|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogromny minus dla L200... |
Autor |
Wiadomość |
1wyszojunior [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 13:09
|
|
|
ja z kolei jestem bardzo zadowolony i z mojego miska i z serwisu naprawde jade do serwisu z kazda drobnostka dzwoniac wczesniej z zapytaniem kiedy moge wpasc slysze zawsze "nawet teraz " "kiedy bedziesz mial czas" ani mnie tam nieznaja ani ja nikogo tam nieznam wiec niejestem jakos lepiej traktowany mysle ze oni tak obsloguja ludzi i mimo moich 3 wizyt w 2 tygodnie zawsze witaja mnie jakbym pierwszy raz przyjechal.mysle ze serwis serwisem ale to ludzie w nim pracujacy w duzej mieze wystawiaja opinie danemu serwisowi czy tez marce.Noi my poniewaz potrzebujac pilnie auta na zaplanowany wyjazd czy wakacje po uslyszeniu terminu niezadawalajacego dla nas bedziemy poprostu klneli na ten serwis bo ja chce na jutro a serwis moze na czwartek.czyz nie tak? |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 23-12-2007, 21:07
|
|
|
No święta powiem Wam jedną rzecz: otóż dzięki działaniom Tsumotoku Yamada (to ten szef wszystkich szefów ) w Warszawie w przysżłym roku będzie powstawał GŁÓWNY magazyn części zamiennych na Europę centralną i wschodnią. Miała być to niespodzianka ale co tam, mamy święta
Co to oznacza dla nas? Ano ni mniej ni więcej jak dostępność 90% częsci od ręki oraz mniejsze ceny z uwagi na brak kosztów transportu międzyimporterskiego
MMC Car Poland nie olewa swojego rynku ale ma kłopoty z przekonaniem, że jest to rynek rozwojowy, i że warto tu inwestować. Jak będzie zobaczymy ale parę rzeczy powinno się zmienić na lepsze
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
jacek1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 14:21
|
|
|
witam
mamy ( wszyscy ) nadzieję ze tak będzie, ima gazyn powstanie.
AAAAAA
moja L-ka sie naprostowała nie wiem czy to dobrze czy zle ( a moze przyszła zima i jest chłodniej - zobaczymy na wiosnę )
co do serwisu mam uszczelki do tylnej zabudowy -- to jest sukaces po 4 miesicach czekania
Zycze Wszystkim Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2008 -- mniej usterek dla Nas,
i zdecydowanie mniej pracy dla serwisu
P.S.
pozjeżdziłem po pagórkach było warto |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-01-2008, 20:36
|
|
|
jacek1 napisał/a: | moja L-ka sie naprostowała nie wiem czy to dobrze czy zle |
Co to znaczy sama się naprostowała? Przywaliłeś gdzieś tylnym kołem? |
|
 |
jacek1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 21:19
|
|
|
pomiar robiłem zanim wjechałem w teren ( dotej pory jezdziłem tylko na asfalcie )
a poza tym co to za teren
fotki sa na www.psidoktor.pl galeria 28
pozdr
i tak zobaczymy na wiosne co sie dzieje
P.S.
fabrycznie moze występowac przesuniecie tylnej osi nawet do 12mm ( CIEKAWE PRAWDA???? ) |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-01-2008, 08:58
|
|
|
jacek1 napisał/a: | fabrycznie moze występowac przesuniecie tylnej osi nawet do 12mm ( CIEKAWE PRAWDA???? ) |
Wcale mnie to nie dziwi. Sztywny most mocowany do podwozia poprzez resory piórowe nigdy nie będzie precyzyjnie zamontowany. Jakby tyle było w nadwoziu samonośnym z wielowahaczowym zawieszeniem to można się martwić. Ale ciężarówka na resorach to nie rajdówka |
|
 |
1wyszojunior [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 12:37
|
|
|
panowie wszystko jest objete jakas tolerancja jeszcze pare lat temu na wszystkich zeczach w polsce musial byc znak PN co oznaczalo polska norme znaczylo to ze przykladowa linijka jest dopuszczona do sprzedarzy a proces jej wyprodukowania jest zgodny z procesem technologicznym ktory jest objety polska norma.wiec niewiem co was tak dziwi.
