|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB0] Jaka różnica między ECO/PWR a ODD Drive |
Autor |
Wiadomość |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 00:12 [CB0] Jaka różnica między ECO/PWR a ODD Drive
|
|
|
Chodzi mi oto jaka jest różnica między przyciskiem na gałce zmiany biegów ODD Drive a tym przełącznikiem ECO/PWR - ja sądziłem że to odpowiednio zmienia skrzynie z 4 biegowej na 3 biegową (przez co silnik wchodzi na wyższe obroty przed przełączeniem biegu) - ale w takim razie PO CO dwa przełączniki na to samo ?? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 20-03-2008, 00:54
|
|
|
OD ON/OFF - wyłącza ostatni bieg (no i masz wtedy3 biegi)
ECO/POWER - przełącza pomiędzy charakterystykami skrzyni ECO-nomiczną i POWER-sportową (masz normalnie 4 biegi - chyba że wyłączysz OD)
ECO - wcześniej zmienia biegi na wyższe, redukcja następuje przy pedale przyspieszenia wciśniętym prawie do końca
POWER - przeciąga na biegach, redukcja przy pedale około 50-60%
Oczywiście można podczas jazdy - chcąc zredukować - wyłączyć ostatni bieg (OD OFF), skrzynia zredukuje bez przyciskania gazu, jednak wg mnie, auto słabiej sie zbiera i wciśnięcie pedału jest nieuchronne. Można też wyłączyć OD po to, by dłużej szedł na III biegu, np podczas przyspieszania. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|