Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pewnie w TV widzieliscie-a tak było w realu.
Autor Wiadomość
gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 09:31   

Dresu napisał/a:
Jak na Śląskim poleciała butelka kibice sami złapali sprawcę. No ale wtedy była komuna. Dzisiaj na stadionach jest spokój a noże i komórki rosną na murawie - taki cud przyrodniczy.
Jak sie toleruje burdy to potem są pacyfikacje. Poza tym czysto technicznie: pociąg jest łatwiej opanować niż kwartał ulic.

mało wiesz w tej materii :? ---teraz od wtedy mała róznica a nawet jej brak

kolo od scyzoryka dostał klapsy dla twojej informacji :!:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2008, 09:40   

Wg mnie na meczach Policji w ogóle nie powinno być. Bo w Polskim społeczeństwie jest jeszcze podejście do policjanta jak kiedyś do Zomowca ... oczywiście w wielu przypadkach słuszne, ale już nie w 99,9% tak jak to było kiedyś. ... a jednak często zdarza się, że Ci "policjanci" na meczach tak naprawdę niczym nie różnią się od tych "bandziorów"
I generalnie jest tak jak pisał Sruba:
Sruba napisał/a:
roznica miedzy chuliganem-kibicem, a chuliganem-milicjantem jest taka, ze jak ten pierwszy *cenzura* temu drugiemu, to jest przestepstwo, a jak ten drugi pierwszemu, to jest interwencja i ochrona porzadku.

Uważam, że główny nacisk należałoby położyć na to, aby na stadion nie wpuszczać pijanych osób ... niby nie można, ale to co się dzieje na np Lechii, Wybrzeżu to przeginka. Na Odrze, czy Kolejarzu w Opolu również, ale w znacznie mniejszym stopniu (może dlatego, że tam przychodzi znacznie mniej kibiców) gdzie indziej nie wiem jak jest, ale przypuszczam, że podobnie.

W przypadku wszelkich kar nanoszonych na kluby za złe zachowanie kibiców - Kluby powinny jasno i wyraźnie oznajmić, że kara ta jest bezpośrednio przenoszona na kibiców ... czyli np klub ma do zapłaty 40 tys pln ... no to podnoszone są ceny biletów o np 20-30zł ...aż do momentu zwrotu tych 40tys pln + odsetki

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 28-03-2008, 09:59   

gumas_72 napisał/a:
cns80 byłeś kiedyś na wyjeździe?
Nie. Nie byłem. Obserwuję tylko w Warszawie.

gumas_72 napisał/a:
ci pijani "szalikowcy" pod sklepem zabierający pieniądze dobre a bez szalików nikogo nie widziałeś pijanego pod sklepem
Widziałem, ale jakoś nie próbował okradać dzieciaków z kasy i nie szarpał się z kobietami. A jest taki dziwny tym menela, który nawet jak nie ma żadnego meczu to lata z szalikiem Legii w kilku-kilkunastoosobowej grupie i kroi ludzi z kasy, bije przypadkowych przechodniów i rzuca w przejeżdżające samochody butelkami. Pote przyjeżdząją niebiescy i ich ganiają, a jak któryś zostanie złapany to obrywa za resztę. Niezależnie od tego czy to on kradł/bił/rzucał czy nie. I co tu się dziwić że Policji szalik kojarzy się z chuliganem. WY-KIBICE nie eliminujecie ich ze swojego środowiska to Policja eliminuje całe środowisko. Jakoś muszą działać.
Jak CBŚ wchodzi do domu to wszyscy leżą na glebie, a potem się sprawdza, który to ten poszukiwany (tak miał mój sąsiad, bo CBŚ pomylił adresy :) )
Jak antyteroryści wchodzą na obiekt to zakładnicy też są rzucani na glebę.

gumas_72 napisał/a:
rozumiem że twoje pojecie przestępcy jest ruchome i zalezy od twojej dobrej lub złej woli
Po pierwsze:
Moje pojęcie przestępcy zależy od KK. Tam jest napisane czy to przestępstwo czy wykroczenie.
Po drugie:
Reaguję gdy wiem że może mi to zagrażać. Także interwencją Policji (jeśli stoję po paru piwkach pod sklepem i taka grupka robi zadymę to wiem że gdy wpadną niebiescy to też oberwę. Albo znikam, albo pacyfikuję chołotę :)

akbi napisał/a:
W przypadku wszelkich kar nanoszonych na kluby za złe zachowanie kibiców - Kluby powinny jasno i wyraźnie oznajmić, że kara ta jest bezpośrednio przenoszona na kibiców ... czyli np klub ma do zapłaty 40 tys pln ... no to podnoszone są ceny biletów o np 20-30zł ...aż do momentu zwrotu tych 40tys pln + odsetki

