Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 02:27
[CJxA] Gdzie jest filtr kabinowy
Autor Wiadomość
londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2008, 00:05   

blaster 14 napisał/a:
i w coa i cjo jest cos takiego
blaster 14, co ty piszesz? W CA0 nie ma filtru przeciwpyłkowego w żadnej wersji wyposażenia. Poza tym wspominał już o tym deenbe. Czytaj cały temat a nie tylko tytuł :)

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 21:34   

cimon102 napisał/a:
W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego.

Ja nie mam klimy, a filtr mam..
Ponawiam pytanie, bo mnie ciekawośc zżera :wink: Co to jest ten czarny element, wkręcony po prawej stronie filtra, pod metalową listwą, z czego wychodzą przewody? Odkręciłem i wygląda to jak kostka zrobiona z porcelanki. Pzdr

foto

everyman
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2008, 14:57   

Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?

Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach..

Michal

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 22-03-2008, 15:04   

Cytat:
Filtr jest przymocowany taką płaską wsuwką - wyciągasz ją do góry. Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra. Z tego samego powodu należy odczepić cięgno obiegu powietrza lub naciągnać je i wysunąc filtr pod nim. Jak chcesz to mogę fotki po południu zapodać.

(zdjęcie z postu lukamar)

U ciebie jest troszkę inaczej. lukamar ma jakby spinkę w połowie filtra i to go blokuje a ty masz taśmę/plaster? :lol:
Filtr powinien lekko wyjść. Masz klimę? Może ten filtr jest do wymiany tylko w tej wersji a w wersji bez klimy jest ale nie wymienny?

Ostatnio zmieniony przez londolut 22-03-2008, 15:07, w całości zmieniany 1 raz  

Yosarian
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2008, 15:04   

everyman napisał/a:
Jak sie do tego filtra dobrac? Najwyrazniej tak producent to wykonal i teraz trzeba go wylamac.. i w to miejsce wlozyc nowy filtr, prawda?

Chce sie zapytac przed tym jak zaczne lamac i skakac po plastikach..

A czemu chcesz coś łamac? :wink: Na poprzedniej stronie lukmar opisał sposób wyjmowania filtra. Odkręcic listwę, wyczepic linkę i gotowe.

Dopisane: Może filtr składa się u Ciebie z dwóch połowek, a ta taśma służy po prostu do uszczelnienia. U mnie tak było, więc nie było potrzeby nawet odkręcania metalowej listwy do usunięcia filtra, tylko wyjmujesz jedną cześc, a potem drugą. Tak czy inaczej ta plastikowa zasówka powinna raczej byc. Pzdr

koval 
Nowy Forumowicz

Auto: CJ4A 1.6 76kW '01
Wysłany: 10-04-2008, 22:35   

lukamar napisał/a:
Oprócz tego musisz odkręcić z prawej strony listwę do której jest przykręcony schowek - inaczej nie wysuniesz filtra.

nie trzeba odkręcać, filtr składa się z dwóch części, tak jak pisał Miroslaw1305 opis znajduje się tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10167

[ Dodano: 10-04-2008, 22:52 ]
everyman napisał/a:
trzeba go wylamac

zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę :lol:
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę... :biggrin:

everyman
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 09:39   

koval napisał/a:
zanim zaczniesz coś łamać połam trochę głowę :lol:
a te czarną spinkę pewnie poprzedni właściciel zostawił sobie na pamiątkę... :biggrin:

Obawiam sie ze w ogole u mnie nie ma filtra pylkowego... Mam klimatyzacje i chlodzi calkiem niezle jednak w tym czarnym duzym pojemniku, gdzie powienin byc filtr, a wiec w miejscach frezowanych - filtra nie ma. Obudowa tak jak mowilam ma frezowane miejsca gdzie powinno sie latwo wlozyc cenki filtr, ale sa to FREZY i najwyrazniej producent umozliwia wylamanie/wyciecie.. Skad wiem? Rozkrecilem wszystko jeszcze raz (o zgrozo) odczepilem 3 metole klamerki przytrzymujace gorna i dolna polowe calego pojemnika i lekko go rozwarlem (bo zdaje sie dolna czesc wchodi do komory silnika, gorna tez trzyma sie solidnie). W srodku po lewej stronie miejsca na filtr pylkowy jest filt metalowy - 2 razy szerszy od miejsca na filtr pylkowy, a wiec aby go wyjac trzeba sciagnac cala obudowe - czego zrobic mi sie nie udalo.

W srodku rzeczy rozne rozniste - glownie liscie. Wszystko zalalem sprayem do czyszczenia klimy. Skutek mierny, ale lepsze to niz nic.

Pozdrawiam.

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 16:38   

Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem.

everyman
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 19:17   

Djinn napisał/a:
Mam Lancera '97 + klima i również nie mam filtra. Może to jakaś wersja "low cost" ??
Dzisiaj rozkręciłem schowek i temu podobne ale nie ma możliwości nawet założenia filtra, to "czarne" jest jednolitym elementem.

Otóż to! Ten obszar gdzie powinna byc zaslepka jest frezowany, byc moze wlasnie producent wymyslil sobie, ze jak chcesz koniecznie filtr to sobie wylam zaslepke i go sobie załóż.. dziwna sprawa.

Pozdrawiam

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 25-09-2008, 19:20   

cimon102 napisał/a:
W wersji bez klimy nie ma filtra przeciwpyłkowego.

Też mi się tak wydaje, co wleciało w kratke w podszybiu było w środku :(

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

wojtas20 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD 2000r 90km
Wysłany: 17-11-2008, 13:50   

Mitsubishi Colt Cj0 1997 wersja twenty, bez klimatyzacji, filtr jest.

Lamalao 
Nowy Forumowicz

Auto: CJ0
Wysłany: 13-11-2009, 00:11   

Hej!

Przeczytałem wszystkie tematy o filtrze przeciwpyłkowym ale... Dalej nie mam nic, co odpowiadałoby mojemu stanowi rzeczy :(

Po zaglądnięciu w trzewia schowka ujrzałem taki widok:
http://img687.imageshack....zdjcie0350b.jpg

Czy ktoś ma na tyle doświadczenia, żeby mi powiedzieć czy w moim Colciaku filtr jest czy go nie ma? :)

Byłbym wdzięczny za pomoc,
Lamalao :)

PS. Czy na forum jest jakaś powitalnia albo coś?

Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Wysłany: 13-11-2009, 08:30   

Wygląda, że u Ciebie nie ma filtra, wersja z filtrem wygląda tak:

Powitalnia :)

Lamalao 
Nowy Forumowicz

Auto: CJ0
Wysłany: 13-11-2009, 10:06   

No widziałem te zdjęcia, patrzyłem w nie jak sroka w gnat... Ale po prostu nie chce mi się wierzyć, że w aucie z 99 roku nie ma filtra przeciwpyłkowego... A Golfie III mojej mamy z 94 roku jest... Po prostu źle się z tym czuje... :(

Na pewno nie ma?

Odpowiedz do tematu