|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] dokładne wymiary głośników w carisma hatchback |
Autor |
Wiadomość |
Cysio [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:30
|
|
|
W modelach po liftingu do przodu wchodzą 16,5 cm.
Ale trzeba ostrożnie dobierać ich "głębokość" bo mogą się nie zmieścić....
Polecam dać pod spód dystans z mdf-u gr. 10-15mm |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:32
|
|
|
gigant87 napisał/a: | Lub zrobić dystanse np aluminiowe bądź z płyty mdf. |
Dokładnie. Bez dystansów się nie da w Carie. A jak juz będziesz rozbierał drzwi to najpierw je wygłusz matami. Głosniki z takich nie za drogich a ładnie grających polecam Helixy, najlepiej zestaw 2 drożny na zwrotnicach. |
|
 |
Cysio [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 15:51
|
|
|
Dobre są te Helixy? Bo planuję je wrzucić na tył tylko jakoś nie mogę się za montaż zabrać...
Mogę z niedrogich głośników polecić też Mac Audio z oddzielnymi gwizdkami, ale bez zwrotnic. W sumie nieźle dają rade;) |
|
|
|
 |
sheik82
Forumowicz sheik82
Auto: Carisma Hatch 1.8 GDI
|
Wysłany: 16-01-2008, 18:16
|
|
|
gigant87 napisał/a: | W modelu przed liftem lepiej te 10cm z przodu w desce zastąpić 16cm w drzwiach, na forum opisane jak to zrobić. | ... masz na myśli zabawę w gips i szpachlę??
[ Dodano: 16-01-2008, 18:23 ]
czy ktoś ma może jeszcze jakieś schematy gdzie dokładnie umiejscowić głosnik w przednich drzwiach (w cari 95-99) tak aby o nic nie haczył? ..wczoraj kupiłem głosniki 16,5cm no i musze je jakoś tam zamontować.., powymierzać, powygłuszać, pociać tapicere.. |
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 16-01-2008, 20:28
|
|
|
można się bawić w gips i szpachlę, ale nie trzeba, zalezy od Twojego poczucia estetyki
można wysokotonowe umieścić w słupku lub w trójkącie lusterka i też różnie to wykończyć
co do schematów, to polecam zdjąć boczek drzwi i zobaczysz gdzie jest miejsce na głośnik, bo w poszyciu (przynajmniej u mnie) jest taki 8-kątny otwór, w który wchodzi głośnik
tak to przynajmniej wygląda z mojego toku rozumowania, na razie tylko się przymierzałem, teraz nie mam czasu, może na wiosnę lub w wakacje uda mi się zadbać o porządne audio w Cari... choć na razie na horyzoncie kupno motocykla niż audio
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 17-01-2008, 07:16
|
|
|
Gips i szpachelka? hehehe
Zdejmij sobie tylko tapicerkę z drzwi i zobaczysz jedyne miejsce gdzie można wsadzić głośniki. I taj jak juz było nieraz pisane, bez paneli dystansowych się nie obejdzie.
Polecam odpowiedni wątek w dziale Warsztat-Car Audio, tam wszystko opisane ze szczegółami i zdjęciami. |
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 10:32
|
|
|
Można kupić głośniki które mają już taką budowę że pod głośnik idzie wykończenie mdf. |
|
|
|
 |
|
|