|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 00:56 |
Czy to rzeczywiście wersja Avance? |
Autor |
Wiadomość |
Jacho [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 00:51 Czy to rzeczywiście wersja Avance?
|
|
|
http://moto.allegro.pl/it...dvd_xenon_.html
Czego temu brakuje? Poza - zdaje się - ceną? czy to faktycznie wersja Avance?
Czy w przednim spojlerze nie brak środkowego kawałka?
Jakiś taki strasznie "świecący" ten Gal...
J. |
|
|
|
 |
cerber [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 01:52
|
|
|
dziwne że ktoś się pozbywa auta po tak krótkim czasie eksploatacji szczególnie przy takim przebiegu.
Faktycznie brak mu elementu na przednim zderzakupoza tym brak mu również napisów avance na tylnich drzwiach no i oczywiście skóry w środku (a co za tym idzie elektryki foteli), która nadaje wnętrzu piękna.
Oczywiście ogólnie gale nie miały ksenonów. Wersje avance można chyba najłatwiej sprawdzić po tym że miały składane lusterka a ten nie ma. Hmm choć może te z początku produkcji 1999/2000 nie miały, bynajmniej u mnie są.
Kompletne ospojlerowanie przemawia za tym że jest to jednak avance a nie jakaś przeróbka. Oczywiście spalanie podane przez klienta jest zdecydowanie zaniżone i osiągalne w ekstremalnych warunkach (ciągła równomierna jazda z tempem emeryta). Raz sam tak spróbowałem i v6 2.5 l spaliła mi w trasie (450 km) 7,3 l ale na liczniku miałem góra 110. Przy jeździe 120-160 gaz hamulec to już 10 l na 100 km.
Jakoś albo mi się wydaje albo pod maską lakier mi się świeci - a nie powinien, więc warto się temu przyjżeć.
PS
Chyba miał wymienianą przednią szybę, ale to trzeba sprawdzić z bliska |
|
|
|
 |
Vtii [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 07:34
|
|
|
To jest Avance na 100% ,tyle ze z początku serii.Mysle,że końcówka 1999 lub początek 2000 roku.Te nie miały napisu Avance na tylnych drzwiach tylko przyklejano je na tylniej klapie.Swoją drogą ladnie sie prezentuje tylko szkoda,ze to GDI. |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-04-2008, 10:14
|
|
|
Jacho napisał/a: | czy to faktycznie wersja Avance? |
100%
Jacho napisał/a: | Czy w przednim spojlerze nie brak środkowego kawałka? |
Brak, ale to bzdet, często się urywa ten fragment przy na przykład zahaczeniu o krawężnik.
Jacho napisał/a: | strasznie "świecący" ten Gal |
No właśnie... Jest ogólnie piękny, ale ten blask spod maski Trzeba by dokładnie sprawdzić, czy nie był calutki malowany z powodu jakiegoś, hmmm, wypadeczku |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 04-04-2008, 11:42
|
|
|
jak przebieg faktycznie realny to nawet wiele przykurzony pod maska nie bedzie wiec blask mozliwy
zobacz na wycieraczke u kierowcy - dosc mocno przytarta ?? przy 60 tys to powinna byc prawie nowka
tak liczac na szybko wychodzi cos kolo 8.5 tys na rok, jak dla mnie dosc mocno naciagane, chyba ze jakis dziadziu jezdzil, tylko jaki dziadziu zaklada kseony?? |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Jacho [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 21:34
|
|
|
Vtii napisał/a: | Swoją drogą ladnie sie prezentuje tylko szkoda,ze to GDI. |
A co w tym złego? Że ma gorsze osiągi niż 2.5 V6, czy częściej się psuje? Chyba mniej paliwożerny niż 2.5, prawda?
PS. Wycieraczkę to mógł wrzucić od jakiegoś innego, a sobie zostawić nowszą... A jak cena? Adekwatna? Ile - jeśli auto będzie w porządku - można z niej urwać? Cholera, ładnie wygląda, aż ZA ładnie... Chociaż na przedostatnim zdjęciu już tak nie "świeci" |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 05-04-2008, 01:31
|
|
|
gulgulq napisał/a: | jak przebieg faktycznie realny to nawet wiele przykurzony pod maska nie bedzie wiec blask mozliwy |
Nie możliwy , mitsu środek malowało matową farbą ( jak również wszystkie elementy wnętrza ), więc wychodzi że jakiś lakiernik komorę silnika poprawiał
Wygląda jakby prawy bok był poprawiany |
|
|
|
 |
nabassu
Forumowicz

Auto: VR-4, Sigma, 106, 600ss
|
Wysłany: 05-04-2008, 01:42
|
|
|
jakas moda na ciąganie kontrastu w zdjeciach.
a, pare postow wyzej, "bynajmniej" to nie to samo co "przynajmniej" |
|
|
|
 |
gwb [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 04:49
|
|
|
Jak to czytam to rece opadaja....Jak chcieliscie sie doczepic, bo autko juz sprzedane ,to byly malowane drzwi ale lewe a komory silnika nikt nie poprawial z reszta przez takie wasze gdybanie duzo osob nawet nie jedzie ogladac aut o ktore spytaja. Uwazam ze to bardzo dobrze ze dostrzegacie duzo detali ze zdjec ale bez przesady i dodaje po raz drugi ze auto juz sprzedalem. A co do przebiegu to rowniez trzeba bylo przyjechac zobaczyc auto w srodku i wtedy ocenic, zdarzaja sie ludzie jezdzacy w niedziele. A to ze dziwne jest dla kogos ze sprzedaje tak szybko to juz w ogole nie rozumiem przeciez moze byc tysiac powodow dla mnie osobiscie to auto jest za duze wiec po co mam sie meczyc i tyle. A i jeszcze sie odniose do kolegi ktory wspomnial o spalaniu. Otoz skoro masz V6 to po co sie wypowiadasz przeciez to zupelnie inny typ silnika. GDI pali duzo i nikt tego nie ukrywa tymbardziej ja aczkolwiek tak jak napisalem jest mozliwosc spalenia 6.5 litra tym autem a ze jadac jak emeryt to juz inna sprawa , chyba z 80% ludzi tak jezdzi w Polsce .I jak moze byc nowa wycieraczka po 8 latach??? Peace. |
|
|
|
 |
|
|