Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?
Autor Wiadomość
bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 18:29   Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?

Cześć ludki
Czy ktoś wie w jaki sposób można podłaczyć jakiś wkaźnik bądź diody które wskazywałyby na jakim biegu aktualnie jedziemy

Mam Lancera z 94 roku i skrzynia AUTOMATIC

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2008, 21:46   

też mnie to interesowało, ale w szczegóły się nie wdawałem. prawdopodobnie należałoby odnaleźć w schemacie elektrycznym kompa skrzyni? w samej skrzyni? przewody po których płynie prąd podczas gdy są załączone odpowiednie elementy skrzyni, elektrozawory?
nie wiem, ale prawdopodobnie jest to możliwe.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 31-03-2008, 18:24   Re: Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?

bazkomp napisał/a:
Cześć ludki
Czy ktoś wie w jaki sposób można podłaczyć jakiś wkaźnik bądź diody które wskazywałyby na jakim biegu aktualnie jedziemy

Mam Lancera z 94 roku i skrzynia AUTOMATIC

Przeciez na 'zegarach' masz wskazniki L,2,D,N,R,P, OD OFF, Power i Eco. Chyba ze chodzi ci na jakim biegu jedzisz konkretnie po wrzuceniu na D. Tez mam automata z tym samym silnikiem i juz na tyle wyczuwam auto po obrotach, ze wiem na ktorym jestem biegu. Zaznaczam, ze skrzynia pracuje jak najbardziej poprawnie. Moze to przewrazliwienie ;)

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 20:52   

Z mojej strony to chodzi oto - i w zasadzie tak naprawdę podczas rozpędzania się wydaje mi sie że skrzynia "szarpnie" po dwójce tak troszkę słabiej i potem dopiero szarpnie na bieg nr 3 ......i to właśnie mnie niepokoi co to jest ...a wskaźnik aktualnego biegu na jakim samochód jedzie to super sprawa :-)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 31-03-2008, 22:20   

takie diodki widziałem w Galancie Bartka, silnik tam chodził tak cicho że bez tego nie wiedziałbyś na którym jedziesz....

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 23:36   

to w sumie tak jak u mnie :-)
nie ma sie czym chwalić ale gdyby nie huczące łożyska z tyłu (na które już zbieram) jest cicho że aż miło

Odpowiedz do tematu