|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[4g15] Nie pali na wszystkie cylindry |
Autor |
Wiadomość |
dzino3 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 23:33
|
|
|
Filip_S napisał/a: | Bartek napisał/a: | Nie - cyfrowym miernikiem nic nie wymierzysz....... OSCYLOSKOP musi być...... |
Niestety nie mam oscyloskopu, ani nikt ze znajomych, więc auto jedzie do elektryka po sąsiedzku, który się tym zajmuje.
Oby się poprawiło | może brac lewe powietrze na ten cylinder z uszczelki pod kol. ssacym najlepiej odpal go i samostartem w okolice uszczelki ssacego kolektora zaaplikuj czy bedzie różnica ja tak kiedyś mialem |
|
|
|
 |
Christof [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 12:43 Ecu
|
|
|
Witam! Mialem podobny problem z silnikiem na wolnych obrotach jakby pracowal na 3 cylindrach tak przygasal. Na wysokich podczas jazdy wszystko bylo ok. Sprawdzilem chyba wszystko, troche pomoglo wyregulowanie zaworow ale ostatecznie okazalo sie ze padlo zasilanie ECU i na procesor dochodzilo niewlasciwe napiecie, radze sprawdzic.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 09:21
|
|
|
A u mnie przyczyna bardziej mechaniczna była. Wtryskiwacze były tak brudne i zapchane, że nie lały :/
Jednak po czyszczeniu Lancer lata elegancko. Dziękuję za pomoc panowie |
|
|
|
 |
|
|