|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szwankuje obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
Daroo211 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 19:57 Szwankuje obrotomierz
|
|
|
Witam wszystkich klubowiczów.
Jestem świeżym posiadaczem Lancera 93 2,0 Diesel i mam problem z obrotomierzem, przy zakupie działał a po przejechaniu paru kilometrów zaczął szwankować. Raz działa prawidłowo a czasem nie działa wogóle. Wydaje mi sie że coś tam nie łączy, ale nie wiem gdzie mam szukać przyczyny( może coś w desce rozdzielczej jeśli tak to jak do niej sie dostać). Drugi problem to nie działający wskażnik paliwa. Kontrolka zapala się a wskażnik nawet nie chce nawet drgnąć.
Pomóżcie bo nie lubię jak coś mi nie działa. |
|
|
|
 |
grzechotnik [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2008, 21:46
|
|
|
Witam.
Miałem podobny problem tyle że w lancerze z 92 c64. Problem sprowadzał się do rozkręcenia deski rozdzielczej aby się dobrać do zegarów i przeczyszczenia (ja to zrobiłem zapałką z watą, ale sprężone powietrze też się nada) szpuli od obrotomierza i zapewnieniu mu maksymalnego luzu w obie strony. Można go poruszać pare razy palcem i wyczuć czy gdzieś nie chodzi ciężej. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|