Tylna klapa |
Autor |
Wiadomość |
bastek69
Forumowicz
Auto: Proton
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-03-2008, 00:46 Tylna klapa
|
|
|
jestem posiadaczem protona od niedawna... jakieś 3 tygodnie.... i jest coś co mnie prze okropnie irytuje... mianowicie tłucząca sie tylna klapa.
Czy Was też to prześladuje ?... bo słyszałem pare opinii że ogólnie hathbacki mają to właśnie do siebie.... że to ich tzw. urok ;p
Tylko ja np. ani nie mam półki z tyłu za kanapą która może sie tłuc, a klapa hula jak oszalała jak sie w dziure "wdepnie"....
na dodatek jak umyje miśka to wylewa mi sie z tej nieszczęsnej klapy woda jak podniose ją do góry...
i musze przyznać że moja cierpliwość sie powoli wyczerpuje ;p...
co ja moge z tym zrobić zanim oszaleje ? ;p... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 31-03-2008, 08:29
|
|
|
bastek69 napisał/a: | bo słyszałem pare opinii że ogólnie hathbacki mają to właśnie do siebie.... że to ich tzw. urok | Można się zgodzić. W hatchbacku masz półkę, która najczęściej hałasuje. W sedanie pólki nie ma. bastek69 napisał/a: | klapa hula jak oszalała jak sie w dziure "wdepnie"....
na dodatek jak umyje miśka to wylewa mi sie z tej nieszczęsnej klapy woda jak podniose ją do góry... | Spróbuj wyregulować zamek klapy. Opuść go niżej. Klapa powinna bardziej docisnąć się do uszczelki i przestanie hałasować oraz woda nie będzie się lać do uszczelki.
P.S. I napisz dokładnie jakiego masz Protona. |
|
|
|
 |
bastek69
Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2008, 20:08
|
|
|
dzięki wielkie za rade .... już jest troche lepiej... teraz jeszcze musze gdzieś dorwać wieszaczek do tłumika końcowego bo troszke zparciał i teraz mi dla podtrzymania tradycji on hałasuje ;p...
tylko oczywiście jak z częściami do protona będzie i z tym ciężko :/...
no a co do mojego Protona to jest to 315 '98rok, 1.5 12V i 87KM (o ile mnie pamięć nie zawodzi:P)... piękny granatowy metaliczny lakier, elektryka, szyberdaszek i takie tam duperele ;p... ogólnie jestem z niego bardzo zadowoony choć jest pare szczegółów, które mnie drzaźnią i musze sie nimi zająć |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 31-03-2008, 23:27
|
|
|
bastek69 napisał/a: | musze gdzieś dorwać wieszaczek do tłumika końcowego bo troszke zparciał i teraz mi dla podtrzymania tradycji on hałasuje ;p...
tylko oczywiście jak z częściami do protona będzie i z tym ciężko :/... | Spokojnie. Takie coś dopasujesz od 99% innych aut. |
|
|
|
 |
bastek69
Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2008, 23:38
|
|
|
no mam nadzieje bo to już normalnie można dostać jak sie jedzie po "drodze" nie omijając dziur, tylko wybierając tzw. mniejsze zło ;p
a co do tego wieszaka to właśnie z nim jest taki problem tylko że ma gamoń otwory mocujące umieszczone nie w jednej płaszczyźnie i nie tak łatwo dobrać zamiennik...
poluje teraz na taki wieszak z colta 1,3 12V '92-'96 bo jak patrzyłem na allegro to właśnie na schemacie tego tłumika był taki wieszak :D.... ale kolo samego wieszaka na sprzedarz nie ma ... a nie kupie całego tłumika dla wieszaczka wartego 4 zeta |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 01-04-2008, 14:26
|
|
|
bastek69 napisał/a: | otwory mocujące umieszczone nie w jednej płaszczyźnie i nie tak łatwo dobrać zamiennik...
poluje teraz na taki wieszak z colta 1,3 12V '92-'96 bo jak patrzyłem na allegro to właśnie na schemacie tego tłumika był taki wieszak | Dokładnie wiem o którym wieszaku piszesz.
Tomasz82 |
|
|
|
 |
bastek69
Forumowicz
|
Wysłany: 05-04-2008, 18:12
|
|
|
powiedz że jeszcze mógłbys mi pomóc załatwić taki wieszak to będe w siódmym niebie ;p....
dziesiaj dopiero mam dostęp do neta :/...
dlatego cisza była....
z tłumikiem to go poprostu troche odgiąłem na mocomwaniu w dół i póki co jest spokój... ale wieszak nowy mysle że by pomógł bo nie kce mi sie odginać go co tydzień ;p..... a wieszaczek niecałe 10 zeta zazwyczaj kosztuje więc.... .... |
|
|
|
 |
Hugo

|
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 06-04-2008, 20:13
|
|
|
bastek69, sprawdź w katalogu bosala online: ww.bosal.pl
może coś z tego będzie pasować |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
bastek69
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2008, 23:29
|
|
|
świetna stronka.....
lecz jest niestety takie "ale" że nie moge na niej znaleźć schematów tłumika do Protona 315 którego mam ... jest 6 schematów dla serii 400 a ta seria ma kompletnie inne wieszaki :/...
ale dziękuje i tak za chęci |
|
|
|
 |
ratajeq
Mitsumaniak

Auto: A4 B5 2.5 Q
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 183 Skąd: Poznań
|
|