Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagażnik dachowy+BOX
Autor Wiadomość
bobbudowniczy
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2007, 21:19   Bagażnik dachowy+BOX

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy jesteśmy użytkownikami nowego lancera sedan m.in dzięki temu forum. W niedługim czasie planuje zakup dodatkowego miejsca bagażowego na dachu. Może ktoś podzieli swoje opinie, bo po obejrzeniu dachu stwierdzam że w tylnej częsci po środku wystaje antenka co dyskwalifikuje więszy pakunek. Na jaką odległość poza linię dachu może wystawać BOX, zeby to zbytnio obciachowo nie wygladało?
pozdrawiam
dominik

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 12:06   

Zamontowałeś już ten boks? Jestem ciekaw jaki bagażnik bazowy posiadasz.
Moim zdaniem w sedanie montuje się krótkie boksy inaczej nie wygląda to ciekawie.
Pozdrawiam

bobbudowniczy
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 21:27   

w tym tygodniu żonka ( użytkownik lancerka) będzie w norauto po dywaniki to może zrobi jakieś przymiarki do bagażnika, kiedyś brałem pod uwagę tylko dodatkowe graty typu torba ale teraz to na narty przydałoby sie troche miejsca jak sądzę.

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:15   

Witam,

Nie wiem, czy to pomoże ale mam kombi i kufer ciula (Thule) długość 170 i jest spoko, a nawet bym powiedział wygląda na trochę kusy i za mały:-)

Pzdr

Maciek

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:20   Bagażnik

A nie sedana ??
U mnie bagażnik kończy się przed antenką. Na początku wydawało się że będzie dziwnie ale jest ok. Mocuje go do przednich uchwytów i środkowych.

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:28   

Ja tak samo, wypuszczam go do przodu trochę bo z tyłu jest antena od radia i jeszcze przyczepiam CB.

Pzdr

Maciek

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:41   Krótko z przodu długo z tyłu :)

Lepiej odwrotnie.
Przynajmniej widać go w czasie jazdy przez przednią szybę :)
pozdr

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 10:38   

Dokładnie, ale powiem, że w przypadku Lancera kufer jest obowiązkowy bo mamy bardzo małe bagażniki. Jednak samochód daje dużo radości z 2.0 i zawieszenia.

Pzdr

Maciek

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 13:28   :)

kuferek jest średni, choć rolete można zdjąć i jeśli nie wozimy pasażerów na tylnej kanapie można ustawić w pionie oparcia tylnych foteli, co jest w tej klasie rzadkością.
W moim przypadku jeszcze dochodzi koło zapasowe plątające się po bagażniku :)
pzdr

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2008, 19:56   

Kufer kufrem ale meczy mnie pytanie jakie stosujecie bagażniki do mocowania kufra.
Brak relingów i udziwnione mocowanie niestety ogranicza wybór :(
Może jakaś podpowiedz dla ułatwienia...

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 20:08   No problem

Z Lancerem jest problem, bo seryjnie bagażnik bazowy montowany jest do uchwytów znajdujących się pod gumową osłoną. Jeśli szukasz Thule czy np M. B. to znajdziesz tylko taki mocowany za krawędz dachu. Montuje się jeszcze kładąc stopy na samym dachu ale z tego co się orientowałem dach jest dość miękki co ogranicza ładowność. Biorąc pod uwagę wagę poprzeczek, samego boksu to np. przy max 50 kg nie wiele zostaje.
Wałkowałem ten temat sporo, wszędzie gdzie pytałem mówili że nie ma ale w końcu znalazłem dobry sklep. Najlepsze rozwiązanie to LP Prealpina którą mocuje się właśnie w te uchwyty. Co ciekawe to w katalogi też nie występuje do Lancera ale to po prostu wynika z małego zainteresowania producenta tym modelem. W katalogu jest dedykowany do Pajero i Grandisa ale sam dach w tych 3 autach jest podoby, a przynajmniej ma takie same mocowania.
Jak chcesz moge przesłać Ci fotki to zobaczysz jak to leży. Sprawdziłem w drodze na Słowacje i wszystko jest ok.
pzdr

Alph
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 20:59   

Witam,

Ja właśnie mam Mont Blanc, który łapie za krawędzie dachu i wchodzi między drzwi a dach.

Wg. mnie jest ok, chociaż jak używałem go zimą i woziłem 1 miesiąc to zostało trochę czasu. Podobno nie da sie uniknąc zostawiania śladów, dlatego kolejna fura będzie z relingami:-)

Pzdr

Maciek

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2008, 21:31   Re: No problem

Lancelot napisał/a:

Jak chcesz moge przesłać Ci fotki to zobaczysz jak to leży. Sprawdziłem w drodze na Słowacje i wszystko jest ok. pzdr

Byłoby super ! Zapodaj również namiary na sklep i dane tego bagażnika. Będę niezmiernie wdzieczny.

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 21:57   Bagażnik

Jest to LP Prealpina 49 aluminiowy. Cena około 550 zł ale to i tak taniej od orygnału o jakieś ponad 300 zł. Sklep w którym kupowałem jest w Częstochowie ale na dokładny adres musisz poczekać bo muszę znaleść.

jak normalny rozmiar to może lepiej na maila bo na tym to nie wiele widać
pzdr

Odpowiedz do tematu