Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyciek oleju..........simmering???
Autor Wiadomość
Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2007, 09:21   

No tak, z prawej strony silnika nad skrzynią.
Czy ten wyciek nie jest spowodowany eksploatacją na LPG?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 14:37   

Myślę że to nic wspólnego z LPG (ale do usunięcia usterki nie można tego wykluczyć)

Wczoraj porobiłem trochę przy autku i buło lekko podniesione więc mogłem sie wczołgać aby zrobić klika fotek.

1.Skrzyni jest sucha.

2. Z drugiej strony widać oznaki wycieku

Czy spod tego elementu (zaznaczony czerwoną strzałką) może być wyciek :?: :?: Ciężko dojrzeć bo to strasznie mało dostępne miejsce-tym bardziej leżąc pod samochodem :doubt:

Z czego to sie może lać :?: :?: :?: :?:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2007, 19:45   

nie wiem jak patrzec na ostatnia fote, ale to chyba kolektor wydechowy, wiec tam oleju nie bedzie (jedynie spod glowicy czy pokrywy zaworow moze sie tam dostac)
jednak wyglada jakby sie obudowa skrzyni rozszczelniala - to jest na silikon skladane

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 14-11-2007, 23:45   

Sprawdź czy to olej skrzyniowy, on śmierdzi charakterystycznie. Weź na palec i powąchaj. Potem sprawdź pod korkiem wlewu silnika, jeżeli zapach jest radykalnie inny cieknie skrzynia.

gregfil
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2007, 23:56   

Najlepiej sprawdz na knale. Może wyciek jest gdzieś wyżej. Wymiana symeringu na wale od strony sprzęgła to trudna robota i najlepiej robic podczas wymiany sprzęgła.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 20:10   

Otóż dzisiaj podczas wymiany klocków, szczęk i płynu ham. oraz jednego z przewodów hamulcowych i ogólnego przeglądu auta na podnośniku , zauważyłem spory wyciek w dolnej części skrzyni.
Jak się okazało puszcza uszczelniacz półosi napędowej prawej :? i chlapie olejem na inne elementy, moje pytanie do Was chopaki, jaki uszczelniacz kupić? oraz czy wymiana to jakaś grubsza akcja, znajomy wycenił robotę na około 80zł?
Pozdro.
ps. uszczelniacz prawdopodobnie puścił podczas wymiany sprzęgła :?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-03-2008, 22:54   

Bastek77 napisał/a:
jaki uszczelniacz kupić?
NOK-Corteco. Broń Boże JC.
Bastek77 napisał/a:
ps. uszczelniacz prawdopodobnie puścił podczas wymiany sprzęgła
Bardzo możliwe, szczególnie przy zachowaniu nieodpowiedniej kolejności wykonywanych czynności podczas demontażu skrzyni biegów.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2008, 17:19   

Dzięki Hugo, właśnie zamówiłem u Japaneza oryginał :mrgreen: i do tego olej comma, co by nie było głupio takie małe coś wysyłać :P
Jednocześnie wymiana będzie wykonana na gwarancji, zrobi to ten gość , który wymienił sprzęgło :twisted: no i na przeprosiny wymieni też olej, :P

Odpowiedz do tematu