Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:04
Super nowoczesny silnik w L200 '06.
Autor Wiadomość
Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2008, 20:13   

LUMPY, zgadzam się z tobą, też jestem serwisantem, tyle że w innej branży, ale zasada jest zawsze taka sama, zalecenie producenta jest święte, wiadomo nie od dziś, że samochód jest produkowany dla użytkownika, a nie dla serwisu i serwisant zawsze dostanie w d...e przy naprawie, ale za to mu w końcu płacę i to nie małe peniądze, za każdą godzine pracy...

pozdro

elili
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 20:15   

LUMPY napisał/a:
Jacek Jabłoński napisał/a:
czy w pozycjach są wpisane uszczelki (zawsze powinny być wymienione)dwie pod kolektory i cztery oringi.Wg. instrukcji na rurkach od wtryskiwaczy (powinny być odkręcane)powinny być zaznaczone po jednej kresce że byłe raz okręcane.Pozdrawiam,

jeżeli trzeba przy tym nowe uszczelki to maja być nowe!!!! nie ma (...) najmniejszego
znaczenia, bo skoro producent tak zaleca tak ma być !!!
Przypuszczam że regulacja zaworów w L200 jest konieczna po PIERWSZYCH 20 tkm a potem rzadziej (ale to tylko przypuszczenia bo nie mam dostępu do info serwisowego)

Lumpy

Na fakturze za przegląd po 20 kkm ni ma uszczelek, na rurkach od wtryskiwaczy ni ma kresek... A niedługo przegląd po 40 kkm.

W instrukcji obsługi nie znalazłem żadnej informacji o terminach regulacji luzów zaworowych. To na jakiej podstawie mam się dopominać o ich sprawdzenie na przeglądzie. Podpowiedzcie coś...

PS
Czy instrukcja obsługi też jest na gwarancji? Znalazłem białe kartki; błąd druku.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 11-01-2008, 22:45   

elili napisał/a:
To na jakiej podstawie mam się dopominać o ich sprawdzenie na przeglądzie. Podpowiedzcie coś...

Nie masz się dopominać. Serwis ma wiedzieć co obejmuje przegląd okresowy.
Regulacja luzów zaworowych w L200 jest co 40kkm. Przegląd będzie trochę droższy ponieważ aby dostać się do zaworów trzeba zdjąć kolektor dolotowy i pokrywę zaworów w której jest masa uszczelek (8 do wtryskiwaczy, kanały dolotowe itp).

Jacek Jabłoński
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 22:51   

Zgodze się z tobą że jak producent zaleca to tak ma być.Wiem jednak że nie wszystkie serwisy podchodza do tego profesjonalnie.Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-01-2008, 02:03   

Jacek Jabłoński napisał/a:
Wiem jednak że nie wszystkie serwisy podchodza do tego profesjonalnie.
A konkretniej? Bo mam nieodparte wrazenie, że MMC CP chętnie dowie się które.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 22:18   

Chyba wszystkie
tzw. polskie cwaniactwo zwycięza

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-01-2008, 02:30   

Herkules13 :roll:

Chyba każdy posiadacz L200 to cwaniak i złodziej bo oszukuje fiskusa nie płacąc VATu chociaż powinien - jak Ci się podoba takie stwierdzenie?

Jest tak samo prawdziwe jak Twoje.

Kochani - Forum umożliwia Wam większą lub mniejszą anonimowość. Skłania do wygłaszania pewnych stwierdzeń. Zadbajmy wspólnie o to, żeby to było miejsce gdzie będzie albo konkretnie albo wcale. Albo własne doświadczenia albo nic.