Zgadzam się. Może toby zmobilizowało kibiców do napiętnowania bandytów.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 10:08   

cns80 napisał/a:
gumas_72 napisał/a:
cns80 byłeś kiedyś na wyjeździe?
Nie. Nie byłem. Obserwuję tylko w Warszawie.
.

i styknie w temacie :D

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-03-2008, 10:20   

gumas_72 napisał/a:
styknie w temacie
Aha... Rozumiem że na wyjazdy jeżdżą inni kibice ??? Macie jakieś znaki rozpoznawcze ???
Np.
czerwone sznurówki -wyjazdowy
niebieskie sznurówki - domowy
:D :wink:
Do Warszawy też przyjeżdżają kibice i też widzę jak się zachowują.
Byłem też na meczu w Łodzi (ale nie z wyjazdem, tylko własnym transportem) i widziałem jak się "kibice-warsiawiacy" zachowują.

Myślę ze jako taki ogląd sytuacji mam. Nie mówię że wiem wszystko, albo że jestem obiektywny, ale jakieś zdanie sobie wyrobiłem.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 10:47   

to sś to kibice warszawscy nie warsiawscy z łaski swojej

ps:w temacie polityka ktoś mówił o nie obrażaniu obywateli :badgrin:
ps2:czekam na odpowiedz o tym dzwonieniu -tak zawsze czy wybiórczo :?:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-03-2008, 11:01   

gumas_72 napisał/a:
to sś to kibice warszawscy nie warsiawscy z łaski swojej
Celowo tak napisałem, bo miałem na myśli pewną podgrupę kibiców. Użyłem "".

gumas_72 napisał/a:
ps:w temacie polityka ktoś mówił o nie obrażaniu obywateli
Pisałem o nieobrażaniu obywateli przez rząd. A kogo gdzie obrażam ??? Bo nie bardzo zrozumiałem ?

gumas_72 napisał/a:
ps2:czekam na odpowiedz o tym dzwonieniu -tak zawsze czy wybiórczo
Nie będę się powtarzał odpowiedziałem tu:
Cytat:
Reaguję gdy wiem że może mi to zagrażać. Także interwencją Policji (jeśli stoję po paru piwkach pod sklepem i taka grupka robi zadymę to wiem że gdy wpadną niebiescy to też oberwę. Albo znikam, albo pacyfikuję chołotę

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 13:02   

a jaka pod-grupę jak można wiedzieć?

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 28-03-2008, 13:06   

dziewczęta poluzujcie warkoczyki.

Wyluzujcie trochi :)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 13:19   

cns80 napisał/a:

Cytat:
Reaguję gdy wiem że może mi to zagrażać. Także interwencją Policji (jeśli stoję po paru piwkach pod sklepem i taka grupka robi zadymę to wiem że gdy wpadną niebiescy to też oberwę. Albo znikam, albo pacyfikuję chołotę

no facet :badgrin: to ty:
znikasz?
pacyfikujesz?
czy dzwonisz?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-03-2008, 13:46   

gumas_72 napisał/a:
a jaka pod-grupę jak można wiedzieć?
Naprawdę nie domyślasz się o kim mówię ? Mówię o osobach przebranych za kibiców, które przyjechały na demolkę i starcie z niebieskimi. To za te osoby obrywają kibice.

gumas_72 napisał/a:
no facet to ty:
znikasz?
pacyfikujesz?
czy dzwonisz?

W zależności od sytuacji. Jak tam jestem to 1 lub 2, bo 3 jest bez sensu.
Jak mi robią demolę pod oknem to 2 lub 3.
Nie udeżyłem się niczym ciężkim w głowę więc mierzę siły na zamiary. Jak jestem sam na 6 to jeśli to gnojki odemnie z osiedla mogę ich poprostu słownie przywołać do porządku. Znamy się dość dobrze z widzenia więc jedna i druga strona wie co będzie dalej.
Jak to obcy to się nie wychylam, bo nie mam szans.
Jak jest nas 6 na 10 to też sobie poradzimy.

Metoda postępowania jest adekwatna do sytuacji.

Dziwi mnie tylko lament kibiców. Wsiadają do pociągu z bandytami. I proszę nie opowiadajcie mi że nie wiedzieli. Większość stałych kibiców dokładnie zna twarze największych zadymiarzy (wszyscy moi koledzy chodzący na mecze dokładnie wiedzą kto kręci zadymy na Legii). Więc są dwie drogi:
-nie jechać z nimi tym samym pociągiem,
-nie wpuścić ich do tego pociągu.
Zdaję sobie sprawę że samodzielnie ta druga opcja to samobójstwo ale do cholery - w tym pociągu było 569 kibiców i 31 zadymiarzy (w przybliżeniu oczywiście, bo może się okazać że Policja zatrzymała kogoś niesłusznie, albo że kogoś nie zatrzymała). Czy przy takiej proporcji sił naprawdę nie da się ich wykluczyć ???
Na własnym stadionie jest jeszcze łatwiej. 10 tyś kibiców na 100-150 zadymiarzy.

