Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie gumy?
Autor Wiadomość
Dedis
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2008, 12:38   jakie gumy?

cześć!

mam dylemata!
które opony wybrać?
Goodyear Excellence czy Bridgestone Touranza ER300
GoodYeary moge mieć za 159 + przesyłka (20zeta)
Bridgestone są za 179 (przesyłka gratis)

zastanawiam się czy mi się uda wytargować coś żeby ceny się zbliżyły do siebie bo w tym teście:
http://www.opony.com.pl/a...adac_2006_d.jpg
Bridgestony mają silną pozycję... lecz te goodyeary miałem przyjemność ujeżdżać i są świetne.
co myślicie? wiecie coś o nich? myślicie że da sie targować na allegro?
http://www.allegro.pl/ite...r_300_nowe.html

pozdro

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2008, 14:38   

na GOODYEARach nie jeździłem, ale mam te BRODGESTONE'y na Vectrze i jestem z nich bardzo zadowolony

znajomy śmiga na nich Avensisem i też z nich zadowolony

z tego co widzę z testu to są nie tylko lepsze na suchym jak i na mokrym, ale również są bardziej komfortowe... chyba bym dopłacił te 60 zł :)

[ Dodano: 22-03-2008, 14:43 ]
aha, co do targowania cen, to pogadaj z serwisem gdzieś niedaleko siebie, czasem dorzucą montaż gratis, tylko uargumentuj jakoś zbicie ceny

np ja zrobiłem tak, że poszedłem do faceta, pokazałem mu cene z baloon.pl (195zł za szt.), poprosił o przyjście na drugi dzień
przychodzę, a tu cena po 190zł/szt z montażem :D

Obecnie: F34

karol 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Wysłany: 22-03-2008, 15:51   

Ja jakis miesiac temu kupilem Good Year Excellence i nie mam zadnych zastrzezen.
Przejechalen na nich dopiero jakies 3,5 kkm wiec trudno powiedziec co bedzie dalej,ale jak narazie wydaja sie ciche i naprawde czuje ze trzymaja sie asfaltu.
ps.dalem 205 PLN za 195/65/15 -przesylka free.

Dedis
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2008, 19:52   

no można w okoliczynych warsztatach sie targowac (tez jednemu gościowi pokazałem cennik z baloona to na zimówkach zbiłem dla taty) ale wątpie żeby ktoś poszedł o 50zł na oponie

dzieki za dotychczasowe opinie i liczę na więcej.

pzdr

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 22-03-2008, 22:05   

Jesli decydujesz sie na Bridgestone to nie bierz Turanzy tylko Potenze RE50. Jest to lepsza oponka w podobnej cenie.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2008, 10:48   

ja od jakiegos czasu jestem przekonany do DUNLOPA
zimowki to 195/60/15 SP WINTER 3D
a latnie od kilku dni 215/45/17 SP 7000D wydaja bardzo mily dla ucha szum az chce sie sluchac :mrgreen: >KLIK<

masa 
Mitsumaniak

Auto: C51A ; CJO 1.3GLX
Wysłany: 24-03-2008, 11:17   

O oponach Bridgestone nie będę się wypowiadał, bo nie miałem z nimi zbyt wiele do czynienia. GoodYear Excellence to oponka o cichej pracy i dobrym trzymaniu na mokrej i suchej nawierzchni. Przed zakupem jednak zwróc uwagę na producenta, bo w tym roku niektóre rozmiary GoodYear produkuje w chinach i jest dużo wadliwych. Mogę podpowiedziec że rewelacyjny jest Dunlop Fastresponse. W tegorocznych testach ADAC jest w czołówce. Opinie użytkowników też są pozytywne. Pozdrawiam

Dedis
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2008, 11:24   

masa napisał/a:
niektóre rozmiary GoodYear produkuje w chinach i jest dużo wadliwych

kurde to już z któregoś źródła mam takie info... coś mi sie zdaje że dołoże do tych bridgestonów :) no i bedą japońskie gumy w japońskim aucie :) ale dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 24-03-2008, 13:14   

Z Bridgestone nie do konca. Owszem ja mam japonska Potenze ale mozesz trafic np na gumy z hiszpani gdzie ten koncern tez ma fabryke.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

Dedis
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 17:04   

no dobra.
zakupiłem Bridgestony. finalnie cena spadła po krótkich namowach do 170zł/szt i przesyłka za free. czyli całość wyszła 680zeta
założyłem je na felgi które kupiłem wcześniej za 200zł/kpl
rozmiar został taki jak chciałem czyli 185/60R14
na oponach pisze "made in italy" :)

pierwsze wrażenia:
cisza... nawet przy temp około 0 lub trochę ponad trzymają lepiej od zimowych dębic po jednym sezonie. auto prowadzi się bardzo precyzyjnie nawet przy prędkości 180kmh. idealnie stabilny. znikła skłonność do podsterowności. można zacieśniać zakręty których wcześniej nie dało się przejść z niższymi prędkościami. czyli jak na razie jestem super zadowolony. autko się również lepiej prezentuje:

pozdro i dzięki za pomoc!

Odpowiedz do tematu