Jakie głośniki 10cm do Carismy 96r? |
Autor |
Wiadomość |
Melon112 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2006, 08:56 Jakie głośniki 10cm do Carismy 96r?
|
|
|
Jak wiadomo do Carismy fabrycznie z przodu jest miejsce na głosniki 10cm.Oczywiscie wiem że z 10 jakiegos dużego basu sie nie wyciągnie,ale chodzi mi o to żeby to w miare grało.W związku z tym mam pytanko jak macie to rozwiazane w waszych Carismach i co ewentualnie polecacie na przód i na tył w półkę? |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 06-02-2006, 09:40
|
|
|
Hmm...
Jeśli chodzi o otwory w desce Carismy (skierowane do dołu) to daruj sobie montaż w nich głośników. Są w fatalnie akustycznym miejscu. Lepiej zamontować system 16 cm w drzwi i tweeter w słupek, a jeśli już musisz mieć tam głośnik, to zamontuj system trójdrożny 16 + 10 + tweeter. Takie rozwiązanie spowoduje wycięcie dolnych tonów z 10 i puszczenie na 16, bo generalnie 10 nie zagra zbyt ładnie niskich (o ile w ogóle zagra). Takie systemy są ogólnie dostępne, ostatnio montowałem komuś w Golfie III coś takiego firmy "Kicks" i grało całkiem fajnie.
Jeśli chodzi o tylną półkę to wybór jest ogromny. Elipsy 16/9 ma prawie każda firma w ofercie, musisz tylko dopasować do własnego gustu i końcówki mocy. |
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2006, 14:12
|
|
|
glosniki w desce w carismie to jakas zemsta projektantow, ZAPOMNIJ O TYCH MIEJSCACH JAK NAJSZYBCIEJ!!
zamontuj tak jak pisze young a bedziesz bardzo zadowolony, pozniej wkleje linka jak to wyglada w carismie.
tutaj w linku jest kilka zdjec jak wygladaja drzwi po zdjeciu tapicerki link do zdjec |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 07-02-2006, 10:43
|
|
|
Cezar napisał/a: | young a wiesz moze jaka by byla cena
young napisał/a: | 16 cm w drzwi i tweeter w słupek |
tak orientacyjnie sama robocizna ? |
Nie mam pojęcia. Zależy, montaż, a montaż to duuuża różnica. Jeśli chcesz zamontować tylko głośniki to poszukaj jakiegoś zwykłego warsztaciku lub zrób to sam (to banalnie proste) a jeśli chcesz dodatkowo wyciszyc drzwi itd (a sam nie potrafisz) to poszukaj zakładu, który zajmuje się tylko tym. Jeśli chodzi o cenę takiej przeróbki to musisz poszukać u siebie w mieście (ceny są drasztycznie różnew różnych zakładach) |
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |