Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kierowcy do kontroli. Co 15 lat
Autor Wiadomość
cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2008, 20:59   

wlad napisał/a:
le przeciez w prosty sposob mozna zmienic,aby najwieksza zdawalnosc mialy szkoly uczace jezdzic.ale widocznie komus jest to nie na reke...moze wiec poszukac winnych na gorze,a nie zwalac winy na instruktorow.oni tylko wykonuja to,czego zycza sobie klienci-daja im mozliwosc dostania prawa jazdy.
Chyba nie zrozumiałeś i nie doczytałeś:
cns80 napisał/a:
Miałem dobrego instruktora, który nauczył mnie jeździć, parkować i jescze myśleć o innych użytkownikach drogi, a także oduczył kilku złych nawyków, które uzyskałem zanim zrobiłem prawko. Znam jeszcze kilku takich i uważam że nie wszyscy są idiotami. Po prostu niektórzy traktują swoją pracę serio i nie chcą żeby ich były kursant zabił ich żonę czy dziecko. Jak ktoś się nie nadaje to trudno. A pozostali uczą pachołkowania, żeby auto-szkoła miała największą zdawalność wśród kursantów.

Jak widzisz można. I to był jeden z wielu dobrych instruktorów w tej szkole, a szkoła miała miejsce w pierwszej dziesiątce w Warszawie.

wlad
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 08:23   

quote="cns80"]Chyba nie zrozumiałeś i nie doczytałeś[/quote]
doczytalem i zrozumialem-oczywiscie zgadzam sie z toba,ze tak powinno byc.ale tak nie jest...a wystarczyloby kilka zmian.chocby ta,by to egzamin na miescie warunkowal plac a nie jak dotad odwrotnie.dodatkowo po zdaniu miasta ,a nie zdaniu placu bylaby mozliwosc zdawania samego placu juz na terenie powiatowych osrodkow.dzis dojazd za kazdym razem do miasta wojewodzkiego to dla niektorych ogromny klopot.
i najwazniejsze-za kazdym razem cala jazda [bez wzgledu na ilosc popelnionych wykroczen] a dopiero potem ocena kierowcy.wiele osob niesamowicie sie stresuje podczas egzaminu-wypacza to wynik.tez zaliczam sie do ludzi,ktorzy poca sie gdy ktos patrzy im na rece :oops: .podam moj przyklad:
po zaliczeniu placu wyjezdzam na miasto.w pierwszych 2 minutam popelniam 2 takie same bledy[co automatycznie mnie eliminuje].od tego momentu wiedzac ze od mojej jazdy juz nic nie zalezy jade nie jak kursant,ale jak normalny kierowca.po kilkunastu minutach zjezdzamy do osrodka,gdzie egzaminator mowi:wprawdzie popelnil pan bledy dyskwalifikujace pana,ale pana jazda jest swobodna,nie boi sie pan wyprzedzac,jezdzic z dozwolona predkoscia itp.rezultat-od 17 lat mam prawko i ani sobie ani nikomu innemu nie zrobilem krzywdy.gdybym wtedy nie zdal za pierwszym razem,za drugim bylby jeszcze wiekszy stres itp.wiec moze troche wiecej zaufania do ludzi.
moja znajoma w pracy zdawala bez powodzenia 3 razy w polsce.w anglii zdala za 5 razem.zapytalem ja ,jaka jest roznica w tych egzaminach."wiesz,i tu i w polsce sa to trudne egzaminy.jednak w polsce egzaminatorzy udowadniaja ci na kazdym kroku,ze nie umiesz jezdzic.natomiast tutaj nikt nie przeszkadza ci w zdaniu egzaminu."
ktory system jest lepszy mozna latwo sprawdzic w liczbach bezwzglednych-ilosci ofiar na drogach w polsce i anglii.ale przeciez anglicy nie umieja jezdzic oraz nie musza przechodzic badan co 15 lat,wiec co z tego ze ofiar jest mniej,PRAWDA?
a jesli chodzi o liczby bezwzgledne-ciekawe czemu ubezpieczalnie podwyzszaja skladki dla osob do 25 lat ,a nie np.powyzej 60-tki.przeciez zdolnosci psychotechniczne 20-latka sa wielokrotnie wyzsze niz dziadka.moze jednak nie jest to tak wazne,jak chca nam wmowic [i ukrasc troszke forsy zarazem]ludzie z rzadu[czytaj mafii]

Odpowiedz do tematu