|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak zdjąć tarczę hamulcową w Galancie 87r? |
Autor |
Wiadomość |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 18:34 Jak zdjąć tarczę hamulcową w Galancie 87r?
|
|
|
Witam.
Przegrałem dziś pierwsze starcie z tarczą hamucową w moim galancie. Niestety, nie mam tak dużego ściągacza żeby objął tarczę. Umiarkowane młotkowanie też nie pomogło, a mocniej walić trochę strach o zawieszenie. na powierzchni mocowanie koła tarcza ma dwa otwory gwintowane, jakby do zamocowania ściągacza lub wyparcie piasty z tarczy - jeden gwint też już zniszczyłem.
Może ktoś ma wypróbowany sposób na zdjęcie starej tarczy bez demontażu piasty?
[ Dodano: 14-02-2008, 20:38 ]
Zrobione. Prostokątny kształtownik stalowy, dwie śruby M12x150 z nakrętkami, krótki na kilka cm kawałek rury obejmujący nakrętkę osi przegubu w piaście. W kształtowniku i w tarczy hamulcowej wiercimy symetrycznie otwory (tarcza i tak do wymiany). Dokręcając śruby ciągniemy tarczę, a kawałek rury wypycha piastę.
Najpierw próbowałem z M10 , ale jedna poległa. |
|
|
|
 |
|
|