Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota?? |
Autor |
Wiadomość |
Paweł ŚLEPER [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 19:20 Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota??
|
|
|
A mianowicie chodzi o to że chciałem doinstalowac sterowanie centralnego zamka z pilota. Z montażem to nic trudnego,ale z centralki wychodzi jeden kabel na oddzielne otwieranie tylnej klapy (kombi). Czy wystarczy wpiąc sie do wiązki tylnego siłownika?? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 14-01-2008, 21:25
|
|
|
hmmm... jeżeli jest możliwość zaprogramowania na pilocie to pewnie można. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 06:57 Re: Czy można doinstalowac otwieranie tylnej klapy z pilota?
|
|
|
Paweł ŚLEPER napisał/a: | A mianowicie chodzi o to że chciałem doinstalowac sterowanie centralnego zamka z pilota. Z montażem to nic trudnego,ale z centralki wychodzi jeden kabel na oddzielne otwieranie tylnej klapy (kombi). Czy wystarczy wpiąc sie do wiązki tylnego siłownika?? |
Tu polecalbym ostroznosc, zdecydowana wiekszosc centralek, jesli posiada wszelkie wyjscia dodatkowe typu otwieranie bagaznika, to sa to wyjscia niskopradowe. Podlaczasz to przez przekaznik o wartosci pradowej wiekszej niz podana dla silownika. Jesli zrobisz inaczej to istnieje wysokie ryzyko, ze uszkodzisz centralke. |
|
|
|
 |
Paweł ŚLEPER [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 17:41
|
|
|
To chyba nie będę ryzykował i podłącze normalnie. Do tylnego siłownika pewnie idą ze cztery przewody,może ktoś wie jakie mają kolory i gdzie ich szukac (gdzieś w progu??)
Dzieki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 18:25
|
|
|
Moment,
Ty nie mowisz o silowniku otwierania klapy bo wychodzi ze takiego nie zainstalowales- orginalnie galant nie posiada. Mowisz natomiast o silniku/silowniku zamka klapy. O to akurat nie trzeba sie martwic, poniewaz w galancie otwieranie/zamykanie klapy odbywa sie standartowo poprzez przekrecenie kluczyka, co za tym idzie podlaczenie sterownika/centralki centralnego zamka wyklucza koniecznosc separowanego sterowania zamkiem klapy. |
|
|
|
 |
Paweł ŚLEPER [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 22:08
|
|
|
Moja wina źle napisałem! Posiadam w Galancie orginaln zamek centralny z kluczyka! Kupiłem sobie sterowanie centralnego zamka z pilota! W tej centralce i w pilocie jest funkcja otwierania tylko tylnej klapy bagaznika,lub całego samochodu! I z tego co napisałeś wynika że sie da! Będę próbował! "Nie dowiesz sie póki nie spróbujesz" |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 22:16
|
|
|
Dokladnie.
1. Samym wpieciem sie pod kable z wiazki podlogowej czy gdziekolwiek bys sie nie wpial uzyskasz taki efekt ze wraz o otwarciem bagaznika otworza sie tylnie drzwi.
2. Mozesz dociagnac ten przewod i odciac sygnal UNLOCK przy silowniku ale wtedy centralny zamek nie moze otworzyc juz klapy bo nie bedzie w stanie, chyba ze uzyjesz przekaznika z dodatkowa para NO+NC
3. Mozesz wstawic diode przed przekaznik w bagazniku takze CZ bedzie mogl operowac bagaznikiem i pilot takze. |
|
|
|
 |
Paweł ŚLEPER [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 21:46
|
|
|
Dzięki wszystkim będe coś kombinował! |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 17-01-2008, 11:06
|
|
|
Paweł ŚLEPER pewnie chodzi Ci o coś takiego OTWIERANIE TYLNEJ KLAPY
Jak widać można to zrobić
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
|
Wysłany: 18-01-2008, 10:33
|
|
|
A mi sie wydaje, że kolega piszę o zwolnieniu zamka bagażnika bez pociągania za żadną dźwignie. Nie wiem jak ma to rozwiązane wersja EA ale w moim E55 mam tak zrobione, że po naciśnięciu przycisku w pilocie puszcza zamek bagaznika i ręką mogę otworzyć klapę(bez zagladania do kabiny samochodu)
Tyle, że ja musiałem dołożyć osobny przekaźnik i siłownik na tą klapę bo fabrycznie otwierała sie albo kluczykiem albo tez linką(z kabiny).
Instalacja jest prosta i z pewnością da sie to zrobić bo ja tak mam
Powodzenia |
|
|
|
 |
|