Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:33 |
TURBINA [spadajacy waz] |
Autor |
Wiadomość |
Deluvian [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 16:31 TURBINA [spadajacy waz]
|
|
|
Witajcie
Tydzień temu kupiłem Outlander II 2.0 diesel
Przejechałem 1000km i spadł mi wąż od turba w serwisie naprawili wyjechalem zrobilem 150km znbowu to samo naprawilem 100km i znowu dzis odwiedzilem serwis w Katowicach obiecali że juz naprawione i co dojechalem aitostradą na wysokość Chrzanowa to jest ok 30km puch i nie ma mocy.J estem załamany co za SYF ten samochód. Macie może pomysły jak to naprawić???
pozdrawiam
Arek |
Ostatnio zmieniony przez Gene 10-03-2008, 16:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 10-03-2008, 16:52
|
|
|
witaj,
poszperaj w tematach o Outku II generacji, cos koledzy z podobnym klopotem juz zaradzili na ta bolaczke. A swoja droga to nie powinienes generalizowac, osobiscie jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i mam nadzieje, zycze Tobie tylko takich wrazen. A serwis coz, duzo sie tu pisze o serwisie, mam nadzieje, ze w slad za mega kampania widoczna ostatnio w mediach pojdzie poprawa w serwisach:)
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2008, 16:53
|
|
|
Witaj na forum. Bardzo Ci wspolczuje ale najpierw kilka uwag w kwestii formalnej. Rozumiem, ze masz juz nerwy nadszarpniete ale jesli rozpoczynasz temat w dziale technicznym nie pisz na Boga "HELP".
Sprawa jest nie ciekawa. Mysle, ze powinienes domagac sie naprawy/usuniecia usterki w ASO az do skutku. Tu nie ma wyboru. Niech walcza, szukaja przyczyny takiego stanu rzeczy, niech wymieniaja wszystko po kolei: opaske, waz, turbine jak trzeba bedzie. Mysle, ze sprawe rowniez powinno sie skierowac do MMC Car Poland. Najlepiej jak to zrobi Twoj serwis. Jesli to nie pomoze zapraszam do dzialu: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=1978 Zapytac jak masz sie zachowac w sytuacji ciaglego braku rozwiazania problemu technicznego w Twoim aucie.
Mozesz probowac sam to jakos naprawic, choc tego w nowym aucie nie polecam. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2008, 19:56
|
|
|
Deluvian napisał/a: | Tydzień temu kupiłem Outlander II 2.0 diesel
Przejechałem 1000km i spadł mi wąż od turba w serwisie naprawili |
Problem powszechny - o ile kojarzę z forum powodem było to, że kryza na rurze wychodzącej z turbo jest za mała. Z tego co pamietam w VW wymieniano ta rure albo zakladano inne opaski.
Witaj na Forum swoja drogą. Gene, nie jest taki zły - nie przejmuj się. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:41 Re: TURBINA [spadajacy waz]
|
|
|
Deluvian napisał/a: | Witajcie
Tydzień temu kupiłem Outlander II 2.0 diesel
Przejechałem 1000km i spadł mi wąż od turba w serwisie naprawili wyjechalem zrobilem 150km znbowu to samo naprawilem 100km i znowu dzis odwiedzilem serwis w Katowicach obiecali że juz naprawione i co dojechalem aitostradą na wysokość Chrzanowa to jest ok 30km puch i nie ma mocy.J estem załamany co za SYF ten samochód. Macie może pomysły jak to naprawić???
pozdrawiam
Arek |
Witam , heh ten spadający wąż to chyba jedyna (jak narazie ) wada tego samochodu - miałem dokładnie tą samą bajke - rozwiązanie jest wręcz banalne - mocniejsza opaska, dobre odtłuszczenie i mocne skręcenie - w moim przypadku w RMF Kraków wymienili opaske na mocniejszą a ja sobie pojechałem do mojego mechanika i dociągnął mi jeszcze mocniej i jak do tej pory przejechałęm około 6000 km z czego kilka razy sprawdzałem na maksymalnych obrotach i jest git - a tak swoją drogą to problem jest już dobrze znany i nie mam pojęcia dlaczego MMC tego do tej pory nie rozwiązało ....
trzeba chyba dzwonic na assistance i za każdym razem lawetowac auto i wracac do domu taksówką lub samolotem na ich koszt to może jak poczują w kieszeni problem wreszcie może ktoś sie obudzi i wymieni opaske w autach wartą 5 PLN a nie straci paru tyś PLN i dobrej reputacji Mitsu bo to żenujące jest ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:53
|
|
|
Pomógł dla tego Pana -> rafaelcx |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Deluvian [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 21:35
|
|
|
Dzieki za wszystkie informacje, mam nadzieje że uda mi się jakos wybrnąć z tego problemu. Przepraszam za pisownie w moim pierwszym poście, byłem troche zdenerwowany i pisałem chaotycznie. Jeszcze raz witam wszystkich Forumowiczów. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 10-03-2008, 21:41
|
|
|
Jakby co to możemy się zamienić gdybyś dalej twierdził, że to auto to SYF
Nic tak nie wkurza jak nowy samochód który nie okazał się tym czym miał być |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-03-2008, 21:46
|
|
|
Deluvian - rozumiem i współczuję
Jak napisał rafaelcx nie byłeś pierwszym i pewno nie ostatnim, któremu się przydarzyła usterka z wężem
Ja miałem inny kłopot problem na początku (http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2..........), ale od tego czasu wszystko jest OK i jestem zadowolony z Outka |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-03-2008, 22:01
|
|
|
Deluvian napisał/a: | rzepraszam za pisownie w moim pierwszym poście, byłem troche zdenerwowany i pisałem chaotycznie | E tam - pierwsze koty za płoty
Będzie dobrze.
Podjedź do RM Filipowicz - skoro wiedzą jak to poprawić to u Ciebie też będą wiedzieli jak. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2008, 22:04
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | mocniejsza opaska, dobre odtłuszczenie i mocne skręcenie - |
Jest jeszcze bardziej pewne rozwiazanie a jest nim klej do szyb. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-03-2008, 23:29
|
|
|
Tylko, że przy robiórce tego pewniejszego rozwiązania trzeba wymieniać wąż. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-03-2008, 00:23
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Tylko, że przy robiórce tego pewniejszego rozwiązania trzeba wymieniać wąż. |
Ano właśnie nie bo cały króciec z wężem można wypiąć z turbo(szybkozłącze z zawleczką).
Jak wąż pęknie to i tak jest do wymiany więc już nie ma problemu z niszczącym demontażem. |
|
 |
Robercik64 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:58
|
|
|
kiedyś podsyłałem te zdjęcia rafaelcx , jak widac pomogły
ja mam taki "cybant" i problem spadającego węża zanikł !!
przejechałem juz na tym 11kkm , pzdr
PS oczwyscie nie jest ta rura !! zdjecie obrazuje tylko typ obejmy która POMAGA !! |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-03-2008, 20:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 21:42
|
|
|
że chłopaki z serwisu na to nie wpadli to wstyd.... |
|