właściciela) o magnesach i filtrze nic nie wiem, ale jutro zadzwonię do warsztatu (dobrzy i przyjażni fachowcy - bez ściemy)

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 02:12   

Witam,

Wrzuciłem Ci go do postu z serwisówkami:

LINKA

Choć na Twoim miejscu zassał bym raczej znajdującą się tam serwisówkę do Magny. Jest tam bowiem bardzo obszerny rozdział dotyczący Twojego automatu z opisem objawów uszkodzeń sposobami ich diagnozowania i naprawy. Jak napisał to już mój przedmówca wcale nie musi (i pewnie nie jest) to być uszkodzenie elektryczne...

Pozdrawiam. :)
Ostatnio zmieniony przez Chi-Man 24-11-2006, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  

andant
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 11:02   

Dzięki za rady i za linki.Moi mechanicy sugerują, żeby najperw sprawdzic elektrykę, m.in. z tego powodu, że w dwóch serwisach Mitsubishi na diagnostyce komputer nie mógł się połączyc
ze skrzynią biegów (a z silnikiem jak najbardziej)

pozdrawiam

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 17:16   

andant napisał/a:
Moi mechanicy sugerują, żeby najperw sprawdzic elektrykę, m.in. z tego powodu, że w dwóch serwisach Mitsubishi na diagnostyce komputer nie mógł się połączyc
ze skrzynią biegów (a z silnikiem jak najbardziej)

pozdrawiam

Witam,

W takim razie klasyczna śmierć sterownika skrzyni. Gdybyś szukał "nowego" (tj. innego), daj znać mam kilka... :)

Pozdrawiam.

andant
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2007, 10:31   

Z opóżnieniem, ale dziękuję Chi-Men za trafną diagnozę.

pozdrawiam

TOM RAIDER
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 15:12   

Witam, mam kłopot z automatem w SIGMIE 12V '94.
nie chce wskakiwać 3 i 4, a 2 to tak wchodzi jak jej się podoba, co to może być???
POMOCY!!!! :cry:

syski
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 18:18   

Pewnie komputer od skrzyni pada, u mnie jest gościu który czasami takie naprawiał ale akurat nie od Misi, pomyśl o używce póki możesz jeszcze jeździć
Pozdrawiam

[ Dodano: 19-02-2007, 18:20 ]
Aha pogadaj Chi-Man'em on ma kilka używek i po kłopocie

cajmer
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 13:35   

jezeli ktos maschemat instalacji i opisy bezpiecznikow bardzo prosze o przeslanie. reanimuje sigme ktora stala przeszlo rok i ma sporo niedomagan ktos niezle zezbil w kablach przezconiewiele zeczy dziala i kontrolek sie swieci .chodzi mi o cos takiego zeby mozna wziac do garazu anie latac do kompa i spowrotem z gory dziekoje

Odpowiedz do tematu