dostalem mandat |
Autor |
Wiadomość |
harizma [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2008, 19:22
|
|
|
a ja mysle ze kolega matejko oprocz wyjasnienia oczekiwal troche wspolczucia bo 200zl na szosie nie lezy a wy go jeszcze tutaj rozga po golych plecach i w kosmos -----
nie ladnie |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 04-02-2008, 02:13
|
|
|
a wcale zadnego wspolczucia nie oczekiwalem mandat dostalem nizszy niz napisales:), popelnilem wykroczenie, wiec zostalem ukarany, chodzilo mi jedynie o to strzelanie zza szyby
mandatow i tak nigdy nie mialem w zwyczaju placic w terminie, jak moga pozniej sciagnac z pita |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2008, 07:41
|
|
|
Matejko napisał/a: | mandatow i tak nigdy nie mialem w zwyczaju placic w terminie, jak moga pozniej sciagnac z pita |
ale nie muszą bo przecież mogą ci posłać komornika ;p to i jeszcze koszty komornicze poniesiesz |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:16
|
|
|
saphire napisał/a: | Matejko napisał/a: | mandatow i tak nigdy nie mialem w zwyczaju placic w terminie, jak moga pozniej sciagnac z pita |
ale nie muszą bo przecież mogą ci posłać komornika ;p to i jeszcze koszty komornicze poniesiesz |
kiedys to bylo ok 30zl a teraz podobno te koszta sa kosmiczne |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 04-02-2008, 08:38
|
|
|
a za rok jak już shengenowski sis kompletnie zacznie działać z naszym cepikiem to np. policja w niemczech zatrzyma cie do kontroli, zobaczą że masz niezapłacone mandaty (gdziekolwiek i jakiekolwiek) i zamkną cie póki ich nie zapłacisz o czym swego czasu przekonał się znajomy bo miał nie uiszczony mandat jeszcze z DDR'u a po zjednoczeniu jak jechał ponownie to go już na granicy skuli i na drugi dzień miał sprawę w sądzie ichnim o koszty i odsetki |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 04-02-2008, 11:14
|
|
|
to mnie nastraszyliscie, wczesniej albo komornik przychodzil(poki na koncie nie operowalem sumami wiekszymi niz 500zl) pozniej juz sie nie pokazywal blokowali wyplaty z pita, i nigdy nie zaplacilem wiecej niz 10% od wartosci mandatu |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 04-02-2008, 15:45
|
|
|
ja mam mandat z grudnia 2006 niezaplacony (fotoradar w warszawie ustawiony przez Straż Miejską w czasie gdy nie miala do tego prawa) i jak na razie odstalem z US powiadomienie ze mi wchodza na pobory... w zakladzie pracy w ktorym pracowalem w 2005 roku i od tamtej pory zmienilem pracodawce juz ze 3 razy.... A kosztow postepowania doliczyli mi jakies 8% (30 PLN od 400 PLN mandatu).
W sumie to juz nawet chetnie bym go zaplacil (wtedy ni emialem kasy na takie duperele a i troche mnie bolalo to ze Polska Mafia naklada na mnie mandat gdy sama nie ma do tego prawa i jeszcze go egzekwuje...) ale teraz to nie iwem czy mam wplacic na konto SM czy do US czy gdzie?
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|