|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:33 |
Znowu problem z czujnikami parkowania |
| Autor |
Wiadomość |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:05 Znowu problem z czujnikami parkowania
|
|
|
Witam
Wczoraj wróciłem z gór
Pobyt bardzo fajny, jednak jak zwykle nie obyło się bez przygód
Wycofując na parkingu nie zauważyłem cienkiego słupka, który był tak usytułowany, że nie było go widać w lusterku bocznym i wstecznym a samochód był zaparkowany pod kątem.
Powoli zacząłem wycofywac do tyłu a że parking bardzo wąski, mało miejsca i marna widoczność zdałem się na czujniki zerkając w lusterka ruszyłem.
Zaczęły ostrzegać o przeszkodzie - 0,8, 0,6 i nagle poczułem że zaczynam coś przestawiać.
Zastanawiam się co jest grane, wychodzę z samochodu i widzę że przeszkada jest już przy samochodzie (a własciwie to w nim) jakieś 5-6 cm od bocznego czujnika.
Okazało się że mam zamontowane 4 czujki parowania ale działają tylko 2 środkowe
Na szczęście uszkodziłem tylko odblask i zarysowałem lakier z milimetrowym wgnieceniem, ponieważ jechałem bardzo ostrożnie.
Dodam, że czujniki w moim "ulubionym" ostatnio serwisie, poprawiali mi już kilkakrotnie i jak widać bez efektu.
Czy ktoś może miał taki sam problem z czujnikami ?
Czy ktoś w W-wie montował czujniki parkowania i ma zamontowane POPRAWNIE, bo jeśli tak to niech napisze gdzie mu je zrobili, ja do mojego serwisu juz siły niemam i naprawde niechce mi się już tam jeździć.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kruel [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 00:37
|
|
|
A mówiłem że montują zwykłe gó.wno z aleggro i biorą fortune za to!
Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia.
Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 08:10
|
|
|
| Kruel napisał/a: | A mówiłem że montują zwykłe gó.wno z aleggro i biorą fortune za to!
Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia.
Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. | A myslisz ze gdzie sa produkowane te "z prawdziwego zdazenia" ?? Wszystko w chinach. Tyle ze pozniej sa selekcjonowane, dobierana inna centralka i wyswietlacz. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-01-2008, 08:32
|
|
|
| Herkules13 napisał/a: | | Czy ktoś w W-wie montował czujniki parkowania i ma zamontowane POPRAWNIE, bo jeśli tak to niech napisze gdzie mu je zrobili, ja do mojego serwisu juz siły niemam i naprawde niechce mi się już tam jeździć. |
Ja juz o tym wspominalem. Mi wstawiono czujniki w serwisie jeszcze przed odbiorem auta. Po jakims czasie i jednej wymianie czujek z prawej strony nie wytrzymalem. Poprosilem o rozwiazanie tego problemu bo z dzialania tego ustrojstwa nie bylem zadowolony. Tak czy siak zaplacilem z wlasnej kieszeni za nowy duzo lepszy i drozszy zestaw a Panowie od instalacji tego typu w Mitcarze przeprowadzili wymiane. Teraz jest dobrze choc czasami mam wrazenie, ze niewielka nierownosc powoduje sygnalizacje odleglosci do podloza. Oczywiscie wole to niz przypadek Herkulesa13.
Na koniec dodam, ze i tak calkiem nie ufam tym czujnikom i jesli nie jestem pewny zwyczajnie wychodze sprawdzic. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 13:52
|
|
|
| Kruel napisał/a: | | Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia. |
Dzisiaj u nich byłem i dowiedziałem się że wyje...li Marka
Niewiem kto jest teraz szefem serwisu ale może zmiana wyjdzie im na dobre
Okazuje się że czujniki są dobre, ale te zewnętrzne poprostu nie podłączone
| Kruel napisał/a: | | Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. |
Mam zamiar coś na tył założyć bo naprawde już mnie krew zalewa jak pomysle o parkowaniu tyłem
Zbyszek coś ostatnio wynalazł na tył, ale coś się nie odzywa z tym tematem
| Gene napisał/a: | | Teraz jest dobrze choc czasami mam wrazenie, ze niewielka nierownosc powoduje sygnalizacje odleglosci do podloza. |
U mnie też za każdym razem jest to samo, więc jak trafi się lekka górka lub krawężnik to czujki delikatnie przekłamuja łapiąc glebe
[ Dodano: 28-01-2008, 17:20 ]
Właśnie obejrzałem TVN TURBO i już wiem dlaczego niema kiero z mojego ulubionego salonu
Ale jaja, a ja myslałem że to ja mam problemy |
|
|
|
 |
Miron_Wwa [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 15:51
|
|
|
Ponieważ to co założyli mi w salonie za całe 240 PLN nadaje się do ....... wybieram się na ul. Włościańską 35 jest tam firma Konrad Serwis, w której montowali mi różne wynalazki do różnych wynalazków. Właściciel Konrad zwany "Jego Kosmatość" zawsze podchodził do sprawy uczciwie i jeżeli podjął się roboty to zawsze robił do skutku aż będzie dobrze. Tak więc swoją elke na czujniki na pewno tam wstawię.
Kosmaty nawet w moim Willysie elektrykę zrobił i działa bez żadnych problemów. |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 17:26
|
|
|
| Miron_Wwa napisał/a: | | Ponieważ to co założyli mi w salonie za całe 240 PLN nadaje się do ....... |
Ja za swoje zapłaciłem kilka razy więcej i też są do dupy |
|
|
|
 |
RyżyQń [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 19:30
|
|
|
| No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) |
|
|
|
 |
piotr_nowy [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 19:46
|
|
|
| RyżyQń napisał/a: | | No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) | |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 21:22
|
|
|
| RyżyQń napisał/a: | | No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) |
Oczywiście że mam ale on nie zawsze załatwia sprawe
Czujniki czujnikami a ostatnio zastanawiam się nad porządną rurą z tyłu
Jak ją założe to dopiero odetchne z ulgą |
|
|
|
 |
|
|
|