pracuje jako inzynier w angielskiej firmie ktora zajmuje sie produkcja komponentow dla Aero Space i wedlug normy ISO (ktora teraz w polsce zastepuje PN)kazdy przedmiot ktorego srednica przekracza 150mmtj 15cm!ma uwaga + - 1minimetr tolerancji!!!co oznacza ze czesc do boinga moze miec 151minimetrow albo 149minimetrow co daje nam juz 2 minimetry tolerancji na 150 minimetrach.tolerancje dlugosci sa takie same a powyzej metra wzrastaja.wiec ile maja nasze pupile?5200mm +blad pomiaru noi kalibracja przyzadow pomiarowych to tez jest wazne bo przeprowadzona przez pana kazka ktory slyszal jak to ustawic nadaje sie tylko na korek do d...mysle ze centymetr na takiej dlugosci niewplywa na komfort jazdy pomyslmy jakie mogly byc odchylenia wzgledem siebie lub wyjsciowej bazy elemety w samochodach z lat 50 i jakos jezdzily a od tamtych lat chyba sie duzo w tej dziedzinie zmienilo tak ze ja mysle ze jest lepiej niz bylo aniebylo zle |
|
|
|
 |
wezyr.pl
Forumowicz
Auto: l200 instyle 167
|
Wysłany: 03-01-2008, 22:16
|
|
|
jacek1,
Zdjątka super.Reasumując:gdy coś nawala w aucie trzeba wybrać się w teren
Ps.
Szkoda że tak daleko mieszkasz,bo wybrałbym się do Ciebie z moim psiurem |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:45
|
|
|
No to ogromny plus L200...na tym forum wielokrotnie pisalismy jaki to SS jest wspanialy...dzis w 3 city spadlo troche sniegu i byla okazja do przetestowania jazdy w troche bardziej wymagajacych warunkach...
Mam std Duelery i kontrola trakcji + 4x4 SS sprawiaja sie znacznie lepiej niz moglbym oczekiwac. Co prawda nalezy uwazac z predkoscia bo droga hamowania jest dluga ale sprawne poruszanie sie po drodze to jest to!
Aha i widzialem nowego HiLux'a, ktory mielil kolkami przy 20-30km/h jak dobry drifter na zawodach przy 150...
L200 Uber Alles!
pzdr
A to dodam cos w temacie. Ostatnio poczytalem troche forum uzytkownikow Nissana i ten topic rozbawil mnie do lez...
http://www.nissanklub.pl/...pic.php?t=24305
pzdr |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 25-01-2008, 14:04
|
|
|
Kibloo napisał/a: | Natomiast gwarancja naprawy nie zależy od kraju gdzie jesteś i gdzie samochód jest zarejestrowany | Czy mógłby ktoś będący w temacie jakoś zgrabnie podsumować te sprawy
Głównie chodzi mi o gwarancję na auto (L-200) kupione w UE (Holandia), import własny, nie przez polski salon czy brokera.
Jak się sprawy mają - jest honorowana przez MMC, w jakim zakresie, bezpłatnie czy na zasadzie zapłać nam a żądaj zwrotu od sprzedawcy |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-01-2008, 14:12
|
|
|
Tu raczej w gre wchodzi aspekt ludzki. Papier paierem a ludzie ludzmi. Pomocy nie odmowi Ci nikt. Jesli masz gwarancje to naprawa w jej zakresie nalezy Ci sie jak chlopu ziemia nie zaleznie od miejsca zakupu. Wiadomo, ze tam gdzie auto kupiles przyjma Cie chetniej.
3. WARUNKI OGÓLNE
1. Zakres terytorialny
Aktualny zakres terytorialny niniejszej gwarancji OGRANICZONA GWARANCJA NA NOWY POJAZD obejmuje następujące kraje:
Andora, Austria, Belgia, Bośnia-Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Republika Czeska, Dania, Finlandia, Francja, Niemcy, Gibraltar, Grecja, Węgry, Islandia, Irlandia, Izrael, Włochy, Lichtenstein, Luksemburg, Macedonia, Malta, Monako, Holandia, Norwegia, Polska, Portugalia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Turcja, Wielka Brytania i Jugosławia.
2. Prawa konsumenta
Żadne z tych postanowień nie narusza ustawowych praw konsumenta.
3. Gwarant
MITSUBISHI MOTORS SALES Europe B.V.
Douglassingel 1
1119 MB Schiphol-Rijk
The Netherlands |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 14:56
|
|
|
JCH napisał/a: | Jak się sprawy mają - jest honorowana przez MMC, w jakim zakresie, bezpłatnie czy na zasadzie zapłać nam a żądaj zwrotu od sprzedawcy |
w latach 99-02 kiedy to korzystalem za gwarancji mitsu bylo tak ze za naprawy placiles sam, a kasa byla ci zwracana tu na miejscu w polsce po przedstawieniu rachunkow, jak teraz jest nie wiem. |
|
|
|
 |
|
|