Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Kupuje Carisme 1,9 DID - dobrze robie??
Autor Wiadomość
KazPL
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2006, 19:50   

A jak sie Didy sprawuja tej zimy? Czy nie ma problemow przy takich mrozach? Bo rozgladam sie aby Kupic jakiegos Miska ale jeszcze dokladnie nie wiem jaki, zbieram informacje.
Pozdrawiam

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-01-2006, 21:52   

KazPL napisał/a:
A jak sie Didy sprawuja tej zimy?

Dobry aku + dobre paliwo = jazda zimą.
Mankamentem w DID jest to, że przy takiej temp. jaka była niedawno (-20) ten silnik nie jest w stanie się zagrzać w jeździe miejskiej i mieszanej. Przy -10 już tak.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 27-01-2006, 07:28   

A czy z tym grzaniem to nie jest tak że trzeba wymienić termostat z 87C na 95C i może wtedy będzie dobrze.

Canonier
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2006, 08:34   

Ja mam DiD od 3 miesięcy, i przy tych mrozach raz nie odpaliłem,
powodem był akumulatro, jeszcze oryginał, miał już 3 zimy za sobą.
Kupiłem nową Centre Futura, i kręci i pali jak wściekły.

Potwierdzam z tym nagrzewaniem silnika, tzn. że nie nagrzewa się tak szybko jak bym chciał. Dyskutowałem na ten temat z kolegą, i ustaliliśmy, że nowsze silniki mają większą sprawność cieplną (do tego dążą konstruktorzy) i z tego powodu nagrzewanie kabiny jest słabsze.

Ale i tak Misiakari mi się podoba.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 27-01-2006, 20:42   

Racja - DiDa potrzebuje więcej niż -15 żeby w sensownym czasie pokazać coś wskazówką na temperaturze płynu chłodzącego, ale mimo to ciepłe powietrze z nagrzewnicy pojawia się wmiarę szybko.
Moja Cari pali ładnie nawet na dużym mrozie -ostatnio zaliczyliśmy -28C - kwestia naładowanego akumulatora.
Aha, profilaktycznie dodawałem do paliwa naftę, a od tygodnia dolewam specjalny dodatek do paliwa przeciwdziałający gęstnieniu paliwa i absorbujący wodę.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Yapa
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2006, 20:21   

Cytat:
Racja - DiDa potrzebuje więcej niż -15 żeby w sensownym czasie pokazać coś wskazówką na temperaturze płynu chłodzącego, ale mimo to ciepłe powietrze z nagrzewnicy pojawia się wmiarę szybko.[...]

Może warto nie odkręcać od razu ciepłego powietrza, tylko poczekać trochę, aż drgnie wskazówka? Nagrzewnica działa trochę jak chłodnica..Silnik szybciej się nagrzeje, jeszcze szybciej będzie ciepło..
Cytat:

Aha, profilaktycznie dodawałem do paliwa naftę, a od tygodnia dolewam specjalny dodatek do paliwa przeciwdziałający gęstnieniu paliwa i absorbujący wodę

Nie wiem czy dolewanie nafty to dobry pomysł - nie jest to szkodliwe dla aparatury wtryskowej ? Jeszcze w starszych dieslach nie było to złe, one spalają wszystko :) .ja mam stary F8QT, ale bałbym się lać naftę.Leję depresator, chociaż kilka razy zamarzł :shock: A propos, mi też pali od pierwszego razu, choć 2 letni aku i 220 tys. przejechane :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi