Sposoby na pijanych kierowców |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2006, 15:49
|
|
|
ale to prawo wobec pasażerów jak napisałem wcześniej JEST JUŻ EGZEKWOWANE gdzieś na śląsku, nie wiem czasem, czy nie w Lubinie... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 09-02-2006, 20:46
|
|
|
Ja tam do pierdla to bym ich nie wsadzał bo siedzą sobie tam za naszą kasę - no chyba że będzie siedział w pierdlu i robił 8h dziennie przez 5 dni w tygodniu w pobotach publicznych. To byłoby i przyjemne i mniej uderzało w nasze kieszenie. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 10-02-2006, 13:28
|
|
|
Alek - szanuję Twoje poglądy ale mam swoje. Siadanie za kółko po jest wbew prawu. Jazda z kimś takim jest wbrew prawu.
Sorry ale zero litości - karać zgodnie z prawem a ponieważ kierowca wsiadając za kierownicę po popełnia przestępstwo - zabierać mu narzędzie przestępstwa jakim bez wątpienia jest samochód.
Co do tego że cudzy?
A jak pożyczysz od kogoś łom i tym łomem włamiesz się do mieszkania to co?
To takie proste.
A i zapomniałbym - popieram prace zamiast "czystej" odsiadki - tyle że kasa za pracę na fundusz ofiar albo na odszkodowanie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2006, 14:05
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | kierowca wsiadając za kierownicę po popełnia przestępstwo - zabierać mu narzędzie przestępstwa jakim bez wątpienia jest samochód.
Co do tego że cudzy? |
Jeżeli pożyczam samochód komuś trzeźwemu i nie mam podstaw podejrzewać że popełni przy jego pomocy przestępstwo / wykroczenie, to niby dlaczego mam być karany? Takie pomysły pojawiają się pewnie z tej przyczyny, że w Polsce bardzo trudno od skazanego wyciagnąć karę pieniężną, a samochód jest od razu. Gdyby było inaczej, to karą mogałby być np. równowartość samochodu - wtedy wszystko byłoby w porządku. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 10-02-2006, 14:19
|
|
|
Myslę że wtedy dużo mniej skłonny bys był do pożyczenia samochodu komuś kogo nie jestes pewny lub kogo znasz ze skłonności do kielicha.
Zresztą o czym my rozmawiamy - samochodu się nie pożycza |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jacech1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2006, 08:55
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Alek - szanuję Twoje poglądy ale mam swoje. Siadanie za kółko po jest wbew prawu. Jazda z kimś takim jest wbrew prawu.
Sorry ale zero litości - karać zgodnie z prawem a ponieważ kierowca wsiadając za kierownicę po popełnia przestępstwo - zabierać mu narzędzie przestępstwa jakim bez wątpienia jest samochód.
Co do tego że cudzy?
A jak pożyczysz od kogoś łom i tym łomem włamiesz się do mieszkania to co?
To takie proste.
A i zapomniałbym - popieram prace zamiast "czystej" odsiadki - tyle że kasa za pracę na fundusz ofiar albo na odszkodowanie. |
Popieram.
Zabierałbym prawo jazdy na stałę. Tak jak pozwolenie na broń. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 12-02-2006, 17:47
|
|
|
No ja nie jestem za tym żeby zabierać samochód dla sprawcy - to byłaby raczej kradzież - nie można kogoś pozbawić własności - co najwyżej można samochód zatrzymać jako dowód ale już po procesie powinien wracać do właściciela. Co innego jak spowoduje sie wypadek i np nie ma się OC - czasami też tak sie zdarza i wtedy w przyspieszonym tempie można samochód zlicytować na pokrycie jakickolwiek strat. Ale żeby konfiskować i pozbawiać prawa własności to już jak dla mnie przesada. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2006, 13:12
|
|
|
Zaborowi auta w majestacie prawa - STOP.
Równie dobrze mogliby zabierać zegarek, biżuterię, zakupy, portfel no i latem ubranie.
a zresztą dlaczego tylko latem, przez cały rok żeby byli od razu przez wszystkich rozpoznawalni
ah i ubrania pasażerów też żeby podlegały konfiskacie, to by nikt z pijanym nie wsiadał
i jeszcze jakby się okazało że np. pijany jest kierowca autobusu, to wszyscy pasażerowie wyskakują na trzy cztery z łachów - no może z wyjątkiem gimbusów
jak ja lubię montypajtona |
|
|
|
 |
|