Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
11-01-2008, 15:02
KOLIBKI CHALLENGE
Autor Wiadomość
doli73
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 22:55   

No to panocki żeście sobie poszaleli. 8)
Axerek widze że ciebie też nie zabrakło. Szkoda że filmiku nie da się śćiągnać.
Oj chyba trzeba zmienić miśka na 4x4 :wink:
Pozdrowionka.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2008, 08:07   

no własnie, a ja mam potencjalnego kupca na twojego gala...

hiihih

pozdro

Beatkap24
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 20:57   

Kibloo a co z tymi naklejkami o których rozmawialiśmy na stacji :-)
Pozdrawiam Beata

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 24-01-2008, 22:14   

prosze odśwież mi pamięć, ja będę robił naklejki takie jak w moim podpisie...

ale jeszcze chwila...

poza tym trzeba sie spotkać (może być u mnie w mieszkanku) i obgadać trasę wiosennego wyjazdu (mam kilka niezłych - myślę pomysłów), ale to jest jak napisałem do przedyskutowania.

poza tym myślę n/t nalepki pamiątkowej po chrzcie bojowym naszych eLek i pojarek... ale projekt po weekendzie...

pozdro

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 25-01-2008, 13:05   

Kibloo napisał/a:
obgadać trasę wiosennego wyjazdu

Jesli macie zapal to walczcie...
pierwsze sprawa ilosc zalog
dwa charakter imprezy
trzy odleglosci i czas

Sadze, ze myslicie o bardziej spontanicznym wypadzie o charaktrze turystycznym. Moze tylko na pare godzin. Moze z ogniskiem, a moze i z noclegiem. Pomyslow moze byc wiele. Pamietajcie jednak o tym aby nie szalec i nie spinac bo moze sie okazac, ze przemyslana impreza integracyjna z jazda przez pare godzin i z duza iloscia relaksu i towarzyskich rozrywek bardziej przypadnie do gustu ludziom niz calodzinne zmagania w terennie bez chwili wytchnienia. Czasem przejazd brzegiem morza nawet kilku minutowy moze dac niezapomniane doznania uczestnikom...

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 25-01-2008, 13:41   

powiem ci, że bardziej myślałem o imprezie typ XC, tzn bardziej nastawiona na zwiedzanie ciekawych miejsc, przejazdy przez ciekawe miejsca, ale nastawiona na jazde po drogach bocznych, a w miedzyczasie jedna lub kilka prób terenowych (raczej jedna i to juz upatrzone miejsce)...
Zastanawiałem się nad wypadem 1-1,5 dniowym (sobota-niedziela) przez Pomorze, Żuławy i Warmię, z uwzględnieniem Tczewa, Malborka, Elbląga, a potem wzdłóż Zalewu Wislanego do Tolkmicka, Fromborka (tam mam znajomego właściciela Żwirowni) więc tam planowalem próbe terenową, a potem Braniewo i do Lidzbarka Warmińskiego do Axera, impreza i nocleg w jakimś ośrodku i powrót w niedzielę (może z Axerem jak będzie Młodą odwoził do Gdańska) całość w dwie strony to około 400 km, więc niedużo jak na dwa dni.

Ilość załóg to około 10 (+/-2) ale to bedzie zależało od zainteresowania potencjalnych uczestników.

hihihi ale to dopiero plany, reszta wyjdzie w praniu (muszę wstepnie spiknąć HugoOrmo, bo on dał pierwszy sygnał do snucia planów...

więcej szczegółów już wkrótce...

pozdro

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 25-01-2008, 13:50   

dla mnie to juz pewnie pod 1000 km bedzie... rozumiem, ze impreza non-profit
myslcie, myslcie :wink:

Przy takim turystyku to mozna zaprosic i Outlandery. Pamietaj, ze zwiedzanie tez zabiera czas a jesli mam juz cos zobaczyc to nie tylko przez szybe auta.
Mozna zrobic impreze nawigacyjna ale to wymaga doswiadczenia i wysilku logistycznego. Choc ja sam poszukalbym doznan w przejazdach przez nieznane okolicznosci przyrody. :mrgreen:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 25-01-2008, 14:02   

Kibloo git ale wydaje mi sie, ze bedzie trzeba troche ograniczyc te 400 km. Na Pick up Adventure mieli mniej i ledwo zdazyli. Trzeba zaczac od czegos spokojnego pt. 4-5 godz z ogniskiem i paroma probami w jednym miejscu.

Jak chcesz po Warmii i Mazurach pomykac to moze warto Sikorskiego namowic do wspolzabawy (Dealer/ASO z Olsztyna).

Spotkajmy sie i omowmy akcje.

Ja to bym chcial zapakowac swoja elke w kontener wysadzic ja w Montevideo i pociagnac na poludnie do ziemi ognistej wracajac przez Chile i Peru. Nie sztuka pojechac na miejsce i wypozyczyc auto ale na polskich blachach trase zrobic... :P

pzdr

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 25-01-2008, 15:43   

Ale PA miałe 320 w jedna stronę, a my bedziemy mieli około 200 w jedna stronę (400 to w dwie strony). ale to tylko plan... w mojej wyobraźni...

