Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
redukcja spalania?
Autor Wiadomość
misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2008, 19:09   redukcja spalania?

Znalazłem takie coś na amerykańskim e-bayu. Ktoś o tym wynalazku już słyszał? A może ma zainstalowane w swoim aucie.
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 11-01-2008, 19:59   

Jak mi pokażesz wykresy z hamowni tego samego auta przed i po założeniu tej kierownicy strug powietrza i na nich będzie widać ten niby efekt to może w to uwierzę :P

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 11-01-2008, 21:39   

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale to chyba zwykła strumienica.

burst
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 23:11   

Był taki pan w Polsce co to już taki wynalazek opatentował, wynalazek montowali spece od "tjuningu" fiata 126p, to coś ma działać podobnie jak turbinka Kowalskiego tyle że w gaźniku miała ona jeszcze jakiś sens. Przy wtrysku mieszanka powstaje dopiero w komoże spalania więc wprowadzanie zawirowań powietrza nie poprawi jej mieszania.
Prawda jest taka, że inżyniery z Mitsubishi sporo się nagłówkowali aby dobrać parametry dolotu do silnika więc nie sądzę aby kawał pogiętej blachy w dolocie potrafił dodać 20hp. Skuteczność pewnie podobna jak w przypadku "cziptjuningu" z allegro, rezystor za 0,10pln sprzedawany po 20pln, który to oszukuje ECU i jakimś cudem przybywa nawet 30% mocy zalewając silnik taką dawką paliwa, że z rury wydechowej można je do wiaderka zbierać.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 00:52   

o nastepny wynalazek. ciekawe, ciekawe... a mowia ze z odpadow produckyjnych nic sie nie da wyklepac a tu prosze.
dla zainteresowanych: podobny efekt (oczywiscie jest diametralnie sprzeczny niz w reklamowany) mozna usyskac umieszczajac w dolocie szczotke do mycia toalet- koniecznie cala i koniecznie brudna no bo wiadomo metan, zimna fuzja gowna itp. efekty inaczej nie zajda. Dodatkowo nie zostalo udowodnione ze nie tworzy sie vertex miedzywymiarowy wspomagajacy zawieszenie i tworzacy naped na 4 kola z orginalnego przedniego, zarowki nie potrzebuja pradu zeby swiecic i w takiej konfiguracji a akumulator sam sie laduje.
Only in america!

burst
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 22:02   

Właściwie jeżeli do starego Lancera, który został jako awaryjny pojazd, zamontuje wszystkie dobrodziejstwa "taniego tjuningu" z alledrogo i ebaja to z fabrycznych 90 koni powinienem wyciągnąć przynajmnijej 300 jak nie więcej :mrgreen: musze jeszcze tylko dokupić kilka magnetyzerów i elektryczną turbinę przerobioną z napędu modelarskiego bo takie cuś już też widziałem.

Odpowiedz do tematu