Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
13-03-2008, 07:15
A/T MODE i inne pytania PAJERO II
Autor Wiadomość
z_łagiewnik
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 20:23   A/T MODE i inne pytania PAJERO II

jestem szczęśliwym posiadaczem PAJERO II automat 3.0 - mam przełacznik A/T MODE co do którego zastosowania nie potrafię nic wyczuć. Przełącznik ma 3 położenia i zapala w 2 położeniach dodatkowo na desce rozdzielczej napisy PWR lub HOLD lub nic się nie pali.
Czy ktoś może mi to objaśnić?
Jest również przełacznik który jest oznaczony symbolem zbudowanym z trójkąta odróconego podstawą do góry (wierzchołek do dołu) i kreski idącej pionowo od góry (od podstawy trójkąta) poprzez wierzchołek dolny trójkąta aż za trójkąt . Znaczek jakby tworzy uproszczoną parasolkę.
Mam rówież problem czy spryskiwacze reflektorów nie działają czy też nie umiem ich uruchomić (płyn nalałem do zwiorniczków po prawej i lewej stronie oznaczonych symbolami wycieraczek pod maską )

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-01-2008, 08:46   

Chyba koledzy na "rajdach" objasnili sprawe. Ja tylko dodam dla potomnych:
A/T MODE - przelacznik ustawien skrzyni biegow
PARASOLKA - przelacznik do zdalenej obslugi anteny radiowej

jacenty
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 09:13   

witam. pytanie dotyczy auta mojego brata. sprawe znam tylko przez telefon ale postaram sie to wam opisac. Jest to Pajero 2,8 td rocznik 98. automat. Chodzi o kontrolke A/T. Dawniej kiedyt odpalal samochod ona gasla mniej wiecej razem z ladowaniem a teraz kontrolka zapala sie przy niskich a gasnie dopiero na wysokich po czym zapala sie ponownie przy niskich. jaki moze byc powod?? z gory dzieki za pomoc.

przygode z moim pojarkiem opisze wam w innym dziale i jak bede mial wiecej czasu. pozdrawiam wszystkich.

Videlec
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 09:47   

niech sprawdzi poziom oleju w skrzyni (przy urucomionym silniku)

jacenty
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 19:56   

poziom oleju w porzadku. jutro pojde to zobaczyc i napisze cos wiecej. dzieki za zainteresowanie.

romanzewsi
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 21:40   

ta kontrolka doslownie oznacza chyba temp w autom skrzyni biegow ale dla mnie migala kiedys jak zgubilem naciag od alternatora i pasek byl luzny po naprawie problem znikl sprawdz

jacenty
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 22:20   

pasek, alternator tez ok. bylem dzisiaj po swoje pajerko w serwisie i przy okazji zapytalem panow co moze byc przyczyna. Jednoznacznie nie mogli nic powiedziec bez badania auta ale zasugerowali wymiane oleju + filtra w skrzyni biegow. sa juz zakupione wiec pozostaje je tylko wymienic i zobaczyc czy kontrolka zgasnie. Po wszystkim napisze co i jak. pozdrawiam.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 01-04-2008, 21:28   

Gene napisał/a:
Chyba koledzy na "rajdach" objasnili sprawe. Ja tylko dodam dla potomnych:
A/T MODE - przelacznik ustawien skrzyni biegow
PARASOLKA - przelacznik do zdalenej obslugi anteny radiowej

Witam :) A tak na chłopski rozum to kiedy,w jakich warunkach włączyć A lub T Pozdrówka :lol:

erben
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 14:28   

Witam! To w nawiązaniu do pytań z tematu postu... Co oznacza kontrolka HOLD w Pajero II z automatem? Wiem, że ma związek z pracą skrzyni, ale (!) nie mam z nią organoleptycznie żadnych problemów, a kontrolka świeci, tzn. zapala się i gaśnie, ale nie miga, tylko jakby miała związek z poziomem jakiegoś płynu. Poziom oleju w skrzyni i jego stan OK. Co zatem oznacza HOLD, który zapała się i gaśnie? Pozdrawiam.
ps. Pajero to ekstra furka:)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 02-04-2008, 14:38   

hold1
uchwyt, chwyt; to get hold of sth chwycić się czegoś; to lose hold of sth puścić/wypuścić coś

hold2
(held, held )
1. trzymać, utrzymać; She was holding the baby in her arms. Trzymała dziecko w ramionach. to hold sb prisoner więzić kogoś; to hold sb hostage trzymać kogoś jako zakładnika

richat 
Forumowicz

Auto: Pajero II 3.5 V6 i 2.8 TDI
Wysłany: 04-06-2008, 08:53   

ależ wylewnie to napisał, sam jestem ciekaw co robi pozycja hold, bo nie widzę żdanej różnicy pomiędzy normalnym ustawieniem a holdem

u mnie tez kontrolka ta przy załączeniu pokazuje sie na sekundę i znika

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 04-06-2008, 10:00   

Jeśli to samo co u mnie w cari to przesuwa punkt zmiany biegów tak by jechać na wyższym biegu by obroty były niższe a tym samym moment by koła nie mieliły np. zima na śniegu.

Odpowiedz do tematu