Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota??
Autor Wiadomość
Paweł ŚLEPER
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 19:20   Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota??

A mianowicie chodzi o to że chciałem doinstalowac sterowanie centralnego zamka z pilota. Z montażem to nic trudnego,ale z centralki wychodzi jeden kabel na oddzielne otwieranie tylnej klapy (kombi). Czy wystarczy wpiąc sie do wiązki tylnego siłownika??

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2008, 21:25   

hmmm... jeżeli jest możliwość zaprogramowania na pilocie to pewnie można.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 06:57   Re: Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota?

Paweł ŚLEPER napisał/a:
A mianowicie chodzi o to że chciałem doinstalowac sterowanie centralnego zamka z pilota. Z montażem to nic trudnego,ale z centralki wychodzi jeden kabel na oddzielne otwieranie tylnej klapy (kombi). Czy wystarczy wpiąc sie do wiązki tylnego siłownika??

Tu polecalbym ostroznosc, zdecydowana wiekszosc centralek, jesli posiada wszelkie wyjscia dodatkowe typu otwieranie bagaznika, to sa to wyjscia niskopradowe. Podlaczasz to przez przekaznik o wartosci pradowej wiekszej niz podana dla silownika. Jesli zrobisz inaczej to istnieje wysokie ryzyko, ze uszkodzisz centralke.

Paweł ŚLEPER
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 17:41   

To chyba nie będę ryzykował i podłącze normalnie. Do tylnego siłownika pewnie idą ze cztery przewody,może ktoś wie jakie mają kolory i gdzie ich szukac (gdzieś w progu??)
Dzieki i pozdrawiam!

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 18:25   

Moment,
Ty nie mowisz o silowniku otwierania klapy bo wychodzi ze takiego nie zainstalowales- orginalnie galant nie posiada. Mowisz natomiast o silniku/silowniku zamka klapy. O to akurat nie trzeba sie martwic, poniewaz w galancie otwieranie/zamykanie klapy odbywa sie standartowo poprzez przekrecenie kluczyka, co za tym idzie podlaczenie sterownika/centralki centralnego zamka wyklucza koniecznosc separowanego sterowania zamkiem klapy.

Paweł ŚLEPER
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 22:08   

Moja wina źle napisałem! Posiadam w Galancie orginaln zamek centralny z kluczyka! Kupiłem sobie sterowanie centralnego zamka z pilota! W tej centralce i w pilocie jest funkcja otwierania tylko tylnej klapy bagaznika,lub całego samochodu! I z tego co napisałeś wynika że sie da! Będę próbował! "Nie dowiesz sie póki nie spróbujesz"

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 22:16   

Dokladnie.
1. Samym wpieciem sie pod kable z wiazki podlogowej czy gdziekolwiek bys sie nie wpial uzyskasz taki efekt ze wraz o otwarciem bagaznika otworza sie tylnie drzwi.
2. Mozesz dociagnac ten przewod i odciac sygnal UNLOCK przy silowniku ale wtedy centralny zamek nie moze otworzyc juz klapy bo nie bedzie w stanie, chyba ze uzyjesz przekaznika z dodatkowa para NO+NC
3. Mozesz wstawic diode przed przekaznik w bagazniku takze CZ bedzie mogl operowac bagaznikiem i pilot takze.

Paweł ŚLEPER
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 21:46   

Dzięki wszystkim będe coś kombinował!

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-01-2008, 11:06   

Paweł ŚLEPER pewnie chodzi Ci o coś takiego :arrow: OTWIERANIE TYLNEJ KLAPY :)

Jak widać można to zrobić :D

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Wysłany: 18-01-2008, 10:33   

A mi sie wydaje, że kolega piszę o zwolnieniu zamka bagażnika bez pociągania za żadną dźwignie. Nie wiem jak ma to rozwiązane wersja EA ale w moim E55 mam tak zrobione, że po naciśnięciu przycisku w pilocie puszcza zamek bagaznika i ręką mogę otworzyć klapę(bez zagladania do kabiny samochodu)
Tyle, że ja musiałem dołożyć osobny przekaźnik i siłownik na tą klapę bo fabrycznie otwierała sie albo kluczykiem albo tez linką(z kabiny).
Instalacja jest prosta i z pewnością da sie to zrobić bo ja tak mam ;)

Powodzenia

Odpowiedz do tematu