Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
HALOGENY
Autor Wiadomość
Foxik
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 23:57   

W google grafika wpisujesz Lancer GLX 1998 i masz zdjęcia samochodów z halogenami. Co do elektrycznych lusterek to Ci nie pomogę- jakoś mnie to nie kręci. Powodzenia.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 23:58   

pierafal napisał/a:
Masz moze jakies zdjecie jak wygladaja halogeny orginalne do naszego modelu?
Rafał pisałem już dwa razy tak jak na fotce mojej - to są oryginały :!: :!: :!:

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2007, 00:23   

Tak pisałeś, ale przyjżyj się tym zdjęciom które wkleiłem na początku i zauważ że po 98r są inne :!: Instalacja napewno jest identyczna natomiast kształt świateł po face-liftingu jest inny i takiego zdjęcia nie moge nigdzie znaleźć :lol:

Faktycznie w google grafika cos znalazlem ale niestety bardzo kiepskiej jakosci :(

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 13:17   

rodzaj montowanego światła jest taki sam-tylko "wejscie" jest innego na zderzaku ale to jak sam pisałeś wynik
Cytat:
face-liftingu jest inny

Pozdro

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2008, 18:07   

Wracam do tematu. Nabylem uniwersalne halogeny soczewkowe i orginalny wylacznik swiatel przeciwmgielnych - podwojny. Wszystkomialo byc takpieknie a tu klops :(

Orginalny wylacznik jest taki jak opisuja w manualu, mechaniczny, bistabilny i podlacza sie do niego dwie wtyczki:

Natomiast moj stary wylacznik (tzn. pojedynczy- od przeciwmgielnych tylnych) jest monostabilny, wyposazony w elektornike w srodku i ma jedno zlacze do ktorego jest w tej chwili wpiete 6 kabli.
Tak wyglada rozebrany:

a tak wyglądazłącze, które jest do niego wpięte:

Problem polegana tym, że nie wiem od czego jest który kabel w złączu na desce rozdzielczej. Niestety nie ma nic o takim rozwiązaniu w manualu :(

Może ktoś dysponuje jakimiś informacjami na ten temat. Schemat elektryczny milewidziany :) - jakoś się niemogę go doszukać w manualu.

Odpowiedz do tematu