Kolejne takie stwierdzenia i posypią się ostrzeżenia. Mnie interesują konkrety a nie pierdolenie o niczym za to z ważną miną. Byłeś we wszystkich? Widziałeś? Bo jak nie to to jest również pomówienie. Czynność ścigana z mocy prawa. I jako niezgodna z zasadami forum zakazana również tu.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 13-01-2008, 10:50   

Herkules13, jakby to powiedzieć, nie wszystkie, bo może to jest banał, ale to jak ktoś z toba współpracuje w dużej mierze zależy od tego, jak ty sie wobec niego zachowujesz. Poza tym, może serwisant nie zaznaczył na nakrętkach odkrecania, a serwis ma koszty uszczelek wliczone w koszt regulacji przy przegladzie??
Ja nie wiem dlaczego, ale mam pozytywne doświadczenia z serwisami, zarówno z poprzednim (tzn. Citroen), jak również z Mitsubishi (w Gdańsku, kto korzysta ten wie) i tyle... pozdrawiam.

P.S. Polecam założenie tematu jak w grupie m3m, "warsztaty", i tam wpisywać za i przeciw, a potem można samemu ocenic i skorzystać lub nie z usług danej firmy. Ale podstawą jest konkretny zarzut, a nie tylko ogólniki w stylu "cwaniactwo" itp. Dla wyjaśnienia nie jestem serwisantem mitsubishi, a każda ich fuszerka mogłaby mnie kosztować kupę kasy, ale jest dobrze... (Hubeeert, sorry za OT, ale nie mogłem sie powstrzymać, to sie juz nie powtórzy.

pozdrawiam

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 12:28   

Hubeeert napisał/a:
Chyba każdy posiadacz L200 to cwaniak i złodziej bo oszukuje fiskusa nie płacąc VATu chociaż powinien - jak Ci się podoba takie stwierdzenie?

Jestem posiadaczem l200, ale nie zwracałem się do US o zwrot vatu
kupiłem l200 dlatego, że to fajny samochód - i nie chodzi mi tu o wygląd - a nie dla odliczenia vatu

Co do serwisów powiem krótko, może i nie każdy kombinuje ale te z którymi ja miałem styczność nigdy nie grzeszyły profesjonalizmem i uczciwością

Nie chodzi mi tylko o Mitsu, bo tu jest pół biedy, kiedyś miałem Renówke i tam to dopiero robili numery

Jeśli zaś chodzi o Mitsu, to korzystam z usług jednego serwisu, którego z nazwy wymieniał nie będe ale kombinują na lewo i prawo

Czujniki parkowania poprawiali mi chyba z 10 razy, ze wszystkiego robią problem albo łaskę że wogóle coś u mnie robią, każdy mówi co innego, za każdym razem muszę wszystko sprawdzać bo starają się wyciągać pieniądze na każdym kroku za nic

To ma być serwis ???

A co do mojego poprzedniego stwierdzenia, wiem że nie powinno się ogólnie o wszystkich tak mówić ale to niestety w większości przypadków - na które trafiłem ja - to prawda

Jak znasz jakiś doby w Warszawie lub okolicach proszę podaj mi adres a chętnie go sprawdze.

pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-01-2008, 17:37   

W okolicach Warszawy polecany przez użytkowników Mitsu serwis to Marki. Wylot na Białystok.
Masz ich w sumie 4
MitCar - Puławska
AutoGT - Wrocławska
AutoAllianz - Al. Jerozolimskie
i Marki

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 19:15   

Hubeeert napisał/a:
W okolicach Warszawy polecany przez użytkowników Mitsu serwis to Marki. Wylot na Białystok.

No właśnie ten serwis chce zmienić, bo jakość ich usług - przynajmnej od jakiegoś czasu - jest dosyć wątpliwa

pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-01-2008, 19:37   

No to masz jeszcze 3 do wyboru.

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby porównać jakość usług.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 13-01-2008, 20:15   

I zaczynamy przechodzic do konkretów...

pozdro

ed1
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 20:40   

Cześć Herkules 13.
Ja też posiadam L200 nie dla vatu,bo nie jestem jego płatnikiem.
L200 jest dla mnie ,bo poprostu jest fajnym autem.
Fajnie ,że nie załapałem się wg Naszego kolegi do grupy cwaniaków posiadających L200
Pozdrawiam anonimowy ed 1 :doubt: .

LUMPY
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 22:22   

Hubeeeeert jak czytam twoje posty na tym forum to aż nie chce mi się na nie zaglądać...bleeee :doubt:

Odpowiedz do tematu