Właśnie dlatego na mecz w łodzi nie pojechałem pociągiem. Domyślałem się jak to się może skończyć i się nie pomyliłem. Pociąg został spacyfikowany na Śródmieściu w Warszawie.

Ale nie bardzo rozumiem do czego prowadzi ta rozmowa. Czy mamy rozmawiać o moim zachowaniu, czy o doli i niedoli kibiców ???
Jeśli o mnie to proszę o zmianę tematu na "Zachowania cns80" :mrgreen:

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 13:56   

widać że nigdy nie wynajmowałeś pociągu w pkp :D
a poza tematem to i tak ta rozmowa nic nie zmieni Ty widzisz to tak że jak wszyscy to policja moze wszystkich skatować a ja widzę to tak ze mi nikt nie płaci za to abym biegał i wskazywał palcem tych co rozrabiają-ma policja srodki niech łapie jak nie potrafia niech zmienia zawód

a co do katowania, sikania itp. - widać ze zmienic wizerunek psa-polucjanta bedzie bardzo trudno+prowokowanie policji ale to juz inna para kaloszy

a co do wyłapywania to potrafia to robic bo po meczu na Ł3 gdzie leciały race- wyłapali moich znajomych z 18 tyś moza ludzi poza stadionem-mozna ?mozna jak widać i nikt nikogo nie katował nie skakał po nim nie wyzywał i nie łamał na nim pałki słuzbowej

CHWDP :D

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-03-2008, 14:28   

gumas_72 napisał/a:
a poza tematem to i tak ta rozmowa nic nie zmieni Ty widzisz to tak że jak wszyscy to policja moze wszystkich skatować
Bądź łaskaw nie wkładać mi swoich głębokich przemyśleń w usta !!!
Nigdzie nie napisałem że Policja może kogoś katować. Podobnie jak nie napisałem że wierzę w to że kibice zostali skatowani.

gumas_72 napisał/a:
a co do katowania, sikania itp. - widać ze zmienic wizerunek psa-polucjanta bedzie bardzo trudno+prowokowanie policji
Tu się akurat zgadzamy.

gumas_72 napisał/a:
po meczu na Ł3 gdzie leciały race- wyłapali moich znajomych z 18 tyś moza ludzi poza stadionem-mozna
Można. Ale zadyma, która według Policji zmusiła ją do interwencji rozegrała się w pociągu, a nie na stadionie. Zauważyłeś ten drobny szczegół ???

gumas_72 napisał/a:
jak widać i nikt nikogo nie katował nie skakał po nim nie wyzywał i nie łamał na nim pałki słuzbowej
Może nie było potrzeby, a może to tylko niedopatrzenie :twisted: . To że raz było kulturalnie i ęą to nie znaczy że za każdym razem tak będzie. Wszystko zależy od sytuacji.

Powiem szczerze, że gdyby pacyfikacja odbyła się na dworcu, na którym doszło do zadymy i byłaby przeprowadzona przez obecnych tam Policjantów, prawdopodobnie skończyłoby sie na wyłapaniu "najaktywniejszych" z konkretnego wagonu. Jako że odbyła się gdzie indziej to Policjanci nie wiedząc kogo szukali wygarneli wszystkich. Jeśli zostanie udowodnione że zachowali się tak jak piszą kibice to nie ma żadnego usprawiedliwienia i powinni zostać ukarani. I to że byli zdezorientowani i wściekli za to co działo się dworzec wcześniej wcale ich nie usprawiedliwia.

gumas_72 napisał/a:
widać że nigdy nie wynajmowałeś pociągu w pkp
Nie wynajmowałem. Ale nie wiem co to ma do tematu. Jeśli twierdzisz że to istotne to proszę opisz jak to się robi.

gumas_72 napisał/a:
CHWDP
I taki ma być poziom tej dyskusji :?:

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 16:13   

CNS80 Gumas zmierza do tego że nie wiesz jak to jest jak np. jedą kibice autokarem - nawet jeżeli piją w środku alkohol (ale to jest autokar, jadą, nikogo nie zaczepiają, nikomu nie przeszkadzają) nagle gdzieś na poboczu czeka kilka radiowozów, autokar sie zatrzymuje, policja wsiada do autokaru , pałuje wszystkich po czym puszcza autokar dalej..................

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 19:24   

mogli z autokaru zadzwonić na policję :D że ich policja katuje :twisted:

[ Dodano: 28-03-2008, 20:28 ]
cns80 napisał/a:

gumas_72 napisał/a:
CHWDP
I taki ma być poziom tej dyskusji :?:

ty sprajt ja pragnienie - tak cns80 jestem debilnym-tryglodyto-idiotą
mozna tez inaczej
ACAB :mrgreen: