|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jak zdiagnozowac czy padla lambda? |
Autor |
Wiadomość |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 11:21
|
|
|
małkis napisał/a: | mrogal, jak efekt po wymianie sondy?
pali mniej, objawy ustąpiły, wymieniłeś obie? |
efekt, hmm nie zaswiecil sie check engine, drugiej sondy nie wymienialem bo nie moglem jej wykrecic a nie mialem palnika by ja podgrzac, na dniach wymrugam sobie bledy i zobaczymy co tam pokarze czy cos jest na rzeczy czy nie, hmm spalanie na trasie tak pi razy drzwi wyszlo kolo 6.3-6.5 tak wzrokowo sprawdzilem to jak wyjezdzalem w trase wskazowka byla pod pol baku,po 100km zerknalem na wskaznik i wyszlo ze wypil pol cwiartki czyli 12,5L/2 , w miescie chyba nadal za szybko spada ta wskazowka nie wiem ile, ale chyba ponad 10L na luzie :/ zatankuje do pelna do odbicia pistoletu zrobie ze 200km i zatankuje znowu zobaczymy ile wejdzie, generalnie po miescie robie kolo 100-120km tygodniowo z czego wiekszosc to "do i z pracy" po 4km w jedna strone nagrzewa sie nawet niezle bo juz po 3km wskazowka temperatury stoi jak trzeba i w srodku jest ciepelko. Z tego co tu wyczytalem to powinien palic tak do 8L. wiec juz sam nie wiem |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 21-02-2008, 21:17
|
|
|
mrogal napisał/a: | zatankuje do pelna do odbicia pistoletu zrobie ze 200km i zatankuje znowu zobaczymy ile wejdzie | Najlepiej zrób tak ze 4-6 razy, żeby mieć troszkę więcej wyników do uśrednienia spalania.
mrogal napisał/a: | po 4km w jedna strone | Troszkę mało, jeśli masz taką możliwość to spróbuj przedłużyć trasę do pracy np 2x. Na podstawie tankowania po 200km znów możesz zrobić ranking. Zobaczysz wtedy czy urwało się chociaż 0.5 z tych 10l. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2008, 22:01
|
|
|
Ja śmigam właściwie non stop po mieście i faktycznie pali 7,5-8 max, czyli chyba jest ok. |
|
|
|
 |
|
|