|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:22 |
Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej? |
Autor |
Wiadomość |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 16:58 Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej?
|
|
|
Właśnie zauważyłem że nie pali mi się lewe tylne koło na wskaźniku od napędów i chcę tam wymienić żarówkę czy co tam jest. W związku z tym mam pytanie jak się do tego zabrać? Czy mam na coś uważać? Kiedyś rozbierałem deche w Audi A6 i jak mi pękł kawałek plastiku to potem 3 godziny mi zajęło sztukowanie tego gówn. . . więc wolę spytać
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-11-2007, 18:24
|
|
|
odkręcasz dwie śrubki z maskownicy zwgarów (ta nakładka na zegarach, śrubki wkręcone od dołu w daszek). Potem wyciągasz delikatnie maskownicę, uwaga na zatrzaski na dole.
Następnie odkręcasz zegary cztery wkrętki, dwie u góry i po jednej po bokach. i wyciągasz zegary do siebie, kostki same się odłączą bo są na stałe wmontowane pod zegarami.
musisz mieć wcześniej przygotowaną żarówkę, o nie jest trudno. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 18:43
|
|
|
Oki czyli trzeba zacząć od żarówki A może jakieś jej oznaczenie? nie jest to jakiś standardowy świetlik? A no i oczywiście dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-11-2007, 19:01
|
|
|
jutro rozejrzę się za taką żarówką, gdzieś mam na pewno |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2007, 19:37
|
|
|
OKi czekam na wieści I dziękuje za pomoc
[ Dodano: 18-11-2007, 19:27 ]
Zbyszku grzebnąłeś już może za tą żarówką? Nie chce rozbierać zanim nie kupie :/ |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 15-12-2007, 17:15 żaróweczka
|
|
|
no właśnie koledzy, czy już wymieniliście tą żaróweczkę? u mnie też się nie świeci, a teraz jest troszke więcej czasu i bym coś może wymienił!? jaka to żaróweczka, abym się odpowiednio nastawił |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 01:00
|
|
|
U mnie nie swieci się żadne z kółek, ale nie chce mi się kombinować i wymieniać. Nie mam jakiegoś ciśnienia zeby robic choinkę na desce rozdzielczej. |
|
|
|
 |
|
|