Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] Kable WN
Autor Wiadomość
Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 20:15   

Akbi z tego co wiem to bardzo ciężko dostać oryginalne kable NGK, nawet świece są już francuskie :? Dlatego polecałem SEIWY, te które ja kupiłem i są dostępne na zamówienie są japońskie na 100%

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 21:58   

A mylisz sie Bastek bo świece NGK nie są francuskie ale japońskie lub holenderskie :wink: Ostatnio kupowałem i były japońskie...

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 20:16   

Mylisz się DMiku:) miałem kilka dni temu w ręku świece NGK made in france!
I nie wciskajcie mi dzeci w brzuch, przecież umiem czytać!

gogh
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 22:15   

Bastek ma rację . W ubiegłym tygodniu zmnieniałem swoje i niestety ale France.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 22:33   

Bastek77 napisał/a:
Mylisz się DMiku:) miałem kilka dni temu w ręku świece NGK made in france!
I nie wciskajcie mi dzieci w brzuch, przecież umiem czytać!
Ale ja Ci nie wciskam że nie umiesz czytać, powiem Ci że w takim razie przyznaję Ci rację - ja sie spotkałem tylko z japonią i holandią - ale jak widać robią już je chyba wszędzie :doubt:

Pozdrawiam

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 15:29   

Jak wszystko robi się wszędzie, gdzie tańsza siła robocza , Hondy, Toyoty, Renault itd w Turcji, a Merca MLa w Chinach :badgrin:

pabloo2000
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 10:30   

żeczywiście NGK ciężko dostać, do mojego modelu musze je sprowadzić aż z japonii i do tego mają ostatnie 4 komplety bo juz ich nie robią!!!!!!! ;/
Bedą dopiero za 3 tygodnie ale czekam bo wiem ze warto.

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2008, 15:24   

Witam,

tez bylem niedawno na etapie wymiany kabli WN. Kupilem jedyne jakie mieli w JC w Krakowie na Radzikowskiego - japonskie SEIWY. Wszystko bylo fajnie dopoki nie padal snieg i nie zaczeli sypac drogi solą. Wtedy koniec- auto nie jezdzi. Reklamowalem kable, ale odpowiedzieli ze sa sprawne. Wiec zalozylem je spowrotem i po kilku dniach gdy znowu trafilem na taka pogode sytuacjasie powtorzyla. Przebicie bylo ze wszystkich kabli z miejsca w którym się kończy fajka przewodu- do pokrywy zaworo. Nagralem "filmik" i wyslalem spowrotem reklamacje. Tym razem uznali i oddali pieniadze.

W tej chwili kupilem kable od Hyundaia Pony. Są troszkę dluzsze ale naraie wszystko jest ok.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2008, 21:32   

Widać Hyundai jest lepszy od Mitsu :P
Tak na marginesie, to Hyundai robi ciekawe autka.

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 00:03   

Przyłączę się do tematu...

NGK - JAPONIA ... ale made in france :/

Przewody zapłonowe ? Ja mam JanMor (czy jakos tak) i zero problemu (przejechane ok 8k km). Bez względu na pogode, pali i jedzie .... choć "pali" jak smok, ale to inny problem.

Co do świec, to powiem Wam taka ciekawostkę. Pracuję po części dla Forda (SIC!) i ostatnio trafiłem na informację, iż zaprzestają produkować pewne typy świec zamieniając je TYLKO JEDNYM MODELEM !!
Otóż sprawdziłem, i pośród tych wycofywanych, są zwykłe jak i platynowe, a zastępowane sa typem "zwykłym".
Konkluzja: skoro nie ma "jakiśtam" świec bo już ich nie produkują, na 100% jest ich zamiennik, i to tej samej firmy.
Koncern samochodowy taki jak np. Mitsu nie moze sobie pozwolić, aby klient ściągał świece z drugiego końca świata, mimo iż ma powiedzmy 10- letnie auto. A co będzie jak właśnie ostatni komplet przed chwilą został sprzedany? Klient zostaje na lodzie i kupuje Forda .....

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 10:52   

Djinn napisał/a:
Przyłączę się do tematu...

NGK - JAPONIA ... ale made in france :/

Przewody zapłonowe ? Ja mam JanMor (czy jakos tak) i zero problemu (przejechane ok 8k km). Bez względu na pogode, pali i jedzie .... choć "pali" jak smok, ale to inny problem.

no no powiedz cos wiecej o tym spalaniu

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 13:06   

problem w tym ze mam LPG i niestety w trasie zjadl mi ostatnio prawie 12/100 ....
Srednia predkosc ok 130 km/h, 350 km po A4, wiec predkosc stala.
Teoretycznie powinien spalic do 9, to max, ale coz ...... w piatek gazownik sie nim zajmie.
Co do spalania na benzynie to nie wiem dokladnie, bo wiekszosc czasu smigam jednak na LPG, bezynka na rozruch i nagrzanie, od czasu do czasu jakies 30 - 40 km bez gazu, zeby jakies smarowanie mu dac :)
Tak czy siak, sonda lambda bedzie szla do wymiany w przeciagu miesiaca, bo ostatnio mialem wrazenie ze i tej benzynki duzo spalił. Przy 200k km trzeba ja zmienic, jakby nie patrzec.

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 13:33   

Djinn napisał/a:
problem w tym ze mam LPG i niestety w trasie zjadl mi ostatnio prawie 12/100 ....
Srednia predkosc ok 130 km/h, 350 km po A4, wiec predkosc stala.
Teoretycznie powinien spalic do 9, to max, ale coz ...... w piatek gazownik sie nim zajmie.
Co do spalania na benzynie to nie wiem dokladnie, bo wiekszosc czasu smigam jednak na LPG, bezynka na rozruch i nagrzanie, od czasu do czasu jakies 30 - 40 km bez gazu, zeby jakies smarowanie mu dac :)
Tak czy siak, sonda lambda bedzie szla do wymiany w przeciagu miesiaca, bo ostatnio mialem wrazenie ze i tej benzynki duzo spalił. Przy 200k km trzeba ja zmienic, jakby nie patrzec.

Jakby co to mam sonde ngk nowke sztuke bo kupilem do siebie dwie, ta przed katalizatorem juz wymienilem, musze wymrugac bledy i wtedy bede wiedzial czy ta za katem tez wymieniac, jak nie to bede mial sonde do sprzedania:)

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 16:42   

Wracając do kabli, to właśnie ostatnio miałem niespodziankę, przebicie jak nic i to w największą śnieżycę w drodze do pracy :evil: ledwo się dokulałem, moje niby oryginalne Seiwy wytrzymały rok! tz. 1 kabel padł. Oczywiście była sobota i musiałem kupić jakieś sentech, no i jak na razie jeżdzi dobrze. Nie wirzę już w niby japońskie produkty.

[ Dodano: 21-02-2008, 16:43 ]
apropos sondy, czy jej zużycie objawia się tylko dużym zużyciem paliwa???

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2008, 16:53   

Bastek77 napisał/a:
Nie wirzę już w niby japońskie produkty.
Niestety taki szajs się teraz produkuje.
Bastek77 napisał/a:
apropos sondy, czy jej zużycie objawia się tylko dużym zużyciem paliwa???
Auto może przerywać i mogą fiksować wolne obroty. Pomierz sondę i już.

Odpowiedz do tematu