Ale tak jak wspominałem, Hugo masz do mnie jakieś 150-200m z buta (jak róweniz ja do ciebie) dlatego pierwszy krok to musi być coby sie spotkać i otworzyć mapę i popatrzeć i policzyć...

termin spotkania podaj a ja się dostosuję i jakieś piwko przyniosę... (może w ten weekend)

Co do tej trasy dla Gene to byłoby niecałe 800km (Wa-wa-->GD-->Lidzbark->powrót->Olsztyn-->Wa-wa)

pomysł z Dealerem jest całkiem do rzeczy w przypadku trasy powyżej...

pozdro

[ Dodano: 25-01-2008, 15:44 ]
HugoOrmo napisał/a:
Ja to bym chcial zapakowac swoja elke w kontener wysadzic ja w Montevideo i pociagnac na poludnie do ziemi ognistej wracajac przez Chile i Peru. Nie sztuka pojechac na miejsce i wypozyczyc auto ale na polskich blachach trase zrobic... :P

no to je sie też pisze na taka akcje, ale to dopiero jak w totka "6" trafię... :mrgreen:

pozdro

złomek
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2008, 11:28   

Kibloo napisał/a:
daj info jak sprawdzisz...
pozdro

Byłem, sprawdziłem, wkleiłem :)
Nie ma to jak pojechać w jedną osobę :)
Błoto jest ogromne, szczególnie dla naszych opon. Teren w pobliżu Szadółek, mało atrakcyjny wizualnie, ale w sam raz jeśli ktoś chce pobawić się w błocie.

Mi na szczęście udało się wyjechać samemu w 20 minut ale przyznam się że już zaczęłem rozglądać się za traktorem :)

Dziś akurat mocno pada wiec jutro będzie fajnie. Jak ktoś ma ochote na półdniowy wypad w błoto to piszcie.

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 20:35   

Kibloo napisał/a:
powiem ci, że bardziej myślałem o imprezie typ XC, tzn bardziej nastawiona na zwiedzanie ciekawych miejsc, przejazdy przez ciekawe miejsca, ale nastawiona na jazde po drogach bocznych, a w miedzyczasie jedna lub kilka prób terenowych (raczej jedna i to juz upatrzone miejsce)...
Zastanawiałem się nad wypadem 1-1,5 dniowym (sobota-niedziela) przez Pomorze, Żuławy i Warmię, z uwzględnieniem Tczewa, Malborka, Elbląga, a potem wzdłóż Zalewu Wislanego do Tolkmicka, Fromborka (tam mam znajomego właściciela Żwirowni) więc tam planowalem próbe terenową, a potem Braniewo i do Lidzbarka Warmińskiego do Axera, impreza i nocleg w jakimś ośrodku i powrót w niedzielę (może z Axerem jak będzie Młodą odwoził do Gdańska) całość w dwie strony to około 400 km, więc niedużo jak na dwa dni.

Ilość załóg to około 10 (+/-2) ale to bedzie zależało od zainteresowania potencjalnych uczestników.

kibloo pomysł jest zajefajny i zapraszam serdecznie, ustalcie tylko termin ( oby start był w sobotę ) oraz trasę do Malborka lub Braniewa, dalej to juz moja głowa, czyli przejazd bardzo ciekawą turystycznie trasą od Ornety ( same lasy i szutry w tym jakieś 4 - 5 km trasy traktorowo - czołgowej ale spokojnie mozna przejechać bez obawy o autko, chyba że koledzy z plaskatych bedą chcieli dołączyć to prostu zmienię trasę pojedziemy dwoma drogami, młoda poprowadzi plaskate ja te trochę większe ) do Lidzbarka Warm, a tutaj hym,,,, to moje miasteczko, zakwaterowanie w Leśnej Karczmie pod Lidzbarkiem,,,, jest parę pokoi,,, może nie Hilton ale jest spoko, parking bezpieczny ogrodzony, miejsce na ognicho i grila jest,,, drewna nie zabraknie i kiełbachy tudzież innego mięsiwa też nie ,,,, oraz parę " książeczek" do przeczytania też wystarczy - koledzy po spocie w strykowie wiedzą co Axer nosił w plecaku hehe, a w niedzielę po późnym śniadanku powrót na wybrzeże, ja oczywiście z Młodą razem,,, więc jeszcze raz zapraszam i liczę że wypali

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 27-01-2008, 20:51   

dzisiaj spotkalismy sie z HugoOrmo i doszlismy do wniosku, że trasa Lidzbarska jak najbardziej, tyle że musi sie troche cieplej zrobić, aczkolwiek ja ciagle optuję za takim rozwiazaniem. Niezależnie mysle, że realnie taki wypad dałoby sie zrobić w okolicy marca.
W miedzyczasie krótsza trasa w okolicach Tczewa, ale niezaleznie planujemy (a jesli nie wypali grupowo) to ja wypadne do Ciebie na któryś weekend (tzn. najwcześniej za 2-3 tygodnie) jak Sabo z Krakowa powróci.

To wtedy można bedzie conieco obalić (jakąś ksiązkę, albo kilka broszurek...) moze Dolika wyciagnę z zonką, albo Morasia...

sie zobaczy

pozdro i trzymaj sie bracie

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 21:17   

No to klasa,,,,, ok kibloo,,,, jak by co to dzwiń lub pisz wczesniej,,,, ale tak czy inaczej fajnie by było się spotkać na takim mini zlocie,,,,, zapewniam że bedzie cacy

moraś
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 18:28   

Jmprezka bardzo zachęcająca i jak najbardziej się przyłączam mam nadzieje że Dolik, Dudo i Wojtasek też się dołączą , ale jest tylko mały problemik -- otóż nasze miśki chyba nie poradzą sobie z czołgowiskiem chyba ,że będą ciągnięci przez większych braci.

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 22:22   

Cytat:
Jmprezka bardzo zachęcająca i jak najbardziej się przyłączam mam nadzieje że Dolik, Dudo i Wojtasek też się dołączą , ale jest tylko mały problemik -- otóż nasze miśki chyba nie poradzą sobie z czołgowiskiem chyba ,że będą ciągnięci przez większych braci.

beda beda :) mozecie liczyc na to :)

Odpowiedz do tematu