|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciek oleju..........simmering??? |
Autor |
Wiadomość |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2007, 09:21
|
|
|
No tak, z prawej strony silnika nad skrzynią.
Czy ten wyciek nie jest spowodowany eksploatacją na LPG? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2007, 14:37
|
|
|
Myślę że to nic wspólnego z LPG (ale do usunięcia usterki nie można tego wykluczyć)
Wczoraj porobiłem trochę przy autku i buło lekko podniesione więc mogłem sie wczołgać aby zrobić klika fotek.
1.Skrzyni jest sucha.
2. Z drugiej strony widać oznaki wycieku
Czy spod tego elementu (zaznaczony czerwoną strzałką) może być wyciek Ciężko dojrzeć bo to strasznie mało dostępne miejsce-tym bardziej leżąc pod samochodem
Z czego to sie może lać |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-11-2007, 19:45
|
|
|
nie wiem jak patrzec na ostatnia fote, ale to chyba kolektor wydechowy, wiec tam oleju nie bedzie (jedynie spod glowicy czy pokrywy zaworow moze sie tam dostac)
jednak wyglada jakby sie obudowa skrzyni rozszczelniala - to jest na silikon skladane |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-11-2007, 23:45
|
|
|
Sprawdź czy to olej skrzyniowy, on śmierdzi charakterystycznie. Weź na palec i powąchaj. Potem sprawdź pod korkiem wlewu silnika, jeżeli zapach jest radykalnie inny cieknie skrzynia. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
gregfil [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 23:56
|
|
|
Najlepiej sprawdz na knale. Może wyciek jest gdzieś wyżej. Wymiana symeringu na wale od strony sprzęgła to trudna robota i najlepiej robic podczas wymiany sprzęgła. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 20:10
|
|
|
Otóż dzisiaj podczas wymiany klocków, szczęk i płynu ham. oraz jednego z przewodów hamulcowych i ogólnego przeglądu auta na podnośniku , zauważyłem spory wyciek w dolnej części skrzyni.
Jak się okazało puszcza uszczelniacz półosi napędowej prawej i chlapie olejem na inne elementy, moje pytanie do Was chopaki, jaki uszczelniacz kupić? oraz czy wymiana to jakaś grubsza akcja, znajomy wycenił robotę na około 80zł?
Pozdro.
ps. uszczelniacz prawdopodobnie puścił podczas wymiany sprzęgła |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-03-2008, 22:54
|
|
|
Bastek77 napisał/a: | jaki uszczelniacz kupić? | NOK-Corteco. Broń Boże JC. Bastek77 napisał/a: | ps. uszczelniacz prawdopodobnie puścił podczas wymiany sprzęgła | Bardzo możliwe, szczególnie przy zachowaniu nieodpowiedniej kolejności wykonywanych czynności podczas demontażu skrzyni biegów. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 17:19
|
|
|
Dzięki Hugo, właśnie zamówiłem u Japaneza oryginał i do tego olej comma, co by nie było głupio takie małe coś wysyłać
Jednocześnie wymiana będzie wykonana na gwarancji, zrobi to ten gość , który wymienił sprzęgło no i na przeprosiny wymieni też olej, |
|
|
|
 |
|
|