Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:22
Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej?
Autor Wiadomość
Chili
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 16:58   Jak dobrać się do podświetlenia deski rozdzielczej?

Właśnie zauważyłem że nie pali mi się lewe tylne koło :wink: na wskaźniku od napędów i chcę tam wymienić żarówkę czy co tam jest. W związku z tym mam pytanie jak się do tego zabrać? Czy mam na coś uważać? Kiedyś rozbierałem deche w Audi A6 i jak mi pękł kawałek plastiku to potem 3 godziny mi zajęło sztukowanie tego gówn. . . :x więc wolę spytać :?
Z góry dzięki za pomoc :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-11-2007, 18:24   

odkręcasz dwie śrubki z maskownicy zwgarów (ta nakładka na zegarach, śrubki wkręcone od dołu w daszek). Potem wyciągasz delikatnie maskownicę, uwaga na zatrzaski na dole.
Następnie odkręcasz zegary cztery wkrętki, dwie u góry i po jednej po bokach. i wyciągasz zegary do siebie, kostki same się odłączą bo są na stałe wmontowane pod zegarami.
musisz mieć wcześniej przygotowaną żarówkę, o nie jest trudno.

Chili
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 18:43   

Oki czyli trzeba zacząć od żarówki :) A może jakieś jej oznaczenie? nie jest to jakiś standardowy świetlik? A no i oczywiście dzięki za pomoc :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-11-2007, 19:01   

jutro rozejrzę się za taką żarówką, gdzieś mam na pewno

Chili
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2007, 19:37   

OKi czekam na wieści :) I dziękuje za pomoc :)

[ Dodano: 18-11-2007, 19:27 ]
Zbyszku grzebnąłeś już może za tą żarówką? Nie chce rozbierać zanim nie kupie :/

pantonik1 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Wysłany: 15-12-2007, 17:15   żaróweczka

no właśnie koledzy, czy już wymieniliście tą żaróweczkę? u mnie też się nie świeci, a teraz jest troszke więcej czasu i bym coś może wymienił!? jaka to żaróweczka, abym się odpowiednio nastawił :roll:

Andmat
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 01:00   

U mnie nie swieci się żadne z kółek, ale nie chce mi się kombinować i wymieniać. Nie mam jakiegoś ciśnienia zeby robic choinkę na desce rozdzielczej.

Odpowiedz do tematu