W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-02-2008, 18:02
Gorzkim napisał/a:
te testy mówią o zderzeniach ze stojącą przeszkodą
odkształcalną przeszkodą. Czyli uderzenie w stojący samochód na przykład.
Just think... .
mugino [Usunięty]
Wysłany: 28-02-2008, 19:10
arturro napisał/a:
czolowka z tirem
czolowki z tirem to nawet 10 gwiazdkowy pickup by raczej nie przezyl..a na powaznie,cieszy fakt ze l200 wychodzi z 4 gwiazdkaimi z tego testu..ale ja zastanawiam sie czy faktycznie te kolana w l200 sa takie bezpieczne..bo ja mam fotel odsuniety na full do tylu i prawie dotykam kolanami deski,wiem ze niektorym przespawuja fotele do tylu bo sie chlopy nie mieszcza za kierownica..rozmiar chyba wzieli od japonczykow czy innych skosnookich,mam nadziej ze ten manekin z testu byl naszego wzrostu
Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 28-02-2008, 22:52
Gorzkim napisał/a:
Mnie też baaardzo zaskoczyły te wyniki
Cytat:
arturro napisał: od kiedy przeczytalem ze moje A6 ma 3 gwiazdki a golf 5 gwiazdek, ze bardziej bezpiecznie czuje sie w tym drugim, nie wyobrazam sobie co moga myslec uzytkownicy navary.
pamietac nalezy tylko o jednym - te testy mówią o zderzeniach ze stojącą przeszkodą (ściana, mur itd). Natomiast podejrzewam, że w zderzeniu z innym małym lub mniejszym autem (np 5 gwiazdkowym golfem), jednogwiazdkowa navara przejedzie po nim jak czołg. tak więc nie można chyba generalizować, że w zderzeniach bezpieczniejsza od navary jest np toyota yaris (no chyba, że przy wjechaniu w mur lub drzewo)
Fakt faktem, że w klasie pickupow to jednak kompromitacja...
Oki pewnie zerwie ci dach, ale potem dachuje zagnitając swojego kierowcę i pasażera...
oby nigdy do tego nie doszło...
pozdro
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,4,7,1112"
standby="Loading Microsoft Windows Media Player components..."
type="application/x-oleobject">